[ad_1]

Laat het maar aan Tom Rothman over om een ​​menigte te entertainen.

Het is traditie geworden dat de voorzitter en CEO van Sony Pictures Motion Picture Group CinemaCon aftrapt met een kleurrijke opmerking. Dit jaar was niet anders, want hij betrad maandagavond het podium in Las Vegas en sprak over de staat van theatraliteit, die na de COVID-19-crisis zijn plaats blijft vinden.

“Terwijl de panditocratie de afgelopen drie jaar lachte om uw zaken, hielden we bij Sony voet bij stuk. We waren de enige grote studio die zich volledig aan theater wijdde”, zei Rothman met applaus. “We waren ervan overtuigd dat films in de bioscoop niet alleen konden overleven, maar zegevieren.”

Rothman bracht ook nog een bericht: “Het andere dat de experts zeggen, is dat filmsterren er niet meer toe doen. Ik hoop echt dat al mijn concurrenten deze shit geloven. De echte sterren van films zijn belangrijker dan ooit, ze zijn gewoon zeldzamer dan ever.Streamers creëren geen filmsterren, dat doen alleen wereldwijde blockbuster-films.

Een van die filmsterren is Denzel Washington, die de hoofdrol speelt in de aankomende film van Sony. Gelijkmaker 3 film, zei Rothman. De opmerkingen van het hoofd van de studio kwamen kort voordat Washington zelf het podium betrad om CinemaCon’s Lifetime Achievement Award in ontvangst te nemen.

Sony was de eerste van de grote Hollywood-studio’s die zijn aankomende lei presenteerde aan de duizenden theatereigenaren en -exploitanten die deze week naar Las Vegas reisden voor hun jaarlijkse conventie. De show van dit jaar loopt van 24-27 april.

De stemming op CinemaCon is dit jaar beslist optimistischer, met exposanten die voorspellen dat de kassa op een belangrijke manier zal herstellen naarmate het zomerseizoen nadert, onderbroken door het daverende succes van Universal en Illumination. De Super Mario Bros. Film. (Het abrupte vertrek van Jeff Shell, CEO van NBCUniversal, die voorheen het filmimperium van Universal leidde en regelmatig CinemaCon bijwoonde, was eerder vandaag ook een onderwerp van gesprek op verschillende evenementen.)

“Na de hobbels… zijn we terug”, zegt Mitch Neuhauser, General Manager van CinemaCon. “De deur is gesloten voor COVID.”

Bovendien hebben bioscoopeigenaren en oude filmstudio’s de waargenomen dreiging van streaming de cirkel rond zien maken (Rothman riep “Netflix, my ass” uit tijdens een eerdere CinemaCon-keynote).

Voor het eerst passen Amazon en Apple een traditioneel theatraal model toe voor een aantal van hun originele films. Bovendien heeft Apple Original Films Sony gecast als castpartner voor het epische drama van Ridley Scott Napoleon, met in de hoofdrol Joaquin Phoenix als de gerespecteerde en beruchte Franse keizer Napoleon Bonaparte. Episch komt in november in de bioscoop. 22

“De film zal op Thanksgiving wereldwijd worden uitgebracht met een robuust theatraal venster en een vol gas gevende marketingcampagne”, zei Rothman. “We hopen dat jullie allemaal je volledige steun geven, want het belang van dit alles is duidelijk.”

Rothman is niet de enige die zegt dat de bekendheid en buzz die een bioscooprelease kan genereren ongekend is in vergelijking met het rechtstreeks naar streaming sturen van een titel.

Hij is ook een voorstander geweest van het opbouwen van een gevarieerde selectie, zelfs als dat betekent dat je risico’s moet nemen bij films zoals die van vorig jaar. Waar de Crawdads zingen P De vrouwelijke koningnaast superheldenkaskrakers en andere traditionele gerechten.

“Zoals je kunt zien bij Sony, rommelen we niet”, zei Rothman. “Originaliteit is altijd een risico, maar voor mij is het grootste risico het publiek dood te vervelen met eentonigheid. Geen ballen, geen glorie.”

Tijdens zijn optreden op het podium zei Josh Greenstein, voorzitter van de Sony Motion Picture Group, dat de studio alleen al dit jaar 23 films zal uitbrengen.

“Nog maar twee jaar geleden, midden in een pandemie, maakten we veel lawaai, we praatten veel over de dood van de tentoonstelling. De toekomst, zei iedereen, stroomde. Bij Sony hielden we arm in arm in deze donkerste tijden en hebben nooit geaarzeld in onze toewijding aan theater,” vervolgde Greenstein. “Oh, wat zijn de tijden veranderd. Ik zeg kom binnen, het water is goed.”

Fellow Motion Picture Group President Sanford Panitch en Sony Pictures Animation President Kristine Belson namen ook deel aan de presentatie van Sony, waarin aankomende releases werden aangeprezen, waaronder slechte jongens 4, Kraven de jager, dom geld, Spider-Man: door het Spider-Vers, Verraderlijk: de rode deur, Gelijkmaker 3Jason Reitman is de volgende geestenjagers PlayStation-videogamefilm en aanpassing Gran Turismo.[ad_2]