[ad_1]

Bo Bichette homerde en twee RBI-honkslagen toen de Toronto Blue Jays woensdagmiddag met 8-0 wonnen van de Chicago White Sox.

Whit Merrifield breidde zijn puntloze streak uit naar 19 games met een hit in de vierde en een two-run single in de zevende toen Toronto (16-9) zijn vierde opeenvolgende streak won, inclusief de drie-game sweep tegen Chicago.

Vladimir Guerrero Jr. reed twee runs binnen met een brace in de derde en Santiago Espinal voegde een RBI-single toe in de vierde.

Yusei Kikuchi (4-0) had acht strikeouts en beperkte de White Sox tot slechts vier hits en één vrije loop in 5 2/3 innings. Relievers Erik Swanson, Yimi Garcia en Trevor Richards behielden zijn overwinning.

Michael Kopech (0-3) stond vier runs toe op zes honkslagen en twee keer vier wijd, met vier strikeouts, in vijf innings werk toen Chicago (7-18) de zevende opeenvolgende keer verloor.

Jimmy Lambert, Keynan Middleton en Gregory Santos liepen de White Sox-bullpen uit.

Kikuchi schakelde de eerste twee slagmensen die hij zag op rij uit, waarna hij een pauze nam toen Luis Robert Jr. een honkslag vanaf de rechterveldmuur probeerde om te buigen tot een tweehonkslag. Rechtsvelder George Springer kreeg de worp net op tijd als tweede voor Bichette om de tik toe te passen en de inning af te sluiten.

Bichette opende de score in de derde toen hij een hard geslagen honkslag in het rechtsveld stuiterde, waardoor Espinal genoeg tijd kreeg om thuis te komen van de tweede plaats en George Springer op te schuiven naar de derde plaats.

Guerrero volgde dat op met een brace op de eerste honklijn en scoorde Springer en Bichette voor een 3-0 voorsprong in Toronto.

Springer werd de volgende inning uit de wedstrijd gehaald nadat hij een kneuzing aan zijn rechterhand had opgelopen. Voorlopige röntgenfoto’s waren negatief.

Espinal zwenkte na een punt in de vierde en sloeg een treffer in het linker middenveld om Daulton Varsho te verdrijven. Het was Espinal’s eerste wedstrijd op het programma nadat de tweede honkman zaterdag in de pols werd geraakt door een fastball van de New York Yankees-troef Gerrit Cole.

Bichette sloeg haar vijfde homerun van het seizoen in het linkerveld in de zevende inning. Hij keek een tijdje naar de schotlus met een relatief lage uitgangssnelheid van 95,3 mph voordat hij rond de honken draafde onder gejuich van de 35.069 fans in Rogers Center.

Guerrero, Matt Chapman en Varsho bereikten allemaal het honk na Bichette’s uitbarsting, en nadat Alejandro Kirk zich terugtrok, kwam Merrifield naar de plaat. Zijn 21e treffer van het seizoen bezorgde Guerrero en Chapman een 7-0 voorsprong in Toronto.

Merrifield heeft het honk geraakt in elke wedstrijd die hij dit jaar heeft gespeeld.

Bichette had haar tweede RBI-single van de wedstrijd in de achtste. Zijn schot kaatste vanaf de eerste honklijn diep rechts in het veld, waardoor Espinal staand naar huis kon lopen.

De Blue Jays hebben donderdag vrij voordat ze aan een serie van drie wedstrijden beginnen met de Seattle Mariners in Rogers Center.[ad_2]