[ad_1]

Een hoge officier van de 5th Security Force Assistance Brigade van het leger is onderzocht na beschuldigingen van meerdere aanrandingen en een patroon van seksuele intimidatie, zeggen twee bronnen op de hoogte van het onderzoek. Het is onduidelijk of het onderzoek aan de gang is, maar het komt terwijl een ander onderzoek loopt naar beschuldigingen van giftig leiderschap door de brigadecommandant.

Kraag. Meghann Sullivan, commandant van het 5e geniebataljon van de brigade, 5e SFAB, wordt beschuldigd van het mishandelen van ten minste twee mannelijke ondergeschikten en het lastigvallen van verschillende anderen, waarbij sommige incidenten volgens een van de twee bronnen verband zouden houden met alcoholmisbruik. Bij minstens één van die vermeende aanvallen ging het om gewelddadig kussen en een andere om een ​​man onder de gordel vast te pakken zonder zijn toestemming.

Sullivan voert blijkbaar nog steeds het bevel, al worden commandanten tijdens onderzoeken soms geschorst. Ze heeft geen verzoek om commentaar beantwoord. Het is onduidelijk of Sullivan een advocaat heeft ingehuurd.

Lees verder : Deze soldaten zeggen dat schimmel in kazernes niet alleen walgelijk is, maar ze ook ziek maakt

“We hebben hierover geen informatie die we op dit moment kunnen delen”, zei Sgt. Adrian Patoka, 1st Class, woordvoerder van het Security Force Assistance Command, vertelde Military.com in een verklaring. “We nemen alle beschuldigingen serieus en behandelen ze passend, afhankelijk van de omstandigheden.”

Volgens gegevens uit 2021 van het ministerie van Defensie maken mannelijke slachtoffers slechts 10% uit van de gevallen van aanranding in het leger. Deze gegevens schatten dat ongeveer 14.000 mannelijke soldaten per jaar een vorm van ongewenst seksueel contact ervaren, hoewel mannelijke gevallen van aanranding en intimidatie waarschijnlijk te weinig worden gerapporteerd vanwege sociaal stigma.

Sullivan is de eerste vrouw die het bevel voert over een SFAB-bataljon. Deze nieuwe eenheden, gemaakt tussen 2017 en 2020, hebben een unieke kastanjebruine baret en een tabblad ‘Adviseur’. Hun missie is om samen te werken met gevestigde geallieerde troepen om hun doctrine te herzien, te helpen bij elke training en manieren te ontwikkelen waarop de Verenigde Staten kunnen samenwerken met partnerlanden. Elke SFAB richt zich op een specifieke regio, waarbij de 5e SFAB toezicht houdt op de Stille Oceaan en samenwerkt met landen die de sleutel zullen zijn tot elk conflict met China, waaronder Japan, Australië, Mongolië en Thailand.

Het nieuws komt als de commandant van de 5th SFAB en de baas van Sullivan, Col. Jonathan Chung is geschorst en wordt beschuldigd van contraproductief leiderschap en mishandeling van zijn ondergeschikten.

Military.com interviewde twee dozijn onderofficieren en onderofficieren van Chung die met hem in verschillende eenheden werkten, waaronder het 2nd Stryker Brigade Combat Team, 2nd Infantry Division en 75th Ranger Regiment. Vrijwel allemaal schetsten ze een beeld van Chung als een micromanager die loyaliteit eiste en die regelmatig zijn ondergeschikten vermomde in het bijzijn van anderen en wraak nam op zijn soldaten voor kleine overtredingen.

Het onderzoek van Chung is aan de gang, maar zal naar verwachting in de komende weken worden afgerond, volgens interne e-mails die zijn beoordeeld door Military.com.

— U kunt contact opnemen met Steve Beynon via Steve.Beynon@military.com. Volg hem op Twitter @StevenBeynon.

Verwant: ‘Hij was de slechtste leider die ik ooit heb gehad’: Geschorste brigadecommandant beschuldigd van giftig leiderschap

Toon volledig artikel

[ad_2]