[ad_1]

Huisrepublikeinen gaan vooruit met een stem met hoge inzet over wetgeving om het schuldenplafond te verhogen en de federale uitgaven te verlagen, ook al doen interne verdeeldheid twijfels rijzen over het vermogen van voorzitter Kevin McCarthy om zijn nipte meerderheid achter de inspanning te houden.

GOP-leiders overwegen woensdag een stemming over het voorstel, dat het schuldplafond met $ 1,5 biljoen zou verhogen tot mei 2024 in ruil voor een verlaging van de uitgaven met meer dan $ 4,8 biljoen. De commissie huisregels werkte dinsdagavond laat aan het wetsvoorstel.

“We gaan dit doorgeven [Wednesday]zei House Majority Whip Tom Emmer, Republikein van Minnesota.

De heer Emmer deed de voorspelling terwijl hij en andere GOP-leiders probeerden gematigde en conservatieve tegenstanders ervan te overtuigen de maatregel te steunen. Verschillende GOP-wetgevers verzetten zich tegen voorstellen zoals het beëindigen van ethanolsubsidies en het afschaffen van belastingkredieten.

De stemming is een cruciale test voor het vermogen van de heer McCarthy om de Republikeinen in het gareel te houden voor een confrontatie met president Biden over de uitgaven- en schuldlimieten, aangezien de regering vroeg in het jaar geconfronteerd wordt met een default-deadline voor het overschrijden van haar leningslimiet met ongeveer $ 31 biljoen.

Het Witte Huis zei dat de heer Biden een veto zou uitspreken over de maatregel als deze zijn bureau zou bereiken, en noemde het een “losgeldbrief” van de Republikeinen van het Huis die een breed scala aan diensten voor Amerikanen zou schrappen.

“Amerikanen zullen de viering van de republikeinen van het Huis niet vergeten om de fundamentele programma’s waarop onze families, onze senioren en onze veteranen elke dag vertrouwen, te schrappen”, zei de perssecretaris van het Witte Huis, Karine Jean Pierre.

De GOP-wet zou de federale uitgaven voor het volgende fiscale jaar met $ 130 miljard verlagen en de toekomstige begrotingsgroei beperken tot 1% per jaar voor het volgende decennium. Het maakt ook ten minste $ 90,5 miljard ongebruikte COVID-19-hulp en $ 200 miljard aan belastingverminderingen voor groene energie terug die vorig jaar door de Democraten zijn goedgekeurd.

Republikeinen streven er ook naar om het vergevingsprogramma voor studieleningen van de heer Biden te annuleren, waarvan het Congressional Budget Office onpartijdig schat dat het de komende tien jaar $ 315 miljard zal besparen.

De bondgenoten van dhr. McCarthy vertellen eigenzinnige Republikeinen dat stemmen voor de schuldlimietwet niet betekent dat het juridisch intact zal blijven. In plaats daarvan zeggen ze dat het de hand van de president zal versterken om onderhandelingen te beginnen met de democratisch gecontroleerde senaat en de heer Biden over het verhogen van het schuldenplafond.

“Dit is ons eerste bod in deze onderhandeling over het schuldplafond”, zei Patrick McHenry, voorzitter van het House Financial Services Committee, een Republikein uit North Carolina. “We zullen zien of de president bereid is om aan tafel te komen en te onderhandelen zoals eerdere presidenten hebben gedaan.”

“Deze wetgeving is slechts een eerste stap om onze financiën op orde te krijgen en een poging te goeder trouw om de president aan de onderhandelingstafel te krijgen”, zei Jodey Arrington, voorzitter van de House Budget Committee, Republikein van Texas. “

De GOP-leiders van het Huis weigeren amendementen of wijzigingen in de 320 pagina’s tellende schuldlimietwet te accepteren, omdat ze zeggen dat het de deadline voor goedkeuring zou vertragen en de heer McCarthy zwak zou doen lijken terwijl hij onderhandelingen met de heer Biden probeert aan te gaan.

“We zijn klaar met onderhandelen en we gaan ervoor zorgen dat dit wetsvoorstel wordt aangenomen”, zei Mike Johnson, vicevoorzitter van de House GOP-conferentie, een republikein van Louisiana. “Ik denk dat we dichtbij zijn. Geen verandering.”

Afgezien van bezuinigingen en het afschaffen van belastingkredieten, willen de Republikeinen nieuwe eisen opleggen dat individuen minstens 20 uur per week moeten werken om in aanmerking te komen voor Medicaid, voedselbonnen en contante betalingen. Verder stellen ze voor om de leeftijdsgrens voor werkvereisten te verhogen van 49 naar 55 jaar.

De CBO schat dat de wijzigingen de federale uitgaven tot 2033 met $ 120 miljard zouden verminderen.

De besparingen zouden kosten met zich meebrengen, aangezien de CBO schat dat 600.000 mensen de toegang tot Medicaid in het komende decennium zouden verliezen, terwijl 275.000 mensen elke maand voedselbonnen zouden verliezen. Nog eens 19.000 mensen zouden de voordelen van hun voedselbonnen zien dalen.

Republikeinen zeggen dat de veranderingen nodig zijn omdat de bijstandsuitkeringen de afgelopen jaren zijn toegenomen.

“De werkvereisten in dit wetsvoorstel zullen meer Amerikanen helpen om weer aan het werk te gaan”, zegt Jason Smith, voorzitter van de House Ways and Means Committee, Republikein van Missouri. “De arbeidsparticipatie van vandaag is nog steeds lager dan vóór de pandemie.”

Niet alle Republikeinen vinden echter dat de werkeisen ver genoeg gaan. Bijvoorbeeld Rep. Matt Gaetz, Republikein van Florida, zei dat hij tegen het wetsvoorstel zou stemmen, tenzij de werkvereisten worden aangescherpt. Wees p. Andy Biggs, Republikein van Arizona, zei dat hij “twijfel” had over de algemene maatregel; Vertegenwoordiger Tim Burchett uit Tennessee was tegen.

Hardline-conservatieven in de House Freedom Caucus dringen erop aan om de werkvereisten voor juridische programma’s te verhogen tot 30 uur per week. Ze willen ook dat de eisen vanaf volgend jaar ingaan, in plaats van 2025, zoals nu in het wetsvoorstel staat.

Het is moeilijk te verkopen voor gematigde Republikeinen, vooral die in de districten die Biden in 2020 droeg.

“We proberen deze vereisten op te stellen om ervoor te zorgen dat mensen die bereid en in staat zijn om te werken, het doen”, zei een centristische GOP-wetgever. “We willen mensen die echt niet kunnen rondkomen, niet dwingen om een ​​cent of een dollar te sparen.”

Terwijl verdeeldheid blijft hangen over hoe moeilijk het is om werkeisen te stellen, stuit de druk om meer dan $ 200 miljard aan belastingverminderingen voor groene energie in te trekken op andere wetgevers met afschuw.

“In een staat als South Carolina hebben we veel zonneparken en zonne-energie, zowel residentieel als commercieel”, zegt Rep. Nancy Mace, Republikein uit South Carolina. “Ik wil uitzoeken en begrijpen wat voor negatieve impact dit zou kunnen hebben op de staat South Carolina.”

Klimaatvriendelijke Republikeinen zoals mevrouw Mace zijn niet de enigen die zich in conflict voelen. Conservatieven uit het Midwesten die landbouwnaties vertegenwoordigen, maken zich ook zorgen over de voorgestelde intrekking van ethanolsubsidies.

De rekening van de heer Biden voor klimaatverandering van $ 739 miljard, bekend als de Cut Inflation Act, omvatte miljarden aan nieuwe stimulansen voor op maïs gebaseerde ethanol en andere biobrandstoffen.

Over het algemeen omvat de wetgeving een nieuw duurzaam belastingkrediet voor vliegtuigbrandstof, $ 5 miljard aan droogtehulp en meer dan $ 3 miljard aan landbouwschuldverlichting. Het heeft ook $ 500 miljoen geïnvesteerd in infrastructuur voor biobrandstoffen, inclusief technologie om het mengen en distribueren van op maïs gebaseerde ethanol uit te breiden.

GOP-wetgevers in Iowa en andere staten met ethanolfabrieken in hun districten maken zich zorgen over de intrekking. Vertegenwoordigers uit Iowa. Ashley Hinson en Randy Feenstra waren stomverbaasd toen ze dinsdag een ontmoeting met meneer McCarthy in het Capitool verlieten.

En sommige Republikeinen willen het schuldenplafond helemaal niet verhogen, omdat ze zeggen dat de bezuinigingen voldoende moeten zijn om te voorkomen dat de regering in gebreke blijft.

“Ik wil niet stemmen voor een verhoging van het schuldenplafond”, zei Rep. Bob Good, Republikein van Virginia. “Ik denk niet dat we moeten uitgeven op een niveau waarop we het schuldplafond moeten verhogen.”

Dit alles bemoeilijkt de wiskunde van dhr. McCarthy. De president kan slechts vier Republikeinen verliezen in een stemming in het Huis voordat hij op de Democraten moet vertrouwen.

Voor nu sluiten de Democraten uit dat ze iets anders steunen dan een resolutie over een schoon schuldenplafond.

“Ik ben er vrij zeker van dat geen enkel lid van de House Democratic Caucus hun extreme voorstel zal steunen”, zei House Minority Leader Hakeem Jeffries, Democraat van New York.[ad_2]