[ad_1]

Aaron Rodgers bij Lambeau Field in Green Bay
Aaron Rodgers verlaat Green Bay als de beste touchdown-passer van Packers

Het vertrek van Aaron Rodgers van de Green Bay Packers naar de New York Jets is de grootste kaskraker van de NFL sinds Tom Brady in 2020 bij de Tampa Bay Buccaneers kwam, maar zal hij net zo succesvol zijn?

Rodgers, een viervoudig MVP in de competitie, zal ten onder gaan als een van de meest getalenteerde quarterbacks aller tijden, maar slechts één Super Bowl-succes lijkt weinig rendement. Brady heeft de grootste prijs van zeven keer gewonnen – de laatste in zijn eerstejaarsseizoen in Tampa Bay.

Rodgers, 39, heeft gedurende zijn 15 seizoenen als starter consequent de Packers ingezet, maar die tweede winnaarsring is hem ontgaan. Zal het verlaten van Lambeau Field voor de lichten van New York succes opleveren in de nadagen van zijn ongelooflijke carrière?

Waarom gaat Rodgers verhuizen, en waarom nu?

Sinds Green Bay in 2020 Jordan Love tekende als de uiteindelijke vervanger van Rodgers, is er onenigheid tussen werkgever en werknemer, waarbij Rodgers geloofde dat het team hem zou hebben verplaatst als hij in 2020 geen back-to-back MVP-prijzen had gewonnen en 2021.

Ondanks teken een nieuw uitzonderlijk contract vorig jaar gaf hij toe dat hij aan zijn pensioen dacht voordat hij een ‘donkere retraite’ om na te denken over zijn toekomst – alleen om geruchten te horen dat Green Bay openstaat voor commerciële aanbiedingen.

Het wakkerde het vuur aan om te blijven spelen – zij het ver van Groene Baai, die vorig seizoen de play-offs miste en een team lijkt te zijn in wederopbouw. Voetbal en persoonlijke factoren motiveerden zijn vertrek.

Schrijven op Instagram op dinsdag,externe link hij zei: “Ik weet niet zeker of het mogelijk is om de dankbaarheid die ik heb aan de Packers, onze geweldige fans, de staat Wisconsin, de duizenden spelers die ik ben tegengekomen, de geweldige mannen en vrouwen die voor de organisatie en de geweldige mensen die ik onderweg heb ontmoet. Maar ik hoop dat je dit leest en mijn hart en ziel voelt, gevuld met liefde, vreugde en vrede over mijn tijd in groen en goud.

Wie neemt de Rodgers-handel over?

Nou, het lijkt erop dat iedereen vrijwel heeft gekregen wat ze wilden.

De Jets krijgen de premium QB waar ze al jaren naar verlangen en een zeldzaam gevoel van hoop voor hun lankmoedige fans.

Rodgers krijgt zijn wens om te vertrekken, en aangezien de Packers hem graag wilden ruilen, deden ze er goed aan om volgend jaar waarschijnlijk de nummer 1 van New York te worden.

Algemeen directeur Brian Gutekunst heeft nu bewegingsruimte voor het salarisplafond en zes keuzes in de eerste twee ronden van de volgende twee ontwerpen, om te bewijzen dat het de juiste zet was.

Kan Rodgers in de voetsporen treden van Brady?

Aaron Rodgers met Tom Brady
Brady won zijn zevende Super Bowl in zijn eerste seizoen bij de Buccaneers en versloeg Rodgers onderweg

Er zijn enkele overeenkomsten tussen Rodgers’ stint bij de Jets en Brady’s stint bij de Buccaneers drie jaar geleden, met ervaren QB’s die zich bij eeuwige strijders voegden en tekenen van leven begonnen te vertonen, maar elite-vaardigheden nodig hadden in de zwaarste positie.

Gezien het feit dat Brady begon met Super Bowl-succes in zijn eerstejaarsseizoen, is het een act om naar te kijken, maar Rodgers heeft een soortgelijk punt te bewijzen: dat hij succesvol kan zijn buiten zijn oude team.

Het verschil is dat Brady probeerde te laten zien dat hij kon blijven winnen van de New England Patriots, terwijl Rodgers wil bewijzen dat hij niet de reden was dat de Packers er niet in slaagden om meer van een Super Bowl te krijgen tijdens zijn ambtstermijn.

Waarom Rodgers die tweede Super Bowl echt nodig heeft

Hoewel velen Rodgers als een groter talent zien dan Brady, vertellen de Super Bowl-ringen hun eigen verhaal.

Green Bay heeft nooit helemaal de juiste balans gevonden tussen spelers en coaches rond hun begaafde QB, maar ze hebben de play-offs negen keer gehaald in 11 seizoenen sinds ze de titel wonnen in 2011.

Het talent was er om ze naar vier conferentiekampioenschappen te krijgen, maar elke keer misten ze een Super Bowl-wedstrijd.

Rodgers is niet foutloos en in zijn laatste playoff-wedstrijd in Green Bay had hij slechts 10 punten. Hij heeft die tweede ring nodig om de twijfelaars het zwijgen op te leggen.

Aaron Rodgers wint de Super Bowl-trofee in 2011
Rodgers won in 2011 zijn enige Super Bowl met de Packers

Kunnen de Jets echt Super Bowl-uitdagers zijn?

Rodgers zal zich er terdege van bewust zijn dat hij zich aansluit bij het team met de langste play-off-droogte in de competitie, in een stad die wanhopig op zoek is naar succes – en een beruchte lokale media die er geen doekjes om windt.

De Jets hebben echter veel jong talent, waaronder de twee rookies van vorig jaar, een sterke running back en, belangrijker nog, een top-vier verdediging.

Rodgers won 80 van de 90 wedstrijden van de Packers waarin ze minder dan 20 punten toestonden – en de Jets stonden vorig seizoen gemiddeld iets minder dan 19 per wedstrijd toe.

Met zijn voormalige aanvallende coach van Green Bay, Nathaniel Hackett, en een van zijn favoriete ontvangers, Allen Lazard, die op hem wachten in de Big Apple, heeft Rodgers alle ingrediënten voor succes.

Succes of mislukking, dit wordt een van de verhaallijnen voor het nieuwe seizoen en met zo’n grote ster op de vlaggenschipmarkt in New York zullen we elke stap zien en horen.

Luister op de Sounds-bannerLuister naar de geluiden footer[ad_2]