[ad_1]

Vice-president Kamala Harris prees dinsdag de 70-jarige alliantie tussen de Verenigde Staten en Zuid-Korea als de “sleutel tot veiligheid” in de Indo-Pacific en zei dat het partnerschap nieuwe hoogten zou bereiken met een overeenkomst over ruimteverkenning en maanonderzoek.

SP. Harris en de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk Yeol bezochten het Goddard Space Flight Center van NASA om de overeenkomst te markeren en het zesdaagse staatsbezoek van de heer Yoon aan de Verenigde Staten af ​​te trappen

De vice-president beschreef Goddard als een “plaats van grote trots voor ons als Amerikanen” en zei dat zijn werk “indrukwekkend” was.

“We hernieuwen onze toewijding om onze samenwerking te versterken in de volgende grens van onze groeiende alliantie – en dat is natuurlijk ruimte”, zei mevrouw Harris in gezamenlijke opmerkingen met de heer Yoon.

De vice-president had een ontmoeting met de heer Yoon op dezelfde dag dat mevrouw Harris en president Biden zeiden dat ze een tweede ambtstermijn zouden zoeken.

De heer Biden verheft regelmatig de eerste vrouwelijke vice-president door zijn team te karakteriseren als “de regering Biden-Harris”, en het bezoek van Yoon bood het paar onmiddellijk de kans om hun CV op het gebied van buitenlands beleid op te poetsen.

De heer Yoon zei dat de toekomst van de mensheid “in de ruimte ligt” en zei dat zijn interesse in het onderwerp begon met de eerste maanlanding van Amerikaanse astronauten in 1969.

“Ik herinner me nog levendig dat ik naar dat historische moment keek”, zei meneer Says Youn. “Het was tijdens een zomervakantie toen ik in de derde klas zat, en sindsdien is de ruimte voor mij persoonlijk de belichaming van dromen en nieuwe uitdagingen.”

SP. Harris en de heer Yoon bespraken gezamenlijke inspanningen op het gebied van ruimteverkenning en klimaatkwesties en hadden een ontmoeting met Koreaans-Amerikaanse ruimtevaartexperts. Ze bezochten een akoestische kamer en verkenden de Hyperwall, een videomuur die high-definition beelden op meerdere schermen weergeeft.

Voorafgaand aan het bezoek ondertekenden NASA en het Zuid-Koreaanse ministerie van Wetenschap een gezamenlijke intentieverklaring voor samenwerking op het gebied van ruimteverkenning, die partnerschappen op het gebied van communicatie, ruimtevaart en maanonderzoek zal versterken.

Yoon zei dat de overeenkomst een “springplank zal zijn om de ruimtevaartsamenwerking tussen onze twee bondgenoten naar een hoger niveau te tillen”.[ad_2]