[ad_1]

President Joe Biden sprak woensdag een peiling toe waaruit bleek dat een meerderheid van de Amerikanen zich zorgen maakt over zijn leeftijd en niet wil dat hij zich kandidaat stelt voor herverkiezing.

Mary Bruce van ABC vroeg Biden waarom hij ervoor koos zich herverkiesbaar te maken, gezien zijn peilingen onder water en vragen over zijn gezondheid.

“U heeft onlangs uw herverkiezingscampagne gelanceerd. U zei dat vragen over uw leeftijd legitiem zijn en dat uw antwoord altijd ‘kijk mij eens’ is. Het land kijkt toe en uit een recente peiling blijkt dat 70% van de Amerikanen, een meerderheid van de je moet niet vluchten. Wat zeg je tegen hen? Wat zeg je tegen die Amerikanen die toekijken en niet overtuigd zijn?’ vroeg Bruce op een persconferentie na Bidens bilaterale ontmoeting met de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk Yeol.

“Je zei dat je Trump weer kon verslaan, denk je dat je de enige bent?” voegde Bruce eraan toe.

“Ik ben misschien niet de enige. Maar ik ken hem goed en ik ken het gevaar dat hij vormt voor onze democratie, en we zijn al eerder op deze weg geweest”, begon Biden.

“Wmet betrekking tot leeftijd en onderzoeksgegevens. Ik zag de datum van de peiling. Ik hoor er steeds over, het is dat ik er tussenin zit 42 en 46 procent voor, enzovoort, maar iedereen die zich deze keer kandidaat stelde voor herverkiezing, bevond zich in dezelfde positie, daar is niets nieuws aan. Je laat het lijken alsof Biden echt onder water is”, voegde hij eraan toe. “Ten tweede, wanneer dezelfde enquêtegegevens vragen wat voor soort werk ik heb gedaan, levert dat overweldigend positieve resultaten op.” (VERWANT: ‘Ouderenmishandeling’: GOP-presidentskandidaten slaan toe op Biden voor 2024)

WASHINGTON, DC – 26 APRIL: De Amerikaanse president Joe Biden (rechts) en de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol houden op 26 april 2023 in Washington, DC een gezamenlijke persconferentie in de rozentuin van het Witte Huis. President Biden begroet president Yoon bij zijn eerste bezoek aan de Verenigde Staten terwijl de twee naties een kernwapenovereenkomst bereiken. (Foto door Drew Angerer/Getty Images)

“Wat leeftijd betreft, ik kan niet eens zeggen, ik raad hoe oud ik ben, ik kan niet eens het nummer zeggen. Het klopt niet bij mij. Maar het enige dat ik kan zeggen, is dat een van de dingen die mensen gaan ontdekken is dat ze een race gaan zien, en ze gaan beoordelen, of ik het heb of niet, respecteer ze door beter te kijken. Ik zou het ook bekijken, ik heb het bekeken voordat ik besloot te vluchten”, zei Biden. “Ik voel me goed en enthousiast over de vooruitzichten, en ik denk dat we op het punt staan ​​om echt de hoek om te gaan op een manier die we in lange tijd niet hebben gedaan.”

“Voor de duidelijkheid, je zei net: ‘Ik ken hem goed. Heeft de beslissing van Donald Trump om te vluchten invloed gehad op die van jou? Zou je vluchten als hij dat niet deed?” drong Bruce aan.

“Ja, ik denk dat ik nog steeds zou racen als hij dat niet was. Ik ken hem goed, hij is niet moeilijk te leren kennen, zoals je weet… Kijk, hij moet gewoon zijn werk afmaken. We hebben de mogelijkheid om onszelf in een positie brengen waarin we lange tijd economisch en politiek zeker zijn”, antwoordde Biden.[ad_2]