[ad_1]

De eerste toespraak van president Biden na de aankondiging van zijn herverkiezing op dinsdag werd gehouden voor een enthousiaste groep vakbonden, volgens hetzelfde draaiboek dat hij in 2020 gebruikte toen hij een vakbondsgebouw in Pittsburgh toesprak nadat hij een campagnelanceringsvideo had uitgebracht.

De heer Biden pleitte voor een tweede termijn op de wetgevingsconferentie van de Noord-Amerikaanse Building Trades Union, een organisatie die bestaat uit 14 vakbonden die bijna drie miljoen arbeiders vertegenwoordigen.

Het evenement in het Washington Hilton vond plaats enkele uren nadat Biden zijn campagne voor 2024 officieel had afgetrapt met een videoaankondiging.

Hoewel aangekondigd als een evenement in het Witte Huis en niet als een officiële campagnestop, legde de heer Biden uit waarom hij gelooft dat zijn uitgavenprogramma’s de Amerikaanse productie nieuw leven hebben ingeblazen, goedbetaalde vakbondsbanen hebben gecreëerd en de middenklasse hebben herbouwd.

Hij sloot zijn opmerkingen ook af door zijn campagneslogan uit 2024 te herhalen: “Laten we de klus klaren.”

‘We staan ​​aan de vooravond van grote veranderingen’, zei de president. “We creëren weer banen en de productiesector is weer tot leven gekomen. Mensen kunnen zich fatsoenlijke gezondheidszorg veroorloven, en steden die vergeten en voor dood achtergelaten werden, komen weer tot leven dankzij jullie allemaal en wat we doen. Nu hoeven we alleen nog maar door te gaan. Het werk afmaken!”


ZIE OOK: ‘Ramp waarschijnlijk’: Biden’s herverkiezingsbod alarmeert progressieven die op hun hoede zijn voor de lauwe strategie van de president


De vriendelijke menigte vakbondswerkers leek zich er niet van bewust te zijn of zich er geen zorgen over te maken dat dit een officiële presidentiële toespraak was en geen campagneaftrap, en onderbrak Biden herhaaldelijk met gezangen van “Vier jaar ouder!”

Ter afsluiting van zijn toespraak bracht de heer Biden zijn potentiële rivaal uit 2024, voormalig president Donald Trump, in verband met House Speaker Kevin McCarthy, een Republikein uit Californië, en de rest van de GOP. Het is een thema dat de president waarschijnlijk zal herhalen naarmate de verkiezingen van 2024 naderen.

“De spreker, de voormalige president, de MAGA-extremisten, ze zijn uit een andere stof gesneden”, zei Biden. “De dreiging die MAGA Republikeinen vormen, is om ons naar een plek te brengen waar we nog nooit zijn geweest.”

Republikeinen reageerden scherp op de toespraak van de president.

“Biden wil ‘de klus afmaken’, maar hij kon geen enkele prestatie noemen in zijn video van drie minuten waarin hij om herverkiezing vroeg”, zei Ronna McDaniel, voorzitter van de Republikeinse Nationale Commissie. “De salarissen van Amerikanen slinken en onze gemeenschappen zijn minder veilig in het Amerika van Biden, daarom zal onze Republikeinse kandidaat Biden in 2024 verslaan.”

De heer Biden heeft lang zijn steun betuigd aan de vakbonden, een belangrijke groep die hem hielp de overwinning op de heer Trump in 2020 te behalen. Hij schept er vaak op de laatste tijd de ‘meest pro-vakbondspresident’ in de geschiedenis te zijn en dringt erop aan dat “vakbonden hebben opgebouwd de middenklasse”. Hij herhaalde dinsdag de zin over vakbonden en de middenklasse.


ZIE OOK: Zeven op de tien Amerikanen zeggen dat Biden niet opnieuw zou moeten rennen, blijkt uit peiling


Voorafgaand aan zijn opmerkingen ontving de heer Biden een goedkeuring van de International Brotherhood of Electrical Workers. De vakbond bracht een verklaring uit waarin ze het kabinet van de heer Biden “de meest pro-vakbondsregering in ons leven” noemde.

“Gedurende zijn eerste ambtstermijn is president Biden een trouwe bondgenoot geweest van Amerikaanse vakbonden en arbeiders. Ik heb er alle vertrouwen in dat de steun zal worden voortgezet in zijn tweede ambtstermijn”, aldus IBEW-president Kenneth W. Cooper in een verklaring.[ad_2]