[ad_1]

Republikeinse vertegenwoordiger van New York Elise Stefanik en vertegenwoordiger van Wisconsin. Mike Gallagher heeft dinsdag wetgeving ingevoerd die een groot deel van de Chinese drones verbiedt om op de Amerikaanse communicatie-infrastructuur te opereren.

The Daily Caller kreeg eerst een exemplaar van de wetgeving, getiteld Countering CCP Drones Act. Het wetsvoorstel zou specifiek het Chinese drone-bedrijf Da-Jiang Innovations (DJI) toevoegen aan de lijst van de Federal Communications Commission (FCC). Verenigde Staten worden gemaakt door het Chinese bedrijf DJI.

DJI ontving zijn financiering van de Chinese overheid terwijl hij beweerde dat Beijing niet had geïnvesteerd in het bedrijf, The Washington Post gemeld na het afnemen van een examen. Stefanik en Gallagher noemden de drones een “nationale veiligheidsdreiging” en zeiden dat ze niet op Amerikaanse bodem mochten opereren.

“DJI-drones vertegenwoordigen de nationale veiligheidsdreiging van TikTok, maar met vleugels. De mogelijkheid dat DJI-drones kunnen worden uitgerust om live beelden van militaire installaties, kritieke infrastructuur en het persoonlijke leven van Amerikaanse burgers in China te verzenden, vormt een te grote bedreiging. Om deze praktijk toe te staan doorgaan in de Verenigde Staten is spelen met vuur. Dit door China gecontroleerde bedrijf mag niet blijven opereren in de Verenigde Staten”, zei Stefanik tegen de Beller voordat hij het wetsvoorstel indiende. (GERELATEERD: China’s supersonische spionage-drone-eenheid zou volledig operationeel kunnen zijn, documenten lekken)

LEES HIER DE WETGEVING:

(DAGELIJKSE BELLER GEKREGEN) – 6… door Hendrik Rogers

“DJI-drones vormen een ernstige bedreiging voor de nationale veiligheid en horen nergens thuis in de federale overheid. Het ministerie van Defensie heeft dit erkend en ernaar gehandeld, en nu is het tijd voor het Congres en de rest van de regering om de Wetgeving zoals mijn American Security Drone Act helpt de DJI-dreiging te verminderen door te voorkomen dat de federale overheid deze drones aanschaft, en de Countering CCP Drones Act bouwt voort op deze inspanning door te voorkomen dat deze apparaten profiteren van de subsidies van de Federal Communications Commission en worden uitgevoerd op de FCC-infrastructuur”, zei Gallagher tegen de beller.

“Gezien DJI’s banden met de CCP en haar leger, evenals haar medeplichtigheid aan de voortdurende genocide van de CCP, is het de hoogste tijd dat het Congres deze belangrijke stap zet”, voegde hij eraan toe. (GERELATEERD: Amerikaanse stad zet drones van Chinees bedrijf in om Amerikanen te volgen die geen sociale afstand nemen)

Het Amerikaanse ministerie van Defensie verboden Amerikanen investeren in oktober 2022 in DJI vermeende koppelingen aan het Chinese leger. DJI hield vol dat het “nooit zijn producten voor militaire doeleinden in welk land dan ook op de markt had gebracht of verkocht”.[ad_2]