[ad_1]

President Biden en de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk Yeol vierden woensdag hun “ijzersterke alliantie” te midden van gefluit en trommels op het gazon van het Witte Huis voorafgaand aan vergaderingen op hoog niveau en een staatsdiner.

De heer Biden en first lady Jill Biden verwelkomden de heer Yoon en zijn vrouw, Kim Keon Hee, een dag nadat de president zijn formele herverkiezingsbod had aangekondigd.

Dit is het tweede staatsbezoek van het presidentschap van Biden – de Franse president Emmanuel Macron kwam voor het eerst – en maakt deel uit van de poging van de heer Biden om Amerikaanse allianties te versterken in het licht van de Chinese agressie in de wereld. .

“Vandaag lopen onze economieën voorop in de technologische ontwikkeling, onze naties zijn motoren van innovatie en onze volkeren, nog steeds verenigd door onze demografische waarden, gaan de uitdagingen van de wereld aan, en we gaan ze samen aan”, zei dhr. . zei Biden.

“We staan ​​standvastig tegenover de meedogenloze agressie van Rusland tegen Oekraïne, bevorderen een vrije en open Indo-Pacifische regio, bouwen veilige en veerkrachtige toeleveringsketens op en pionieren in de groene energie-economie.”

De Amerikaanse president benadrukte de Amerikaanse en Zuid-Koreaanse troepen die vochten in de Koreaanse oorlog en zette de twee naties op weg naar een 70-jarig bondgenootschap. Duizenden Amerikaanse soldaten zijn nog steeds gestationeerd op bases in Zuid-Korea.

“Het is een onbreekbare band, gesmeed in de moed en opoffering van onze mensen”, zei Biden voordat hij het podium overhandigde aan Yoon om opmerkingen in het Koreaans te maken.

De Zuid-Koreaanse leider prees de moed van Amerikaanse troepen die in de jaren vijftig hun leven opofferden in een afgelegen land “voor een nobel doel, om de vrijheid te verdedigen”.

Eerder op woensdag maakten de heer Biden en de heer Yoon de positieve identificatie van de stoffelijke resten van de legerkorporaal bekend. Luther H. Story, een Georgiër die is omgekomen in de Koreaanse oorlog. Hij werd geëerd voor zijn moed, maar zijn stoffelijk overschot was al 73 jaar niet gevonden en geïdentificeerd.[ad_2]