[ad_1]

Trae Young had 38 punten en verloor een lange voorsprong van drie punten voorbij de bovenkant van de toets met nog 1,8 seconden te gaan om de bezoekende Atlanta Hawks te helpen een late comeback te maken en de Boston Celtics dinsdagavond met 119-117 te verslaan.

De overwinning verkleint Boston’s voorsprong in de eerste ronde van de play-offs naar 3-2 en stuurt de teams terug naar Atlanta voor Game 6 op donderdag.

John Collins voegde 22 punten toe voor Atlanta, dat speelde zonder Dejounte Murray, die voor één wedstrijd geschorst was omdat hij officiële Gediminas Petraitis met zijn borst had geraakt toen hij het veld verliet na het einde van Game 4.

Jaylen Brown scoorde 35 punten en Jayson Tatum voegde er 19 toe voor de Celtics, die in het vierde kwartaal met 37-25 werden overtroffen.

Derrick White zette de Celtics op een voorsprong van 117-116 met nog 7,3 seconden te gaan, waarmee hij een laatste balbezit voor de Hawks opzette. De bal ging naar Young op de verdedigingshelft, die naar de aanvalshelft dribbelde en een 29-voeter op Brown neerhaalde. The Hawks maakte 19 driepunters in de wedstrijd.

De Celtics misten hun eerste pass en kregen nog een kans met nog 0,5 seconde te gaan, maar Tatum’s driepuntspoging vond niets dan lucht toen de tijd verstreek.

Brown, die herstellende is van een aan het einde van het seizoen eindigende gezichtsfractuur, ontmaskerde zichzelf voor het grootste deel van de overwinning van de Celtics in Game 4 en zei dat hij weer energie had gekregen nadat hij het had uitgetrokken tijdens een wedstrijd van een avond met 31 punten.

Hij droeg het opnieuw voor Game 5 en behield dezelfde intensiteit, leidde alle scorers met 23 punten in de eerste helft en maakte contact met 10 van zijn eerste 13 schoten.

Banchero verkozen tot rookie van het jaar

Orlando Magic-aanvaller Paolo Banchero werd de favoriet om de Rookie of the Year-race te winnen op het moment dat hij nummer 1 werd in de draft van vorig jaar.

En niemand heeft hem gepakt.

Banchero werd dinsdagavond aangekondigd als de verpletterende winnaar van de beste rookie-prijs van dit seizoen, nadat hij alle eerstejaars spelers had geleid bij het scoren en de Magic had geholpen om van 22 overwinningen vorig seizoen naar een club met 34 overwinningen te gaan die streed om een ​​​​play-in-plek dit seizoen.

De voormalige uitblinker van Duke scoorde gemiddeld 20 punten per wedstrijd. Hij speelde 15 wedstrijden van 25 plus punten en 40 wedstrijden van 20 plus punten, de twee meeste van rookies dit seizoen. En hij heeft vier keer Rookie of the Month gewonnen, waarbij elk van die aankondigingen gewoon aangaf dat hij voorop liep.

Hij werd de derde speler die Rookie of the Year won als lid van de Magic, hij voegde zich bij Shaquille O’Neal in 1993 en Mike Miller – die Banchero vertegenwoordigt – in 2001.

Banchero kreeg 98 van de 100 stemmen op de eerste plaats van een panel van schrijvers en omroepen die verslag doen van de competitie. Jalen Williams van Oklahoma City Thunder werd tweede en Walker Kessler van Utah Jazz werd derde. Kessler kreeg de twee stemmen voor de eerste plaats die Banchero niet kreeg.[ad_2]