[ad_1]

Bij gebrek aan een federale wet inzake gegevensprivacy en ondanks verschillende nationale privacyregels, verzamelt en verkoopt de datamakelaardij-industrie van meerdere miljarden dollars een groot aantal persoonlijke gegevens over Amerikanen, waaronder informatie over de fysieke en mentale gezondheid van ouderen, veteranen en kinderen.

“Er wordt elke dag een duizelingwekkende hoeveelheid informatie over Amerikanen verzameld, vaak zonder hun medeweten of toestemming”, zei de vertegenwoordiger. Morgan Griffith, R-Va., Voorzitter van de House Energy and Commerce Subcommittee on Oversight and Investigations, zei vorige week tijdens een hoorzitting. “Deze data wordt vervolgens gedeeld, geanalyseerd, gecombineerd met andere datasets, gekocht en verkocht.”

Privacyschendingen en de verkoop van gevoelige informatie schaden kwetsbare volwassenen, “inclusief ouderen, veteranen en mensen van kleur”, zegt Rep. Lid van de subcommissie, Kathy Castor, D-Fla. “Maar er zijn maar weinig dingen die me meer zorgen baren dan hoe Big Tech, inclusief datamakelaars, het toezicht op en het doelwit van onze kinderen hebben verspreid.”

Wetgevers aan beide kanten overwegen wetgeving die de federale gegevensprivacy zou bevorderen, evenals maatregelen die de onlineprivacy van kinderen zouden aanpakken.

Het congres slaagde er vorig jaar niet in een nationale maatregel voor gegevensprivacy goed te keuren nadat belangrijke leden, waaronder voormalig voorzitter Nancy Pelosi, D-Californië, zich verzetten tegen een wetsvoorstel dat zij minder streng achtten dan de privacynormen van Californië.

[ad_2]