[ad_1]

Het ministerie van Justitie (DOJ) klaagt de staat Tennessee aan wegens een wetsvoorstel dat procedures voor geslachtsverandering van kinderen verbiedt omdat het de clausule inzake gelijke bescherming van het 14e amendement zou schenden, zo maakte het woensdag bekend.

Wetsvoorstel 1 van de Senaat van Tennessee verbiedt zorgverleners om geslachtsoverschrijdende behandelingen toe te dienen aan minderjarigen, waaronder operaties, puberteitsremmers en geslachtshormonen. De GM betoogde dat het wetsvoorstel transgenderjongeren discrimineert door hen de toegang tot “noodzakelijke medische zorg” te ontzeggen op basis van hun transgenderidentiteit. (GERELATEERD: Dit grotendeels onbekende psychologische fenomeen kan mannen ertoe aanzetten om trans te worden, zeggen experts)

De verhuizing maakt deel uit van een bredere campagne van de DOJ om te vechten tegen wat het zegt discriminatie van LGBT-mensen, inclusief beperkingen op geslachtsoverschrijdende procedures voor minderjarigen, als gevolg bij de aankondiging.

Republikeinen in Tennessee beloofden in september na de Daily Wire veranderingen in het geslacht van kinderen te verbieden gemeld dat Vanderbilt University Medical Center (VUMC) kinderen vanaf 13 jaar hormoonmedicatie gaf als onderdeel van het geslachtsovergangsproces en borstamputaties uitvoerde bij tienermeisjes. Video’s die door de DW werden ontdekt, toonden een VUMC-medewerker die opschepte over de kosteneffectiviteit van de procedures, en in een andere video zei een medewerker dat gezondheidswerkers met religieuze of gewetensbezwaren tegen het uitvoeren van deze procedures niet welkom waren in het etablissement, hoewel het ziekenhuis geweigerd het stond in een persbericht.

“Niemand mag de toegang tot noodzakelijke medische zorg worden ontzegd alleen vanwege hun transgenderstatus”, zegt assistent-procureur-generaal Kristen Clarke van de afdeling burgerrechten van het ministerie van Justitie. gezegd in het persbericht. “Het recht om uw gezondheid en medisch goedgekeurde behandelingsopties met uw familie en artsen te bespreken, is een recht dat iedereen zou moeten hebben, inclusief transgenderkinderen, die bijzonder kwetsbaar zijn voor ernstige risico’s op depressie, angst en zelfmoord. De Civil Rights Division van het Department of Justitie zal krachtig blijven strijden tegen alle vormen van discriminatie en onwettige belemmeringen waarmee de LGBTQI+-gemeenschap wordt geconfronteerd.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Als u vragen heeft over onze richtlijnen of onze samenwerking met ons, neem dan contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.[ad_2]