[ad_1]

LAS VEGAS – De Nevada Assembly heeft maandag een ingrijpende wet op het behoud van water goedgekeurd die de Southern Nevada Water Authority in staat zou stellen het watergebruik in Las Vegas te beperken als het waterpeil in Lake Mead zou dalen.

Maar het is een bepaling van het wetsvoorstel die sommige gebruikers van septic tanks in Las Vegas zou dwingen binnen de komende 30 jaar over te stappen op het gemeentelijk rioolsysteem dat tot nu toe de meeste kritiek heeft gekregen.

“Ik heb veel huiseigenaren in mijn district die contact met me hebben opgenomen om zich te verzetten tegen het wetsvoorstel en de eisen die het stelt aan huiseigenaren, van wie velen septische systemen hebben geïnstalleerd tegen hoge kosten of die een vast inkomen hebben”, zei congreslid Sabra Newby, D-Las Vegas. , zei tijdens een toespraak voor de stemming over Assembly Bill 220.

Alleen eigenaars van septic tank die water ontvangen van een gemeentelijke waterleverancier zouden onder de rekening moeten worden omgezet naar het rioolstelsel, wat betekent dat huiseigenaren die septic tanks gebruiken, niet worden beïnvloed.

Het wetsvoorstel vereist dat het gezondheidsdistrict van Zuid-Nevada en de waterautoriteit van Zuid-Nevada een programma opzetten dat ten minste 85% van de conversiekosten dekt, tegen 50% in de oorspronkelijke versie van het wetsvoorstel. Maar sommige wetgevers, waaronder Newby en raadslid Gregory Hafen, R-Pahrump, hebben gezegd dat ze ervoor willen zorgen dat 100% van de kosten door de districten worden gedekt.

Hafen stemde tegen het wetsvoorstel en drong er bij zijn collega’s op aan zijn voorbeeld te volgen. Maar Newby zei dat ze voor het wetsvoorstel zou stemmen om “de mogelijkheid voor Assembly District 10 te behouden om dit gesprek voort te zetten en deze 100% dekking vooruit te helpen.”

Het waterschap zegt dat de rekening ongeveer 5.000 eigenaars van septic tank zou treffen die Colorado River-water ontvangen van gemeentelijke leveranciers.

Door deze systemen om te vormen tot een rioolsysteem zou de regio dit water terug in het riviersysteem kunnen recyclen en zou het zuiden van Nevada meer water uit de rivier kunnen ontvangen via retourkredieten, in plaats van het water in de grond te laten sijpelen, aldus het waterschap. eerder.

Het waterbeperkingsaspect van het wetsvoorstel zou de Southern Nevada Water Authority in staat stellen het watergebruik in woningen te beperken tot 0,5 acre-voet water, of ongeveer 163.000 gallons, per jaar als de federale overheid een watertekort voor de Colorado-rivier aankondigde. De rivier is goed voor ongeveer 90% van het water in het zuiden van Nevada.

Dergelijke beperkingen, die zouden moeten worden goedgekeurd door de raad van bestuur van het waterschap, zouden van toepassing zijn op ongeveer 20 procent van de primaire watergebruikers van de Valley, aangezien het gemiddelde huis in Las Vegas ongeveer 130.000 acre-voet per jaar gebruikt.

Het waterschap zei dat de wetgeving nodig is voor het geval de federale overheid de komende jaren grote bezuinigingen oplegt aan de Colorado-rivier in Nevada. De wetgevende macht van Nevada komt om de twee jaar bijeen, wat betekent dat de volgende kans voor wetgevers om de kwestie aan te pakken zonder een speciale zitting bijeen te roepen, in 2025 zou zijn.

Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft deze maand ontwerpvoorstellen onthuld waarin wordt opgeroepen tot forse bezuinigingen op de watertoewijzingen voor Nevada, Arizona en Californië – nu de waterhendel van Lake Mead valt – om de hydro-elektrische opwekking van de Lake Mead- en Lake Powell-dammen te beschermen. .

De ergste van die bezuinigingen werd dit jaar waarschijnlijk voorkomen dankzij een bijna record sneeuwpak in het bovenste stroomgebied van de Colorado. Het smelten van de sneeuw deze lente en zomer zal naar verwachting de op een na hoogste zijn sinds 2000, en de laatste projecties van het Bureau of Reclamation tonen aan dat het niveau van Lake Mead tegen het einde van het jaar ongeveer 22 voet zal stijgen. Het is een welkome uitstel voor het reservoir dat sinds 2020 meer dan 15 meter is gedaald.

Maar zelfs de verbeterde prognose voor Lake Mead zal de komende jaren waarschijnlijk geen verdere verlagingen kunnen voorkomen. Volgens beide voorstellen die deze maand door de federale regering zijn ingediend, zou Nevada zijn aandeel van 300.000 acre-voet in de belegerde rivier volgend jaar met ongeveer 6% verminderen op basis van de huidige projecties voor Lake Mead.

In de afgelopen jaren heeft Nevada veel minder water gebruikt dan de jaarlijkse rivierbesnoeiing – de staat verbruikte vorig jaar slechts 223.000 acre-voet – en is waarschijnlijk beter voorbereid dan de meeste staten om dergelijke bezuinigingen te weerstaan.

———

©2023 Las Vegas Review-Journal. Bezoek reviewjournal.com. Gedistribueerd door Tribune Content Agency, LLC.[ad_2]