[ad_1]

De regering-Biden staat op het punt nieuwe regels voor het afvangen van koolstof op te leggen voor aardgasgestookte energiecentrales, zelfs nu staten en branchegroepen klagen dat de EPA ver achterloopt op het gebied van vergunningen die de bouw van de nieuwe technologie mogelijk maken.

De nieuwe regels, die al deze week zouden kunnen worden aangekondigd, vereisen dat nieuwe aardgascentrales technologie implementeren die koolstofemissies opvangt, zeiden insiders uit de industrie die bekend zijn met het plan.

De regering-Biden werkt aan het verminderen van de uitstoot van aardgasgestookte elektriciteitscentrales om haar doelstelling om alle koolstofemissies tegen 2030 te halveren, te helpen verwezenlijken.

De nieuwe regels zullen waarschijnlijk ook vereisen dat bestaande aardgascentrales de uitstoot verminderen en mogelijk koolstofafvangtechnologie installeren.

De regels zullen naar verwachting worden opgelegd, aangezien tientallen projecten voor het afvangen en vastleggen van koolstof wachten op goedkeuring door de EPA, waardoor de bouw vertraging oploopt en investeringen worden onderdrukt.

De achterstand heeft projecten vertraagd en staten en industriefunctionarissen die de nieuwe systemen willen bouwen, gefrustreerd.

Bedrijfsgroepen die vertegenwoordigers van de industrie in vijf staten vertegenwoordigen, schreven vorige maand aan EPA-beheerder Michael Regan en klaagden over “aanzienlijke vertragingen” bij vergunningen voor injectieputten van klasse VI, die een essentieel onderdeel vormen van de infrastructuur voor het afvangen en opslaan van koolstof.

“Zonder onmiddellijke verbetering zal het huidige licentieschema van klasse VI het behalen van emissiereductiedoelstellingen – inclusief die van de Biden-regering – in de weg blijven staan, terwijl het de broodnodige infrastructuurinvesteringen in het hele land ontmoedigt”, schreef de band.

De EPA beoordeelt momenteel 30 aanvragen voor injectieputten van klasse VI uit zeven staten die dateren uit 2020.

Sommige staten wachten op goedkeuring van de federale overheid om hen de bevoegdheid te verlenen om vergunningen op staatsniveau te verlenen. De regering-Trump gaf die bevoegdheid aan North Dakota en Wyoming.

De gouverneur van Louisiana, John Bel Edwards, een democraat, schreef in januari aan de heer Regan met vragen over de status van de aanvraag van de staat om vergunningen af ​​te geven, die de EPA al twee jaar aan het herzien is. De heer Edwards pleitte ook voor meer duidelijkheid in het sollicitatieproces.

EPA-functionarissen konden niet onmiddellijk commentaar geven op klachten over de vertragingen, of de nieuwe regels voor koolstofafvang bevestigen in een verklaring aan The Washington Times.

“De EPA kan geen commentaar geven omdat de voorstellen door verschillende instanties worden beoordeeld en aan verandering onderhevig zijn”, vertelde een EPA-woordvoerster aan The Times. “Maar we zijn vanaf het begin duidelijk geweest dat we al onze wettelijk bevestigde instrumenten, gebaseerd op tientallen jaren oude tweeledige wetten, zullen gebruiken om gevaarlijke luchtverontreiniging te bestrijden en de lucht te beschermen die onze kinderen vandaag en voor de komende generaties inademen.”

Milieugroeperingen die het gebruik van fossiele brandstoffen volledig willen uitbannen, hebben gelobbyd bij de regering-Biden om te eisen dat aardgasgestookte elektriciteitscentrales de koolstofemissies verminderen, deels omdat de kosten en moeilijkheid van de implementatie van technologie voor koolstofreductie ervoor zullen zorgen dat hernieuwbare energiebronnen zoals wind- en zonne-energie een aantrekkelijkere energiebron voor elektriciteitscentrales.

“De milieugemeenschap is een van de grootste organisatorische en financiële takken van de politieke machine van de Democratische Partij. Ze vragen altijd om meer”, zegt Thomas J. Pyle, president van het Institute for Energy Research, dat de regelgeving analyseert. markten en pleit voor op de markt gebaseerde oplossingen.

De nieuwe regels die de regering-Biden op het punt staat op te leggen aan aardgascentrales, zei de heer Pyle, zijn bedoeld om aardgascentrales volledig uit te faseren.

“De regel is heel slim geschreven omdat het de industrie vraagt ​​om te voldoen aan een technologie die zelf vertraagt”, zei Pyle.

Bijna 40% van alle elektriciteit in de VS wordt opgewekt uit aardgas.

De overheid kan gemengde signalen afgeven als het gaat om het ondersteunen van koolstofafvang en -vastlegging.

De EPA bracht maandag een rapport uit waarin werd berekend dat een enorme toename van koolstofafvangtechnologie in Amerikaanse energiecentrales tegen 2050 een industrie van $ 600 miljard zou worden.

Biden’s speciale gezant voor het klimaat, John Kerry, vertelde dinsdag aan de krant The Guardian dat het vertrouwen op koolstofafvangtechnologie om de uitstoot te verminderen niet ver genoeg zou gaan om te voorkomen dat de wereld de “omslagpunten” van de klimaatverandering inhaalt. In plaats daarvan zei Kerry dat de oplossing is om de inzet van hernieuwbare energiebronnen en elektrische voertuigen te versnellen.

De regering heeft stappen ondernomen om koolstofvastlegging en -afvangtechnologie bij energiecentrales op fossiele brandstoffen te vergemakkelijken.

Groene energie en de belastingwet die de heer Biden in 2022 ondertekende, bood 369 miljard dollar aan stimulansen voor uitgaven voor schone energie, inclusief financiering om afvang, gebruik en koolstofopslag aan te moedigen.

De nieuwe wet breidde de beschikbaarheid van belastingkredieten voor koolstofafvang en -opslag uit en verhoogde de bedragen van de kredieten.

De tweeledige infrastructuurwet van de president verschafte geld aan de EPA om het vergunningsproces te helpen beheren.

Jessie Stolark, uitvoerend directeur van de Carbon Capture Coalition, zei dat haar organisatie op zoek was naar updates over vergunningen voor koolstofafvang en aanvragen van staten die hun eigen vergunningen wilden afgeven, evenals informatie over hoe de EPA miljoenen dollars uitgeeft aan tweeledige infrastructuur. specifiek in rekening brengen voor de instantie die verantwoordelijk is voor het beheer van programma’s voor het afvangen en vastleggen van koolstof.

“In afwachting van die reactie kunnen we zeggen dat we weten dat het bouwen en bemannen van een regelgevend programma van deze aard en complexiteit tijd kost”, voegde ze eraan toe. zei Stolark. “De Bipartisan Infrastructure Act is nu iets meer dan een jaar van kracht en we kijken ernaar uit om met de EPA te blijven samenwerken om ervoor te zorgen dat ze over alle middelen beschikken die nodig zijn om hun werk goed en snel te doen met het groeiende aantal projectontwikkelaars dat op zoek is naar …om vergunningen van klasse VI te verkrijgen en te verkrijgen in een tijdsbestek dat een succesvolle projectontwikkeling mogelijk maakt.[ad_2]