[ad_1]

Een groep senatoren heeft woensdag een tweeledig wetsvoorstel ingediend om de federale regering nieuwe bevoegdheden te geven om de handel in opioïden in de Verenigde Staten te bestrijden

Het wetsvoorstel – de Fentanyl Eradication and Narcotics Deterrence (FEND) Act – zou bank- en financiële sancties opleggen aan producenten van fentanyl, evenals aan degenen die hun willens en wetens samenstellende producten leveren, aldus een samenvatting van één pagina van het wetsvoorstel vrijgegeven door de Senaatscommissie voor het bankwezen. Het zou de president ook in staat stellen de activa van mensenhandelaars te onteigenen en deze te gebruiken voor verdere wetshandhavingsinspanningen.

Het wetsvoorstel werd ingediend door de Democratische senator. Sherrod Brown uit Ohio, voorzitter van de commissie, en Republikeinse senator. Tim Scott uit South Carolina, het vooraanstaande lid dat ook een verkenningscommissie vormde om zich mogelijk kandidaat te stellen voor het presidentschap in 2024. Ze voegden zich bij een gezamenlijke verklaring op het wetsvoorstel door hoge senatoren van de Senaatscommissie voor strijdkrachten, hoewel de nationale defensiecomponent van het wetsvoorstel onduidelijk is. (GERELATEERD: MARK MECKLER: De grenscrisis van Biden staat op het punt erger te worden)

FEND Off Tekst van de Fentanyl-wet door Stichting Dagelijks Nieuws van de beller op Scribd

Het gebruik van fentanyl en synthetische opioïden wordt door politici en experts als een crisis beschouwd, de drug wel de hoofdoorzaak sterfgevallen door een overdosis in de Verenigde Staten, volgens de National Institutes of Health. In 2021 stierven 80.411 mensen aan een overdosis opioïden, volgens gegevens van de NIH, een aantal dat sinds 1999 gemiddeld elk jaar stijgt.

Een aanzienlijk aantal “precursorchemicaliën” die worden gebruikt om fentanyl en andere opioïden te maken, wordt gemaakt in China, die vervolgens worden geëxporteerd naar Latijns-Amerika, waar de drugs worden gemaakt door kartels en over de grens naar het zuiden worden gesmokkeld, volgens een Drug Enforcement Administration. inlichtingen rapport. Andere landen in de toeleveringsketen zijn onder meer India, waar fentanylpoeder wordt geproduceerd in samenwerking met Mexicaanse kartels, en Canada, vanwaar sommige drugs naar het noorden van de Verenigde Staten worden gesluisd, aldus het rapport.

DE De Verenigde Staten hebben al gewerkt met andere landen om internationale verboden op deze chemicaliën op te leggen, grotendeels zonder Chinese medewerking. Het wetsvoorstel richt zich op China voor de export van deze chemicaliën met “legitieme en onwettige middelen”, volgens de tekst, en stelt een verjaringstermijn van acht jaar vast voor strafverbrekende misdaden.

Veel bepalingen van het wetsvoorstel worden al bij decreet uitgevoerd. Het wetsvoorstel “codificeert een bestaand uitvoerend bevel dat de president brede bevoegdheid geeft om de handel in fentanyl aan te pakken”. zei Patrick YoesNationale voorzitter van de Broederlijke Orde van Politie.

Het Witte Huis, het ministerie van Financiën en de ambassade van de Volksrepubliek China hebben niet onmiddellijk gereageerd op een verzoek om commentaar.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Neem voor vragen over onze richtlijnen of samenwerking met ons contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.[ad_2]