[ad_1]

Erin Houchin herinnert zich nog een van haar eerste banen als een baan die politiek bijna volledig uitschakelde als carrièrepad.

“Ik wil niemand in het bijzonder noemen, maar ik heb ongeveer een jaar lang een van de slechtste banen in de politiek gehad, en het was een van mijn allereerste banen die ik ooit heb gehad”, zei hij.

Houchin besloot na het behalen van een bachelor in psychologie aan de Universiteit van Indiana te gaan werken in de gezins- en kinderzorg, maar ze raakte betrokken bij de politiek door campagne te voeren en bij zijn lokale Republikeinse partij. Toen voormalig senator Dan Coats belde haar over een baan als regionaal manager in Indiana.

Houchin bracht uiteindelijk drie jaar door bij Coats en vertrok om zich kandidaat te stellen voor de Senaat van Indiana, waar ze acht jaar diende. Ze hoopt een werkomgeving te hebben die vergelijkbaar is met die van Coats, waarvan ze zei dat ze haar personeel met decorum en vriendelijkheid behandelde – geen universele ervaring voor congrespersoneel, zei ze.

“Ik wil zo niet doorgaan”, zei Houchin.

Ze noemt haar tijd bij Coats het zetje dat ze nodig had om zelf kandidaat te worden.

Dit interview is bewerkt en ingekort.

Vraag: Hoe ben je in de politiek gaan werken?

A: Ik was klerk voor de wetgevende macht van de staat, dus daar was ik geen onbekende in. En ik was heel actief in de politiek, ik deed vrijwilligerswerk voor kandidaten. Ik werd districtsvoorzitter van de Republikeinse Partij. Ik heb me kandidaat gesteld toen ik negen maanden zwanger was van mijn derde kind – ik werd zaterdag verkozen en beviel maandag van mijn zoon.

Terwijl ik thuis was met de kinderen, probeerde ik mijn leiderschap in campagnes uit te breiden, in de veronderstelling dat ik een persoon achter de schermen zou zijn. Ik begon een programma aan de Graduate School of Political Management in [George Washington University]. Ik legde de kinderen om 21.00 uur in bed, studeerde tot 3.00 uur, stond dan op en was de volgende dag een thuisblijfmoeder.

Ik was wat ouder, dus ik moest wat hersenstof eraf kloppen om het tempo op te voeren. Een professor vertelde me dat ongeveer 90% van de mensen in dit programma een baan aangeboden krijgen voordat ze afstuderen. Nou, ik was in Salem, Indiana, denkend dat ik de 10% ben die geen baan in het veld krijgt. Maar ik hou van onderwijs.

V: Hoe ben je bij Coats begonnen?

A: Halverwege het programma met GW kreeg ik een telefoontje van de senator. “We zijn op zoek naar een regiomanager voor het zuidoostelijke deel van de staat.”

Mijn man zei: “Ga naar het interview. Luister naar hen. Ik wilde altijd thuis blijven bij mijn kinderen totdat mijn jongste naar de kleuterschool ging, dus ik was niet klaar om de markt opnieuw te betreden. Maar als je Amerikaanse senator belt, jij neemt het interview af.

Hij deed me een aanbod dat ik niet kon weigeren en ik accepteerde het. Ik was ongeveer drie jaar zijn regionale directeur, in wat zij zouden beschouwen als Dan Coats 2.0, zijn tweede termijn in de Senaat. Hij was een geweldige baas en hij gaf me geweldige kansen – en vanwege zijn voorbeeld wilde ik zelf wetgever worden.

Vraag: Hoe zou u een “superbaas” omschrijven?

A: Ik heb een tijdje in de politiek gewerkt en niet alle bazen zijn gelijk geschapen.

Sommige mensen in de politieke sector zouden zeggen: “Je kunt niet voor mij door een deur of je kunt de lift niet nemen”, en daar moet je je op de een of andere manier mee verhouden. Maar hij deed altijd de deuren voor me open – stond erop dat ik eerst in de lift stapte, opende de autodeur.

Op een gegeven moment was ik met de senator op bezoek in het district, en ik zei net dat hij heel erg goed is met zijn personeel. En hij zei: “Weet je wat, ik begon als staflid. Ik was staflid bij Dan Quayle. Ik ken het werk dat je doet en ik waardeer het.

En dat is me bijgebleven in hoe ik mijn eigen personeel behandel, dankbaar en respectvol. Dit team maakt net zo goed deel uit van mijn dienst aan de gemeenschap als ik.

V: Wat waren uw taken?

A: Ik was een districtsmedewerker, dus mijn rol was om belanghebbenden te ontmoeten en hun input te verzamelen en terug te sturen naar het DC-kantoor. Ik zou zijn ogen, zijn oren en zijn stem zijn op het veld.

Hij zou zeer bedachtzaam en voorzichtig zijn voordat hij een standpunt over een wetsvoorstel inneemt, hoewel er altijd veel druk is om een ​​standpunt in te nemen voordat een wetsvoorstel naar mijn mening rijp is.

Ik werd als districtsmedewerker niet anders behandeld dan als ik een Hill-medewerker was. Het is zinvol, en zeker iets dat ik wil koesteren met mijn eigen kantoor.

Ik moest ermee rijden en we konden naar de Indiana State Police Academy gaan en doen wat ze ontwijkend rijden noemden. Ik heb hem nooit hoeven gebruiken, maar ik was bereid ontwijkend te rijden als ik ooit met de senator moest ontsnappen.

Vraag: Welke herinneringen komen uit je tijd met hem?

A: Op een gegeven moment zaten we te wachten tot een vergadering zou beginnen, en hij belde per ongeluk Dan Quayle. Hij haalt zijn telefoon tevoorschijn en zegt: ‘Oh, ik heb net het zaknummer gebeld. [former] Vice-president.” Hij hangt op en Dan Quayle belt meteen terug. Het was dus een grappig moment.

Een andere keer moest ik het uitrusten tijdens een basketbalwedstrijd van de Universiteit van Indiana. Ik ben een voormalige IU; daar heb ik mijn bachelordiploma gehaald. Ik vind het geweldig om naar een wedstrijd te kunnen kijken met de senator en zijn vrouw. We gaan naar onze stoelen, hij draait zich om en zegt: “Wil je popcorn, wil je cola?”

En ik zei: “Nee, meneer. Laat me iets voor u halen. Hij zei: ‘Nee, blijf hier.’ Dus ging hij naar de kiosk en kocht wat popcorn voor me. En ik zei: “Nou, nu ga ik een cola nodig hebben.” Hij zei: “Ik ben zo terug.”

Vraag: Nu u zelf congreslid bent, welke lessen trekt u uit uw rekruteringsdagen?

A: Ik wil niemand in het bijzonder beschuldigen, maar ik heb ongeveer een jaar lang een van de slechtste banen in de politiek gehad. Het was een van mijn eerste banen, en het was gewoon een slechte ervaring en verpestte bijna de politieke kant voor een tijdje.

Het was een tweedeling. Ik zag wat ik niet moest doen, en toen [with Coats]Ik zag hoe ik in de rol moest zijn door zijn voorbeeld.

We hadden een zeer catastrofale tornado die door Henryville en Marysville en andere gebieden trok, en daarna was ik ongeveer zes maanden in het veld met FEMA. sen. Jassen waren er binnen 24-48 uur. Hij benaderde leden van de gemeenschap die voor het puin van hun huizen stonden en omhelsde hen. Hij was daar niet alleen als senator of politicus, maar als mens.

[Working for Coats] veranderde het traject van wat ik deed met mijn leven. Het bracht me ertoe om me kandidaat te stellen voor de wetgevende macht van de staat, en het bracht me waar ik nu ben. Zonder die ervaring weet ik niet op welk pad ik zou zijn, maar het zou waarschijnlijk achter de schermen zijn, in plaats van vooraan te staan ​​als vertegenwoordiger.

De post “Niet alle bazen zijn gelijk gemaakt”: Houchin herinnert zich dat Coats tot de besten behoorde die als eerste op Roll Call verschenen.

[ad_2]