[ad_1]

Een groep YouTube-contractarbeiders uit Austin, Texas, stemde woensdagmiddag voor ratificatie van een onderhandelingseenheid in een historische verkiezing om een ​​vakbond te vormen om te onderhandelen met een technologiebedrijf en zijn aannemer als gezamenlijke werkgevers.

De stemming over vakbondsvorming werd met 41-0 aangenomen. De vertegenwoordiger van de National Labour Relations Board die de stemmen telde, zei dat 49 arbeiders stemgerechtigd waren.

Medewerkers werken voor aannemer Cognizant aan contentbewerkingen voor Google’s YouTube Music, het oplossen van bugs en het uitvoeren van andere taken om de streamingdienst soepel te laten werken. Google blijft beweren dat Cognizant de enige werkgever van de werknemers is en zegt dat de in Mountain View gevestigde technologiegigant niet gedwongen moet worden om met werknemers te onderhandelen.

De verkiezing, die per post wordt gehouden, creëert een onderhandelingseenheid met de Alphabet Workers Union – een gelieerde organisatie van de Communications Workers of America die tot dusver slechts één kantoor van vakbondswerknemers vertegenwoordigde bij Google, een glasvezelwinkel in Missouri. Deze arbeiders kozen ervoor druppel Google hun petitie.

Een Google-woordvoerder zei dat het bedrijf geen bezwaar had tegen de vakbondsstemming van woensdag, maar herhaalde zijn standpunt dat Cognizant de enige werkgever is. Een woordvoerder van Cognizant zei dat het bedrijf “toegewijd was om onze missie als een team na te streven en voor onze klant te leveren” in de nasleep van de verkiezingen.

“Mijn collega’s en ik hebben keer op keer gesproken – we willen, en hebben gewonnen, een beschermde stem op het werk om Alphabet en Cognizant aan de onderhandelingstafel te krijgen, zodat we de eerlijke werkomstandigheden kunnen krijgen die we verdienen,” Maxwell Longfield, een YouTube Music-aannemer via Cognizant, zei in een AWU-verklaring.

Google en Cognizant hebben tot 3 mei de tijd om bezwaar te maken tegen de verkiezing.

Terwijl het organisatieproces van vakbonden in Texas vordert, onderzoekt NLRB een klacht over oneerlijke arbeidspraktijken die is ingediend door AWU, waarin wordt beweerd dat Cognizant en Google zich op onrechtmatige wijze hebben bemoeid met vakbondsvorming – een praktijk die bekend staat als ‘union busting’. Nadat arbeiders een petitie voor vakbondsvorming hadden ingediend, veranderde Cognizant haar terugkeerbeleid en verplaatste het werk naar andere kantoren, aldus de klacht.

Cognizant vertelde werknemers naar verluidt dat het niet verhuizen en werken in het kantoor in Austin zou worden behandeld als “baanverlating” en “vrijwillige beëindiging”. De terugkeer naar het kantoor bracht 40 werknemers ertoe om te protesteren met een “staking wegens oneerlijke arbeidspraktijken” – dergelijke stakingen voorkomen dat werkgevers werknemers ontslaan. AWU zei in een verklaring dat de kosten van persoonlijk werk, van plotselinge verhuizing tot kinderopvang, niet betaalbaar zijn voor YouTube Music-werknemers, die slechts $ 19 per uur verdienen.

Achttien arbeiders zijn nog steeds in staking, vertelde een woordvoerder aan SFGATE. UTA GoFundMe terwijl de staking meer dan $ 50.000 aan donaties opleverde.

Ondertussen wil Google niets te maken hebben met de nieuwe handelseenheid. Gedurende verschillende dagen van hoorzittingen in november en december probeerden Google en Cognizant NLRB-regiodirecteur Timothy Watson ervan te overtuigen dat Google geen gezamenlijke werkgever was van werknemers die voor Cognizant aan YouTube Music werkten.

Maar Watson, in een overwinning voor AWU, afgewezen De motie van Google concludeerde dat de techgigant en zijn aannemer zouden moeten onderhandelen met de gevraagde eenheid als de vakbond de verkiezingen wint. Zijn argumenten waren gericht op de controle van Google over de uitkeringen, uren, toezicht en taken van werknemers.

Google diende een vroeg dat de NLRB de beslissing van Watson, die een NLRB-panel nog aan het beoordelen is, herziet en terugdraait. Het bedrijf schreef dat Watson “afweek van de heersende norm, precedent negeerde en gebrekkige analyse toepaste” bij het aanstellen van Google als gezamenlijke werkgever. Het bedrijf zegt dat het “geen directe of onmiddellijke controle heeft over de essentiële arbeidsvoorwaarden van Cognizant-werknemers.”

De vakbond heeft een aanvraag ingediend weerlegging aan de NLRB om de bewering van Google te ontkennen en te schrijven: “De hoeveelheid bewijsmateriaal in het dossier toont duidelijk aan dat Google en Cognizant de materiële aspecten van de baan mede bepalen.”

“De regiomanager vergiste zich niet door te concluderen dat Google een gezamenlijke werkgever is van de werknemers van MCO, zowel in de wet als in het afleiden van de feiten van deze zaak”, voegde de vakbond eraan toe, wijzend op Watsons argument dat Google “directe en onmiddellijke verantwoordelijkheid” heeft. . controle” op belangrijke elementen van de arbeidsomstandigheden van onderaannemers.

Als het bestuur het eens is met het standpunt van zijn regionale directeur en de verkiezing op 3 mei wordt gecertificeerd, wordt Google – naast Cognizant – voor het eerst in de geschiedenis gedwongen aan de onderhandelingstafel van de techgigant.

Gehoord over iets dat gebeurt bij Alphabet of een ander technologiebedrijf? Neem veilig contact op met technisch verslaggever Stephen Council via stephen.council@sfgate.com of via Signal op 628-204-5452.[ad_2]