[ad_1]

De Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden keurden woensdag ternauwernood wetgeving goed die het schuldenplafond verhoogde, in een poging president Biden te dwingen serieuze gesprekken te voeren over bezuinigingen in ruil voor het opheffen van de limiet op het bedrag dat de federale regering kan lenen om de uitgaven te dekken.

Bij de stemming van 217-215 stemden bijna alle Republikeinen van het Huis voor een verhoging van het schuldplafond met 1,5 biljoen dollar tot mei 2024, terwijl de uitgaven met 4,8 biljoen dollar werden verlaagd. De stemming werd met een zeer krappe marge aangenomen, aangezien de heer McCarthy slechts vier stemmen kan verliezen op een enkel wetsvoorstel van het Huis voordat hij op de Democraten moet vertrouwen.

In totaal stemden vier Republikeinen samen met bijna alle Democraten tegen het wetsvoorstel. Twee Democraten en één Republikein stemden niet.

De GOP-leiding zei dat de goedkeuring van het wetsvoorstel de heer Biden en de senaatsdemocraten nu ter plaatse plaatst, aangezien de regering in de vroege zomer een standaarddeadline te wachten staat.

“Hier is ons openingsbod”, zei Tom Cole, voorzitter van de House Rules Committee, Republikein van Oklahoma. ‘We hebben er geen van de president. We hebben een Democratische Senaat die er geen kan produceren. Dus laten we de bal over de top krijgen en kijken wat je er daadwerkelijk mee gaat doen.

Het wetsvoorstel verlaagt de federale uitgaven met $ 130 miljard voor het komende fiscale jaar en beperkt de begrotingsgroei tot 1% per jaar voor het volgende decennium. Cela annulerait également au moins 90,5 milliards de dollars de secours en cas de pandémie non dépensés, annulerait M. Le programme d’exonération des prêts étudiants de Biden et la suppression des crédits d’impôt pour l’énergie verte adoptés par les démocrates afgelopen jaar.

Naast bezuinigingen, herziet de wetgeving de energievergunningswetten van de staat, legt ze werkvereisten op aan sociale welzijnsprogramma’s en vereist ze goedkeuring van het Congres voor nieuwe regelgeving met een economische impact van meer dan $ 100 miljoen dollar per jaar.

“Als je naar dit pakket kijkt, vertegenwoordigt het de eenvoudigste en meest verstandige benadering om het uitgavenprobleem op te lossen dat ons hier heeft gebracht terwijl we voor het schuldenplafond staan”, zei de meerderheidsleider tegen het Huis, Steve Scalise, Republikein van Louisiana.

Het aannemen van het wetsvoorstel betekent niet dat het wet wordt. Charles E. Schumer, leider van de meerderheid in de senaat, zei dat de wetgeving dood was toen deze in de door de Democraten gecontroleerde Senaat aankwam.

De heer Biden zei ook dat hij een veto zou uitspreken over de maatregel als deze zijn kantoor zou bereiken. De president weigerde met de Republikeinen van het Huis te onderhandelen over het verhogen van het schuldenplafond, omdat de Democraten en Republikeinen hadden bijgedragen aan het creëren van een staatsschuld van meer dan 31 biljoen dollar.

“Dit is een losgeldbriefje”, zei Rep. James McGovern, Democraat van Massachusetts. “Ze zeggen dat als we onze rekeningen een jaar lang willen betalen, we 10 jaar diep moeten bezuinigen op onze kiezers.”

Toch markeert het wetsvoorstel een grote persoonlijke overwinning voor de heer McCarthy. De Californische Republikein zette zijn geloofwaardigheid als spreker van het Huis over de wetgeving op het spel en zei dat zonder een verenigd GOP-front zijn invloed in toekomstige onderhandelingen met de president zou afnemen.

De heer McCarthy, die slechts vier GOP-stemmen kan verliezen op een wetsontwerp van het Huis, kwam er amper. Eerder deze week was de wetgeving verwikkeld in interne verdeeldheid onder de Republikeinen.

Conservatieven die zich achter de House Freedom Caucus hebben aangesloten, hebben gedreigd zich tegen het wetsvoorstel te verzetten, tenzij de werkvereisten worden verhoogd van 20 naar 30 uur per week zodat mensen Medicaid, voedselbonnen en directe betalingen in soorten kunnen ontvangen. Ze wilden ook dat de vereisten volgend jaar van kracht zouden worden in plaats van 2025, zoals oorspronkelijk de bedoeling was van het wetsvoorstel.

Naast de baaneisen waren de wetgevers van de GOP ook verdeeld over het al dan niet intrekken van de belastingverminderingen voor groene energie die de Democraten vorig jaar hebben goedgekeurd als onderdeel van de klimaatwet van de heer 739. miljard dollar van Biden.

Vooral republikeinen in het Midwesten waren in conflict over de afschaffing van ethanolkredieten omdat ze ten goede komen aan boeren.

De heer McCarthy weigerde aanvankelijk in te stemmen met amendementen op de wetgeving vanwege tijdgebrek. De bondgenoten van de spreker zeiden dat het wetsvoorstel moet worden aangenomen voordat de wetgevers eind april Washington verlaten, als de Republikeinen enige hoop hebben om onderhandelingen met Biden aan te gaan.

“We zijn klaar met onderhandelen en we gaan ervoor zorgen dat dit wetsvoorstel wordt aangenomen”, zei Mike Johnson, vice-voorzitter van de Republikeinse Conferentie van het Huis van Louisiana, dinsdag. “Ik denk dat we dichtbij zijn. Geen verandering.”

Deze positie bleek onhoudbaar omdat GOP-tegenstanders weigerden zich terug te trekken. De heer McCarthy bezweek voor de druk en dwong wijzigingen in de wetgeving af tijdens een hoorzitting van de regelcommissie ‘s avonds laat die tot woensdagochtend duurde.

Om de Tories te sussen, stemde de heer McCarthy ermee in om de werkvereisten volgend jaar geleidelijk in te voeren in plaats van in 2025. De bredere druk om de werkvereisten uit te breiden tot 30 uur per week werd verworpen te midden van de oppositie van gematigde Republikeinen die de districten vertegenwoordigden, de heer Biden. gewonnen in 2020.

Voor Republikeinen uit het Midwesten stemde McCarthy ermee in om een ​​deel van de subsidies voor groene energie en biobrandstof te behouden, ook voor bedrijven die al projecten hadden geblokkeerd.

“Ik zal altijd achter de boeren staan ​​die Amerika voeden”, zei Rep. Derrick Van Orden, Republikein van Wisconsin, die bedenkingen had geuit over de afschaffing van belastingkredieten. “Dit is een overwinning voor Wisconsin en Amerika.”

De veranderingen hielpen de heer McCarthy dichterbij te komen, maar succes was nog steeds niet verzekerd, aangezien verschillende GOP-wetgevers publiekelijk op het hek bleven.

Vertegenwoordiger Nancy Mace, Republikein van South Carolina, verzette zich tegen het wetsvoorstel omdat ze bang was dat het de begroting niet goed in evenwicht zou brengen. Na een persoonlijk gesprek met de spreker was ze overtuigd om van standpunt te veranderen.

“Ik voel me gehoord door de spreker en ik zal vandaag de rekening voor het schuldenplafond steunen”, zei mevrouw Masse.

Niet iedereen was echter verkocht. vertegenwoordiger Tim Burchett uit Tennessee was tegen het wetsvoorstel en zei dat hij principieel tegen verhoging van het schuldenplafond was.

Evenzo de vertegenwoordiger van de Florida GOP. Matt Gaetz stemde tegen het wetsvoorstel ondanks dat de heer McCarthy concessies deed voor strengere werkvereisten.

GOP-vertegenwoordigers stemden ook tegen. Ken Buck uit Colorado en Andy Biggs uit Arizona.[ad_2]