[ad_1]

AUSTIN – Veel Chinese burgers konden geen grote eigendommen in Texas bezitten onder een wetsvoorstel dat de senaat dinsdag heeft goedgekeurd.

Het wetsvoorstel is aan de kaak gesteld als racistisch en heeft brede veroordeling gekregen van Aziatisch-Amerikaanse Texanen, evenals inwoners van Iran, Rusland en landen die ook het doelwit zijn van het verbod. Senatoren onderschreven het voorstel van Brenham Republikein Lois Kolkhorst op partijlijnen.

Het zou burgers van China, Iran, Noord-Korea en Rusland ervan weerhouden grote stukken land in Texas te kopen, op enkele uitzonderingen na, waarbij een dreigingsevaluatierapport van het Office of the Director of National Intelligence als basis voor het verbod zou worden gebruikt.

Verschillende Chinese Amerikanen in Noord-Texas die zich tegen het wetsvoorstel hebben uitgesproken, hebben gezegd dat ze van plan zijn de wetgeving te blijven bestrijden.

“Het is discriminatie van Chinese Amerikanen”, zegt Jian Xie, een lid van verschillende organisaties in Noord-Texas die banden hebben met Aziatische en Chinees-Amerikaanse gemeenschappen, waaronder de Asian Culture And Education Society USA. “We zullen leden van de Tweede Kamer blijven bellen om onze zorgen te uiten, want dit is ongrondwettelijk.”

Het wetsvoorstel heeft nog één stemming in de Senaat nodig voordat het ter overweging naar het Huis gaat. Overheid Greg Abbott zei dat hij de wetgeving zou ondertekenen als deze zijn kantoor zou bereiken.

Het wetsvoorstel kwam naar voren nadat er berichten opdoken dat een Chinees bedrijf land had gekocht in de buurt van Laughlin Air Force Base in Val Verde County. Het bouwt voort op een wet die in 2021 is aangenomen en die bedrijven in China, Iran, Noord-Korea en Rusland verbood kritieke infrastructuur in Texas te bezitten.

“Ze zijn vijanden van de Verenigde Staten en vijanden van Texas, en ze hebben zich gerealiseerd dat ze uiteindelijk eerlijk gezegd beter hun best kunnen doen om dit land en deze grote staat pijn te doen met economische middelen dan door op het gebied van strijd,” sen. Mayes Middleton, R-Galveston, vertelde de Senaat.

Het wetsvoorstel verbood aanvankelijk alle burgers van China, Iran, Noord-Korea en Rusland om onroerend goed in Texas te bezitten, behalve degenen met een dubbele nationaliteit. Kolkhorst verzachtte het vervolgens om uitzonderingen te voorzien voor wettige permanente bewoners en eigendommen die door burgers van die landen zijn gekocht.

Het dinsdag goedgekeurde wetsvoorstel verbiedt niet langer de aankoop van residentieel of commercieel vastgoed.

“Voor alle duidelijkheid: mensen die vluchten uit tegengestelde landen kunnen winkelcentra, restaurants, autowasstraten en andere bedrijven kopen om de Amerikaanse droom na te jagen onder het wetsvoorstel”, zei Kolkhorst in een verklaring. “Bovendien handhaaft het wetsvoorstel de vrijstelling van woningen, zodat dezelfde mensen die op de vlucht zijn voor totalitaire regimes een landelijke woning van maximaal 20 hectare landbouwgrond kunnen kopen.”

Maar zelfs toen Kolkhorst de angst probeerde weg te nemen om grote groepen immigranten te beletten kleine bedrijven of investeringshuizen te bezitten, de senator. Charles Whitmire, D-Houston, zei dat de schade aan Aziatische Amerikanen in Texas was aangericht.

“Je hebt ze al aangeraakt,” zei Whitmire in een gesprek met Kolkhrost. “Ze zijn bang voor jou. Ze zijn bang voor deze wetgeving.”

Sommige juridische experts hebben vragen gesteld over de grondwettigheid van het voorstel, dat in strijd lijkt te zijn met nationale en federale verboden op discriminatie op basis van nationaliteit. Kolkhorst zei dat ze gelooft dat ze een juridische uitdaging zal overleven.

Jerry Pi, inwoner van Allen, zei dat hij de hoop had verloren dat het wetsvoorstel in de Wetgevende Vergadering zou worden tegengehouden.

“Mijn persoonlijke plan is om organisaties te helpen financieren die deze wet voor de rechtbank aanvechten”, zei Pi.

De advocaat uit Dallas, Tom Tong, zei dat hij niet verrast was dat het wetsvoorstel door de Senaat werd gehaald.

Tong, die zei dat hij in het verleden vooral op Republikeinse kandidaten had gestemd, zei dat hij hoopte dat Aziatische Amerikanen aan beide uiteinden van het politieke spectrum samen zouden komen om hun stem te laten horen door wetgevers.

“We zijn er niet eens bij betrokken,” zei Tong. “Er wordt ons niet eens gevraagd om hen te helpen met iets dat ons zo nauw raakt, namelijk de Aziatische gemeenschap hier. Ik hoop dat alle Aziatische Texanen die in aanmerking komen om te stemmen weten wat er op dit moment aan de hand is. En dat wetgevers wetten maken die van invloed zijn op onze dagelijkse leeft.”

——–

Gedistribueerd door Tribune Content Agency, LLC.


foto

Texas State Senator Lois W. Kolkhorst bij een evenement als onderdeel van de Texas Republican Party Convention 2022 in het Hilton Hotel in Houston, Texas op donderdag 16 juni 2022. (Lola Gomez/The Dallas Morning News/TNS)


[ad_2]