[ad_1]

Een van de twee mannen die door federale aanklagers zijn aangeklaagd voor het runnen van een geheim Chinees politiebureau in New York, zou zijn gefilmd tijdens een evenement samen met twee prominente democraten, senaatsleider Chuck Schumer en de burgemeester van New York, Eric Adams.

Video opgenomen op 18 maart lijkt te laten zien dat Lu Jianwang naast Adams staat, meest recentelijk op een evenement waar Schumer ook sprak. Lu werd vorige week gearresteerd en beschuldigd van samenzwering om op te treden als agent van de Chinese regering, volgens het Amerikaanse advocatenkantoor voor het oostelijke district van New York.

In een verklaring vertelde het kantoor van Adams aan Fox News dat de aanwezigheid van de burgemeester op een evenement bedoeld is om steun te betuigen aan een lokale gemeenschap of de stad en niet om enige vorm van goedkeuring wijst.

Een woordvoerder van Adams zei ook dat hij Lu niet kende.

TWEE INWONERS VAN NEW YORK BEHEREN HET CHINESE GEHEIME POLITIEBUREAU

Verdachte Lu Jianwang van de Chinese politie van New York City gezien naast burgemeester Eric Adams

Lu Jianwang, rechts, wordt samen met de burgemeester van New York, Eric Adams, gezien tijdens het evenement in maart 2023.

Fox News Digital heeft contact opgenomen met het kantoor van Schumer voor commentaar. Een woordvoerder vertelde Fox News Digital: “Senator Schumer woont talloze evenementen bij in alle uithoeken van New York City, ook met de Aziatisch-Amerikaanse gemeenschap. Hij woonde het jaarlijkse Fukinese Association-diner bij, zoals hij deed in voorgaande jaren, en nam foto’s met de aanwezigen Hij had deze man nog nooit eerder ontmoet en wist niet wie hij was.”

Het evenement was een geldinzamelingsactie voor de Fukien American Association, een non-profit culturele vereniging verbonden aan de Chinese provincie.

In april 2022 had Lu ook een ontmoeting met de Democratische vertegenwoordiger uit New York. Grace Meng bij een geldinzamelingsactie, volgens The Daily Caller, daarbij verwijzend naar beelden die door de outlet zijn gevonden.

Uit gegevens blijkt dat Lu sinds 2006 ten minste $ 32.625 heeft betaald aan gekozen functionarissen in New York, waaronder Adams en de democratische gouverneur van New York. Kathy Hochul.

AMERIKANEN VERscheurd OVER HOE WE REAGEREN OP EEN CHINESE INVASIE VAN TAIWAN

Man beschuldigd van het aanvallen van CCP-dissidenten in New York

Lu Jianwang, 61, een Amerikaans staatsburger die wordt beschuldigd van samenzwering om op te treden als Chinese overheidsagent door te helpen bij het opzetten van een Chinees ‘geheim politiebureau’ in New York, werd op video vastgelegd met prominente New Yorkse democraten. (Reuters/Jane Rosenberg)

Bij de aankondiging van de arrestatie van Lu vorige week zei de Amerikaanse advocaat Breon Peace dat het Chinese ministerie van Openbare Veiligheid (MPS) “herhaaldelijk en flagrant de soevereiniteit van ons land heeft geschonden, onder meer door een politiebureau te openen en te exploiteren in het centrum van New York”.

“Twee mijl van ons kantoor, aan de overkant van de Brooklyn Bridge, had dit onopvallende kantoorgebouw in het hart van het bruisende Chinatown in Lower Manhattan een duister geheim. Tot enkele maanden geleden huisvestte een hele verdieping van dit gebouw een niet-aangegeven politiebureau van de Chinese Nationale politie,’ zei Peace. ‘Stel je nu eens voor dat de NYPD een niet-aangegeven bureau van de geheime politie opent in Peking. Het zou ondenkbaar zijn.”

Chinatown in Manhattan

Twee inwoners van New York zijn door de FBI gearresteerd omdat ze naar verluidt een geheim politiebureau van de Chinese overheid in Chinatown in Manhattan runden. (Verenigde Staten District Court: Eastern District van New York)

“Dit is wat we weten dat er gebeurde in het bureau van de geheime politie in Lower Manhattan. Het bureau verleende op zijn minst enkele overheidsdiensten, zoals het helpen van Chinese burgers bij het verlengen van hun Chinese rijbewijs”, vervolgde Peace. “Maar om zelfs dat te doen, vereist de wet dat individuen, zoals de beklaagden die optreden als agenten van een buitenlandse regering, de procureur-generaal op de hoogte stellen voordat ze naar New York verhuizen. Dat is niet gebeurd.”

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

“Meer verontrustend is echter het feit dat het bureau van de geheime politie bij minstens één gelegenheid een meer sinister gebruik lijkt te hebben gehad”, voegde Peace eraan toe. “Een functionaris van de Chinese Nationale Politie gaf een van de beklaagden – een Amerikaans staatsburger die op het bureau van de geheime politie werkte – opdracht om te helpen bij het lokaliseren van een in China geboren pro-democratische activist die in Californië woont. om een ​​Amerikaanse ingezetene op Amerikaanse bodem op te sporen.”

[ad_2]