[ad_1]

Meer dan 200 zelfverklaarde niet-burgers hebben zich met succes geregistreerd om te stemmen in Maricopa County in Arizona en ten minste negen van hen hebben gestemd bij federale verkiezingen, volgens een nieuw rapport dat de federale wet uitdaagt die staten ertoe aanzet meer kiezers te registreren.

De studie van de Public Interest Legal Foundation is de eerste in een reeks rapporten die PILF verwacht samen te vallen met de 30e verjaardag van de goedkeuring van de Motor Kiezerswet, die staten verplichtte om mensen toe te staan ​​zich te registreren om te stemmen bij de kantoren van hun plaatselijke motorvoertuigkantoor . . .

De wet verhoogde de registratie van kiezers, maar leidde ook tot rommelige kiezerslijsten – waaronder, volgens PILF, een duizelingwekkend aantal niet-staatsburgers die illegaal toegang kregen tot stembussen.

In Maricopa hebben sinds 2015 zo’n 222 mensen de autoriteiten gewaarschuwd dat ze op de lijsten staan, maar in feite geen staatsburgerschap hebben. Van hen hebben er negen daadwerkelijk gestemd bij federale verkiezingen voordat ze toegafnen dat ze hadden moeten worden uitgesloten, zei PILF.

“Dit is nog maar eens te meer bewijs dat er een probleem is dat niet adequaat wordt aangepakt”, zegt J. Christian Adams, PILF-leider en voormalig advocaat van de afdeling Stemrechten van het ministerie van Justitie.

Motor Voter, officieel de nationale wet op de registratie van kiezers, schakelde lokale autoriteiten in om meer mensen te laten registreren om te gaan stemmen. Het verplichtte staatsautomobielkantoren om klanten te vragen of ze zich wilden registreren. Hij verplichtte ook andere overheidsinstanties om registratieformulieren beschikbaar te stellen, maar motorvoertuigbureaus werden de dominante speler bij nieuwe registraties.


ZIE OOK: Miljoenen gereserveerd voor grensmuur gericht op prullenbak Mayorkas


Het probleem is dat sommige staten iedereen de kans hebben geboden, zelfs niet-staatsburgers die volgens de federale wetgeving niet in aanmerking komen om te stemmen bij staatsverkiezingen.

Een van de grootste misbaksels is Pennsylvania, waar ambtenaren ontdekten dat het motorvoertuigsysteem niet-staatsburgers toestond te stemmen.

De staat zei in 2019 dat het meer dan 11.000 niet-staatsburgers had gevonden die op de rollen waren geglipt.

In North Carolina werden ondertussen kiezersregistratieformulieren naar autokantoren gestuurd met het vakje ‘burger’ al aangevinkt. Uit een audit uit 2017 bleek dat 41 niet-staatsburgers in 2016 hebben gestemd. Allen waren legale immigranten.

Federale aanklagers hebben een aanklacht ingediend tegen enkele tientallen niet-staatsburgers wegens onregelmatigheden bij het stemmen in North Carolina.

De 222 namen in Maricopa County zijn mensen die zichzelf als niet-staatsburger hebben verklaard. Adams zei dat immigranten die het staatsburgerschap aanvragen vaak naar voren komen en toegeven dat ze op de lijsten staan, omdat een van de vragen op het naturalisatieformulier is of ze ooit illegaal zijn geregistreerd. Liggen op dit formulier kan snel leiden tot uitzetting.


ZIE OOK: DHS om illegale immigranten vrij te laten in aanloop naar nieuwe grensgolf


“Er is een ingebouwde stimulans in het naturalisatieproces om de waarheid te vertellen over het registreren om te stemmen,” zei hij.

De heer Adams zei dat het onmogelijk was te raden hoeveel namen er nog op de lijsten op de loer liggen die zich niet hebben gemeld.

Zijn rapport komt weken voordat Bill Gates, supervisor van Maricopa County, een presentatie zal geven op de American Democracy Summit, een project van het Center for Election Innovation & Research.

Het kantoor van meneer Gates reageerde niet op een verzoek om commentaar op dit verhaal. Het verkiezingsbureau van Maricopa County evenmin.

Het aantal niet-staatsburgers in het land is niet enorm en ondersteunt niet de beweringen van sommige rechtse figuren die zeggen dat golven van niet-staatsburgers stemmen en verkiezingen beïnvloeden. Maar het cijfer – 222 bekende geregistreerde kiezers en negen van hen stemden – is ook niet nul.

De heer Adams zei dat zelfs de lage aantallen reden tot zorg zouden moeten zijn.

“Als je een storing in het systeem hebt, maakt het niet uit of het wijdverbreid is of niet als het gaat om buitenlanders die stemmen bij Amerikaanse verkiezingen”, zei hij.

De heer Adams zei dat een deel van het probleem met Motor Voter teruggaat tot de totstandkoming van de wet. Destijds debatteerden wetgevers over hoe om te gaan met een aanvraag voor kiezersregistratie als iemand het vakje voor staatsburgerschap niet had aangevinkt.

De Democraten wilden een lege doos als bewijs van burgerschap. Republikeinen zagen het anders. De wet zweeg er uiteindelijk over, zei Adams, wat betekent dat blauw-leunende staten het over het algemeen interpreteren zoals de democraten dat wilden, en rood-leunende staten zien het zoals de republikeinen dat wilden. .

Adams zei dat het Congres tussenbeide moet komen en de zaken moet ophelderen door staten toe te staan ​​staatsburgerschapsaanvragen te valideren. Momenteel hebben rechtbanken in het algemeen geoordeeld tegen pogingen van de staat om burgerschapscontroles uit te voeren die verder gaan dan wat aanvragers op registratieformulieren schrijven.

Naast het gemakkelijker maken van registratie, vroeg Motor Voter staten ook om te proberen hun lijsten op te schonen, oftewel lijstonderhoud.

Momenteel geldt dat voor de namen van kiezers die zijn verhuisd of overleden, maar Adams zei dat het Congres burgerschapsverificatie aan de lijst met onderhoudstaken zou moeten toevoegen.

Hij is niet optimistisch over actie van het congres.

“Als dit probleem 10 jaar geleden of misschien 15 jaar geleden was ontdekt, denk ik dat er een snelle tweeledige oplossing in het Congres zou zijn geweest”, zei hij. “Maar de Democraten zijn nu zo geradicaliseerd over elk stemprobleem in het Congres.”

Motor Voter moest een boost geven aan wat door ‘s werelds eerste democratie als beschamende opkomst werd gezien.

Sommigen aan de linkerkant hadden ook gehoopt dat het de hogere opkomstpercentages van blanke en rijkere Amerikanen zou verminderen.

Maar de gegevens suggereren dat de effecten klein waren.

Een studie uit 2009 in State Politics & Policy Quarterly wees uit dat de wet de registratie verhoogde, maar de demografie van de kiezers niet significant veranderde. De onderzoekers zeiden dat het slechts een “marginale invloed” had.

In 2014 probeerden de Pew Charitable Trusts te onderzoeken hoe staten het specifiek deden met het automobielgedeelte van de wet. Ze vonden de gegevens te grillig om conclusies te trekken.

Adams zei dat zijn volgende rapport ter gelegenheid van de 30e verjaardag van de wet zich zal concentreren op Chicago.[ad_2]