[ad_1]

De Senaatscommissie voor Gezondheid, Onderwijs, Arbeid en Pensioenen stemde woensdag langs partijlijnen om de benoeming van Julie Su tot minister van Arbeid vooruit te helpen, waarbij de stemmen van verschillende senatoren nog steeds twijfelachtig zijn.

De commissie stemde met 11-10 om Su vooruit te helpen, die vorige maand de functie van waarnemend secretaris overnam na het vertrek van Marty Walsh. Het enthousiasme voor Su onder commissiedemocraten en voorzitter Bernie Sanders, I-Vt., Was sterk.

“Hoewel we enorme inkomens- en vermogensongelijkheid hebben, hebben de werkende families van dit land, in het ministerie van Arbeid, het recht om een ​​secretaris te hebben die voor hen opkomt en voor hen vecht”, zei Sanders. “Ik denk dat Julie Su nu, in haar rol in Californië en gedurende haar hele leven, duidelijk heeft gemaakt dat ze klaar is om op te komen voor werkende gezinnen.”

De Republikeinen zijn standvastig geweest in hun verzet tegen Su. Ze bekritiseerden haar ambtstermijn als arbeidssecretaris in Californië en gaven haar de schuld van fraude in het pandemische werkloosheidsprogramma van de staat dat vorig jaar door staatsfunctionarissen werd gewaardeerd op $ 20 miljard, hoewel externe experts zeiden dat het meer dan $ 30 miljard zou kunnen zijn.

Republikeinen in de commissie probeerden Su ook te binden aan een Californische wet uit 2019 die het voor werkgevers moeilijker maakte om werknemers te classificeren als onafhankelijke contractanten in plaats van werknemers. Ze gebruikten Su’s bevestigingshoorzitting op 20 april om zich af te vragen of ze de ervaring had om arbeidsconflicten te beslechten die risico’s zouden kunnen vormen voor toeleveringsketens of de bredere economie.

[ad_2]