[ad_1]

TALLAHASSEE, Florida. – Republikeinen in Florida zijn van plan de staatswet te wijzigen om GOP Gov. Ron DeSantis zal zich kandidaat stellen voor het presidentschap zonder zijn ambt te hoeven verlaten, volgens de wetgeving die dinsdag is ingediend.

Het voorstel zou presidentskandidaten vrijstellen van het zogenaamde aftreden van Florida om zich kandidaat te stellen voor de wet, die gekozen functionarissen verbiedt zich te kwalificeren als kandidaat voor een ander ambt dat overlapt met hun huidige ambtstermijn.

Het wetgevingsbesluit werd verwacht, maar de officiële introductie ervan is een van de duidelijkste signalen tot nu toe die DeSantis van plan is uit te voeren. Hij zal naar verwachting aankondigen nadat de wetgevende zitting van de staat begin mei is geëindigd.

Republikeinen, die een supermeerderheid in het staatshuis controleren, hebben zich grotendeels gericht op de conservatieve prioriteiten van de gouverneur tijdens de huidige legislatuur, waarbij ze wetsvoorstellen goedkeurden die waarschijnlijk een groot deel van het platform van de gouverneur zullen uitmaken wanneer hij zijn kandidatuur voor het Witte Huis lanceert.

Het ontslag om de vrijstelling uit te voeren, werd ingediend door een GOP-bondgenoot van DeSantis als een wijziging van een groter pakket Republikeinse kieswetten dat naar verwachting deze week de Senaatsvloer zal bereiken. De Republikeinse leiders van zowel het Huis als de Senaat hebben de wens geuit om de wet te wijzigen.

DeSantis is momenteel in het buitenland op een internationale handelsmissie naar Japan, Zuid-Korea, Israël en het VK.

Copyright © 2023 The Washington Times, LLC.[ad_2]