[ad_1]

De groep citeert een nieuwe peiling in opdracht van Issue One en uitgevoerd door Citizen Data waaruit bleek dat bijna 70% van alle Amerikanen vindt dat de federale overheid een grotere rol zou moeten spelen dan staats- of lokale overheden bij het financieren van verkiezingen. Het online onderzoek onder 1.047 burgers is begin maart gehouden en heeft een foutmarge van plus of min 3 procentpunten.

Leden van de Raad komen uit alle politieke achtergronden en omvatten voormalige Democratische senatoren. Tom Daschle, Mary Landrieu en Tim Wirth; voormalige Republikeinse vertegenwoordigers. Charles Boustany, Barbara Comstock, Carlos Curbelo, Steve Gunderson, Connie Morella, Susan Molinari en Zach Wamp; en voormalige democratische vertegenwoordigers. Richard Gephardt, Jane Harman, Leon Panetta en Tim Roemer. Donna Brazile, de voormalige voorzitter van het Democratic National Committee, en Tom Ridge, de voormalige Republikeinse gouverneur van Pennsylvania en secretaris van Homeland Security, maken ook deel uit van de groep.

Faces of Democracy, een groep staats- en lokale verkiezingsfunctionarissen en arbeiders die ook verbonden zijn met Issue One, stuurde ook een brief naar het Congres waarin ze om federale financiering voor de verkiezingen vroeg.

“Staats- en lokale overheden hebben lang het voortouw genomen bij het organiseren en betalen van verkiezingen in de Verenigde Staten, maar het Congres heeft zowel een constitutionele rol als een verantwoordelijkheid om de veiligheid van federale verkiezingen te beschermen”, schrijft hij in de groep.

Verkiezingsfunctionarissen zeggen dat het toezicht op verkiezingen de afgelopen jaren veel complexer is geworden.

[ad_2]