[ad_1]

Brock Nelson scoorde door een puck in de lucht in te trappen die tegen het gezicht van Carolina’s Sebastian Aho stuiterde, en de bezoekende New York Islanders voegden twee doelpunten toe die voortkwamen uit omzet, door de Hurricanes dinsdagavond met 3-2 te verslaan en hun play-offs in de eerste ronde te verlengen. serie.

De Islanders stonden met 3-1 achter in de best-of-seven-serie, maar voorkwamen uitschakeling door de eerste twee doelpunten van de wedstrijd te scoren en nooit rond te hangen in een luidruchtige menigte die graag wilde zien dat de Hurricanes het eerste team zouden worden dat in dit stadium passeerde. tweede ronde van het jaar.

Het doelpunt van Nelson viel op. Hij zwaaide de puck nadat hij Aho bij de mond had geraakt en viel op het ijs, en sloeg hem vroeg in de tweede periode langs Antti Raanta bij de paal voor een gekke score.

Pierre Engvall scoorde halverwege de eerste periode nadat hij een een-op-een Raanta verdiende uit een gemiste vrije trap uit Carolina, terwijl Mathew Barzal een omzet nam van Martin Necas in de andere zin om Raanta aan het einde van de tweede te verslaan voor de 3- 1 voorsprong.

Ilya Sorokin hield een sterke eerste periode van Carolina af en eindigde met 34 reddingen toen New York de reeks vrijdag teruggaf naar de UBS Arena voor Game 6.

Aho – die kort na het doelpunt van Nelson uit de kleedkamer kwam – en Paul Stastny scoorden voor de Hurricanes, die na een 5-2 overwinning een einde maakten aan een reeks verliezen van acht wedstrijden op de weg sinds 2021.

De Hurricanes hadden er zeker de voorkeur aan gegeven om deze wedstrijd dinsdag thuis af te sluiten, gezien de manier waarop ze doorgaan met een door blessures versleten groep aanvallers, waaronder bekende namen als Andrei Svechnikov (knieblessure die het seizoen afsloot) en Teuvo Teravainen (gebroken hand opgelopen in spel 2).

Aho’s scoren op een pass achter het net van Seth Jarvis bracht de achterstand halverwege de derde periode terug naar 3-2. Maar de Hurricanes kwamen tekort op een avond waarin de eilandbewoners erin slaagden een strikeout in de eerste periode op Stefan Noesen’s one-timer te trotseren omdat ze buitenspel stonden toen Carolina het gebied binnenkwam met het voordeel van de man.

Raanta eindigde met 19 reddingen, terwijl Aho en verdediger Brent Burns beiden de paal raakten op een frustrerende avond voor de Hurricanes. En nu zullen ze weer onderweg moeten winnen om zondag een Game 7 thuis te ontlopen.

De sterren nemen de hoofdrol in de serie op Wild

Tyler Seguin en Jason Robertson hadden elk een powerplay-doelpunt en een assist, Roope Hintz had drie assists voor de tweede wedstrijd op rij en de Dallas Stars namen voor het eerst de leiding in de reeks tegen de Minnesota Wild met een 4-0 overwinning in de wedstrijd . 5 dinsdagavond.

Jake Oettinger maakte 27 reddingen in zijn tweede playoff-shutout in zijn carrière. Dat omvatte de 24-jarige doelman die negen schoten stopte toen de Wild back-to-back powerplays snel achter elkaar maakte in de tweede periode.

Seguin’s vierde powerplay-doelpunt van de reeks kwam slechts 2:22 in de wedstrijd, acht seconden na de vijf minuten durende major penalty van aanvaller Marcus Foligno en spelmisdraging voor een knie-aanval op Radek Faksa.

Mason Marchment scoorde vroeg in de tweede periode en Ty Dellandrea voegde een leeg net toe met 3:57 over.

De Stars zullen vrijdagavond in Game 6 in Minnesota proberen de eerste ronde van de playoff-serie af te sluiten, waar de thuisploeg zal proberen een nieuwe nederlaag in de eerste ronde te voorkomen. Game 7 zou, indien nodig, zondag in Dallas zijn.

Faksa bleef met zijn gezicht naar beneden op het ijs liggen na een botsing met Foligno bij de blauwe lijn, wat gebeurde net nadat het centrum van Stars de puck met zijn hand in de lucht liet vallen. Faksa moest bij het opstaan ​​van het ijs worden geholpen, maar kwam halverwege de eerste periode weer in actie.

De major penalty bleef staan ​​en het wangedrag van de wedstrijd werd beslist nadat de scheidsrechters het spel hadden beoordeeld.

Seguin bezorgde Dallas de leiding om bij zijn tweede poging te blijven bij de rebound van een schot van Robertson, die er halverwege de eerste 2-0 van maakte op zijn 10 meter lange pols tussen de benen van Filip Gustavson. Het was het tweede doelpunt en de vierde assist van de reeks voor Robertson, die dit seizoen de beste 100-puntenscorer van Dallas werd.[ad_2]