[ad_1]

Een van de laatste wijzigingen van de wetgeving van de Huisrepublikeinen om het schuldenplafond te verhogen dat ze woensdag hopen te halen, is een amendement dat 200 miljoen dollar terugkrijgt voor een park in het voormalige presidentiële district San Francisco van het Nancy Pelosi House.

De financiering staat centraal in een GOP-onderzoek nadat de National Park Service had onthuld dat functionarissen van het ministerie van Binnenlandse Zaken opdracht hadden gegeven om de tranche voor parkonderhoud te richten aan het Presidio, een nationaal park dat grenst aan het water aan de zuidkant van de Golden Gate Bridge en een golfbaan, luxe hotels, winkels en musea.

Het amendement waarbij de financiering werd verwijderd, die vorig jaar was geoormerkt onder de belasting- en klimaatuitgavenwet van de Democraten, bekend als de Cut Inflation Act, was een van een reeks wijzigingen op het laatste moment in het voorstel van huisvoorzitter Kevin McCarthy om de schuld te beperken om holdouts in de GOP te winnen. . De Californische Republikein worstelt om voldoende stemmen te verzamelen in zijn nipte meerderheid van vier zetels om woensdagmiddag de maatregel goed te keuren die zou voorkomen dat de Verenigde Staten hun schulden niet zouden kunnen nakomen.

National Park Service Director Charles F. Sams vertelde vorige week aan het Congres dat ambtenaren van het ministerie van Binnenlandse Zaken $ 200 miljoen hadden besteld bij de Presidio Trust, een federaal agentschap dat belast is met het behoud van het park, hoewel het geld niet specifiek door het Congres aan het project was toegewezen. De verhuizing markeerde een afwijking van de standaarden van bureaus door zo’n groot deel van de totale onderhoudsfinanciering van het park te reserveren voor een project dat niet is goedgekeurd door het Congres, zei Sams.

De totale uitgestelde onderhouds- en reparatiewerkzaamheden in nationale parken in het hele land bedragen meer dan $ 22 miljard. Het congres heeft ongeveer $ 1,5 miljard uitgedeeld voor dit fiscale jaar, dat op 1 september afloopt. 30, wat betekent dat de $ 200 miljoen voor het Presidio 13% van de totale onderhoudsfinanciering van het park heeft weggesluisd.

Het kantoor van mevrouw Pelosi reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar op Republikeinen die het geld probeerden in te trekken.

Ze deed in voorgaande jaren verschillende mislukte pogingen om de $ 200 miljoen van het Presidio toe te eigenen.

“Ik wil u verzekeren dat we de wet volgen bij alles wat we doen”, zei minister van Binnenlandse Zaken Deb Haaland vorige week tegen de House Natural Resources Committee. “Ik kan op dit moment niet ingaan op de details van de situatie.”

De panelvoorzitter, GOP Rep. Bruce Westerman uit Arkansas suggereerde dat het geld een grote uitgave was voor de oude democratische leider.

“De perceptie is dat het een beloning was voor Spreker Pelosi,” zei de heer Westerman.

Het voorstel voor een schuldlimiet van het Huis van de Republikeinen zal naar verwachting geen wet worden, maar maakt eerder deel uit van een poging om de Democraten in de Senaat en president Biden naar de onderhandelingstafel te dwingen om binnen enkele maanden een faillissement te voorkomen.

Als gevolg hiervan blijft de Presidio-financiering van mevrouw Pelosi behouden – althans voorlopig.

• Stephen Dinan heeft bijgedragen aan dit rapport.[ad_2]