[ad_1]

De gouverneur van Florida, Ron DeSantis, en de gouverneur van Texas, Greg Abbott, nemen het tegen elkaar op om het meest irrationele en haatdragende anti-immigrantenbeleid en politieke stunts te promoten. Ten nadele van alle Floridianen en Texanen, lijken DeSantis en Abbott niets te hebben geleerd van de mislukte experimenten van Donald Trump met xenofobie of die van staatsambtenaren in Arizona eind jaren 2000 en begin jaren 90. 2010.

DeSantis dringt aan op een massale anti-immigrantenbeweging maatregelen inclusief een wet die het tot een misdaad strafbaar stelt met maximaal vijf jaar gevangenisstraf om een ​​ongedocumenteerde vriend, familielid of lid van de gemeenschap naar de winkel, accommodatie of werk te brengen. Het pakket wrede wetten zou ook sommige rijbewijzen van buiten de staat als ongeldig behandelen, een wet in Florida intrekken die DACA-ontvangers toestaat om door de staat erkende advocaat te worden, en ziekenhuizen dwingen om vragen te stellen over de immigratiestatus van hun patiënten.

Republikeinse staatswetgevers in Texas hebben voorgesteld wetgeving die slecht opgeleide burgers zou delegeren om immigranten te terroriseren als onderdeel van een “Grensbeschermingseenheid” – een iteratie op een hoger niveau van het voortdurende misbruik van miljarden dollars van de belastingbetaler door gouverneur Greg Abbott om migranten te arresteren en op te sluiten door Texaanse functionarissen.

Dit beleid komt regelrecht uit een mislukt draaiboek van eind jaren 2000 en begin 2010, toen de gouverneur van Arizona, Jan Brewer, het decennium inluidde door een extreme anti-immigratiewet te ondertekenen. De “Show Me Your Papers”-wet was bedoeld om elke staatspolitieagent de vrijheid te geven om iedereen die “verdacht” werd van het zijn van een ongeautoriseerde immigrant, lastig te vallen en aan te vallen, en pleegde immigratiemisdaden in de staat, resulterend in raciale profilering en het opzettelijk creëren van een tastbaar klimaat van angst.

Hoewel de wet van Arizona in eerste instantie meer dan een dozijn staten inspireerde om copycat-wetgeving in te voeren, werden de meeste pogingen nooit tot wet gemaakt, en degenen die te maken kregen met snelle juridische uitdagingen en aanzienlijk werden verworpen door de rechtbanken. Op de lange termijn, deze de rekeningen mislukten…ze hebben industrieën beschadigd, kleine bedrijven schade berokkend en op economieën gewogen. Arizona zag een daling van de inkomsten uit de omzetbelasting en een stijging van het werkloosheidspercentage toen SB 1070 voor het eerst van kracht werd in 2010. Uit een studie van de Universiteit van Alabama bleek dat de economie van Alabama tot $ 6,5 miljard aan schade had kunnen lijden als gevolg van de copycat-wet. Boeren zagen hun gewassen rotten of minder zaaien omdat de migrerende arbeiders op wie ze decennialang hadden vertrouwd, vertrokken naar meer gastvrije staten. Deze wetten stimuleerden een nieuwe meerderheid van Arizonans, geleid door Latinx-mensen die het ergste van dit beleid leden mobiliserenzich verkiesbaar stellen en stemmen in historische cijfers, waardoor de electorale kaart verandert.

Maar in de jaren tussen de inwerkingtreding van Arizona’s SB 1070, de verkiezingen van 2016 waarin Arizonans sheriff Joe Arpaio uit zijn ambt ontheven, en de verkiezingen van 2020 waarin ze opnieuw zijn politiek en beleid verwierpen, is onuitsprekelijke schade toegebracht aan immigranten, hun families, en mensen van kleur, evenals alle inwoners van Arizona die hun economie hebben zien haperen en hun gemeenschappen verdeeld hebben gezien. Hetzelfde kwaad zal Florida en Texas overkomen als DeSantis en Abbott vandaag slagen.

Zeker, het Amerikaanse immigratiesysteem heeft een herziening nodig. De huidige situatie aan de grens druist in tegen de lange traditie van het land om immigranten en vluchtelingen op te vangen – die tenslotte onze toekomstige medeburgers zijn – en tegen federale wetten die asiel bieden aan degenen die aan de eisen voldoen en hen in staat stellen bij te dragen aan hun nieuwe gemeenschappen. Maar de voorstellen van DeSantis en Abbott verbeteren het systeem niet. Het plan van DeSantis zou gemeenschappen verdelen en Amerikanen in verschrikkelijke situaties dwingen. Taxi-, Lyft- en buschauffeurs zouden hun passagiers, inclusief kinderen op weg naar school, in de gaten moeten houden. Hulpdiensten riskeren gevangenisstraffen voor het vervoeren van mensen naar het ziekenhuis. Boeren zouden arbeiders wegsturen in tijden van extreme arbeidstekorten. Gezinnen moeten hun kinderopvang- of ouderenzorgpersoneel vragen naar hun immigratiestatus en hen bij twijfel ontslaan, uit angst voor straf. Het plan zal ook leiden tot extreme straffen voor personen en groepen die essentiële diensten verlenen aan asielzoekers die opgroeien in een nieuw land.

De Texas-voorstellen stellen leden van de Texas Border Protection Unit in staat om hun buren racistisch te profileren en mensen van kleur in het grensgebied te dwingen nog meer toezicht en intimidatie te doorstaan.

DE meerderheid van de amerikanen een eerlijk immigratiebeleid ondersteunen en geen wetten willen die ertoe leiden dat hun vrienden, buren en leden van de gemeenschap het doelwit worden, lastiggevallen en gescheiden worden van dierbaren. Ze willen ook niet gedwongen worden om in een bewaakte staat te leven. Politici die zich overgeven aan bangmakende propaganda, in plaats van aan praktische oplossingen te werken, zullen de prijs betalen, via juridische uitdagingen en, snel genoeg, door de wil van kiezers die geloven in Amerikaanse waarden van eerlijkheid, vrijheid en kansen.[ad_2]