[ad_1]

Vertegenwoordiger Ronny Jackson uit Texas circuleert een brief waarin staat dat president Biden een cognitieve test moet ondergaan of zich moet terugtrekken uit de verkiezingen van 2024.

De heer Jackson, een Republikein die als arts in het Witte Huis diende onder de presidenten Barack Obama en Donald Trump, heeft de heer Biden herhaaldelijk opgeroepen om de test af te leggen als onderdeel van een bredere GOP-kritiek op de mentale fitheid van de president op 80-jarige leeftijd.

De laatste oproep valt echter samen met het besluit van de heer Biden om zijn herverkiezingscampagne officieel te lanceren.

“We vragen u ofwel onmiddellijk af te treden en uw kandidatuur voor herverkiezing op te geven, ofwel u te onderwerpen aan een klinisch gevalideerde cognitieve screening-evaluatie en die resultaten openbaar te maken”, zei Jackson in een brief die werd uitgezonden onder House Republicans en gedeeld met Fox nieuws.

De outlet zei dat de heer Jackson woensdag een deadline had gesteld voor andere Republikeinen om de brief te ondertekenen, waarin de leeftijd van de heer Biden en verbale vergissingen worden genoemd.

“Toen u voor het eerst uw kandidatuur voor de presidentsverkiezingen van 2020 aankondigde, rezen er vragen en zorgen over uw cognitieve vaardigheden”, aldus de brief. “Deze zorgen zijn alleen maar toegenomen omdat je mentale achteruitgang en vergeetachtigheid duidelijker zijn geworden sinds je gekozen bent.”

De gouverneur van South Carolina, Nikki Haley, die zich kandidaat stelt voor de presidentiële nominatie van de GOP, heeft gezegd dat alle politici boven de 75 jaar mentale capaciteitstests moeten doorstaan, een duidelijke klap voor zowel de heer Biden als M. Trump, die 76 is en het Republikeinse primaire veld leidt. in vroege peilingen.

De heer Biden en zijn team hebben aanvallen op zijn mentale vermogens afgewezen.

“Als je teruggaat naar 2020, zeiden ze dat de president het niet kon doen in 2020 en vielen hem daar aan, en hij versloeg ze”, zei de perssecretaris van het Witte Huis, Karine Jean. -Pierre, in reactie op het voorstel van mevrouw Haley. “Misschien vergeten ze de overwinningen die deze president de afgelopen twee jaar heeft behaald. Maar ik zal ze er altijd aan herinneren.[ad_2]