[ad_1]

Matthew Lepinski, administrateur van het New College of Florida, heeft woensdag aangekondigd dat hij zijn functie neerlegt nadat trustees zijn aangesteld door de Republikeinse gouverneur van Florida. Ron DeSantis heeft dit semester verschillende wijzigingen aangebracht aan de campus, volgens de livestream van het evenement.

DeSantis benoemde in januari zes leden in het bestuur om de politieke neigingen van het bestuur in de conservatieve richting te kantelen. Lepinski zei dat hij zich zorgen maakte over “de richting die deze raad inslaat” en “de destabilisatie van het universitaire programma” bij zijn beslissing om te vertrekken, de video show. (GERELATEERD: ‘Free the Mind’: DeSantis-aangestelde deelt zijn visie voor het nieuwe college van Florida)

“Ik wens je succes, maar dit is mijn laatste bestuursvergadering. Ik verlaat de universiteit”, zei Lepinski.

Hij stond toen op uit zijn stoel en liep weg van de tafel onder applaus van de toehoorders. Enkele ogenblikken later werd de vergadering verdaagd.

Het bestuur zorgde voor veel opschudding tijdens de eerste vergadering van het semester toen het stemde om voormalig universiteitsvoorzitter Patricia Okker te ontslaan ten gunste van de huidige waarnemend president Richard Corcoran, die eerder diende als commissaris voor onderwijs onder de regering-DeSantis. Het bestuur heeft sindsdien een universiteitskantoor verwijderd dat was gewijd aan diversiteit, rechtvaardigheid en inclusie (DEI) en verbood het gebruik van diversiteitsverklaringen om een ​​kandidaat te overwegen tijdens het wervingsproces.

De raad van bestuur stemde tijdens de vergadering met 6-4 om vervroegde aanstelling te weigeren aan vijf faculteitsleden, Florida’s Voice gemeld. Lepinski stemde om de ambtstermijn van faculteitsleden goed te keuren voordat hij zijn ontslag aankondigde.

“Ik wens Dr. Lepinski het beste en kijk uit naar het rekruteren van zijn vervanger”, tweette Christopher Rufo, een door DeSantis aangestelde trustee, na de bijeenkomst. “We herstellen het klassieke vrije kunstenonderwijs aan New College en alle faculteiten die de voorkeur geven aan het oude systeem van ongebreideld links activisme en een reeks stempels zijn vrij om zelf te kiezen.”

Provost Suzanne Sherman nam in maart ontslag. Ze had eerder ruzie gehad met Rufo en Eddie Speir, een andere door DeSantis aangestelde beheerder, omdat ze een openbaar evenement in januari niet zouden annuleren nadat ze een bedreiging hadden ontvangen.

“De omzet is te verwachten, zelfs welkom”, Rufo getweet. “Maar we boeken snelle en aanzienlijke vooruitgang.”

Het New College of Florida en Lepinski hebben niet onmiddellijk gereageerd op het verzoek om commentaar van de Daily Caller News Foundation.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Als u vragen heeft over onze richtlijnen of onze samenwerking met ons, neem dan contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.[ad_2]