[ad_1]

De voormalige Republikeinse gouverneur van Arkansas, Asa Hutchinson, heeft woensdag officieel zijn kandidatuur voor het presidentschap aangekondigd tijdens een toespraak in Bentonville, Arkansas.

Hutchinson, die twee termijnen in Arkansas diende en werd vervangen door GOP Gov. Sarah Huckabee Sanders zei in januari eerder dat hij zich kandidaat zou stellen voor het presidentschap en liep officieel Woensdag. De voormalige gouverneur putte uit zijn ervaring als staatsbestuurder, als congreslid, als hoofd van de Drug Enforcement Agency en als ambtenaar van het Department of Homeland Security.

“Ik ben gedurende mijn ambtstermijn als partijleider, in het Amerikaanse Congres en als gouverneur consequent conservatief geweest”, zei Hutchinson. “En nu breng ik dezelfde kracht naar een strijd in een andere strijd, en deze strijd is voor de toekomst van ons land en de ziel van onze partij – vandaag kondig ik aan dat ik kandidaat ben voor het presidentschap van de Verenigde Staten.”

De voormalige gouverneur riep op tot bezuinigingen op de overheidsuitgaven om de economie te ondersteunen, de zuidelijke grens te beveiligen, de energieproductie te stimuleren en de bondgenoten van de VS bij te staan ​​en de wet te handhaven om de misdaad terug te dringen.

“Deze campagne gaat over moed. Het gaat over het nemen van de moeilijke beslissingen om onze economie weer op te bouwen, vrede een kans te geven door Amerika’s kracht, en de Amerikaanse geest van vrijheid, kansen en rechtsstaat te vernieuwen”, zei Hutchinson.

Hutchinson prees zijn conservatieve staat van dienst als gouverneur voor het verlagen van belastingen, het verhogen van lerarensalarissen, het verminderen van regelgeving en het bestrijden van de COVID-19-pandemie zonder bedrijven of scholen te sluiten, zei hij in zijn toespraak. (GERELATEERD: Asa Hutchinson zegt dat hij ‘het duidelijke alternatief’ is voor Trump in 2024)

De oud-gouverneur sluit zich aan bij voormalig president Donald Trump, voormalig gouverneur van South Carolina. Nikki Haley, conservatieve zakenman Vivek Ramaswamy en conservatieve talkshowhost Larry Elder in de race voor de Republikeinse nominatie.

“Onze democratie eist het beste in Amerika, en ik zal het beste in Amerika naar boven halen”, zei Hutchinson.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Neem voor vragen over onze richtlijnen of samenwerking met ons contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.[ad_2]