[ad_1]

President Joe Biden heeft donderdag een uitvoerend bevel uitgevaardigd dat de hoofden van het ministerie van Defensie (DOD) en het ministerie van Binnenlandse Veiligheid (DHS) machtigt om reservetroepen in actieve dienst op te roepen voor drugsbestrijdingsmissies aan de zuidelijke grens.

De Amerikaanse autoriteiten verwachten een golf van deportaties van migranten die via de zuidelijke grens de VS proberen binnen te komen zodra de COVID-19-beperkingen van titel 42 in mei zijn opgeheven, wat de vrees doet rijzen voor een mogelijke toename van de drugshandel in de Verenigde Staten. Het bevel van Biden op donderdag zou minister van Defensie Lloyd Austin en DHS-secretaris Alejandro Mayorkas de bevoegdheid geven om zoveel Reserve Force Ready-leden op te roepen als nodig is om “ervoor te zorgen dat” de DOD zijn steun aan DHS in de strijd tegen transnationale drugshandel “goed kan handhaven”. , de bestelling Staten.

Het bevel gaf geen details over wanneer of op welke schaal de reservisten zouden kunnen worden teruggeroepen voor actieve dienst. Perssecretaris van het Pentagon Brig. Gen. Pat Ryder zei dat hij donderdag niets toe te voegen had aan het bevel toen hem werd gevraagd hoeveel troepen er naar de zuidwestelijke grens konden worden ingezet. (GERELATEERD: Ambtenaren in Maryland waarschuwen dat ‘Mexicaanse kartels hier zijn’ nadat 6 mensen zijn beschuldigd van vermeende samenzwering van mensenhandel)

De Verenigde Staten strijden al jaren om te voorkomen dat drugs zoals methamfetamine, cocaïne en de dodelijke opioïde pijnstiller fentanyl illegaal de zuidelijke grens met de Verenigde Staten oversteken. opvallend tonnen illegale zendingen per maand. De regering-Biden is bekritiseerd omdat ze er niet in is geslaagd de grensdruk aan te pakken en de stroom van gevaarlijke verdovende middelen te stoppen.

Drugshandel zou bijdragen aan een verergering van de overdosisepidemie in de Verenigde Staten; volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) werd ongeveer 70% van de 100.000 sterfgevallen door een overdosis die in 2021 werden gevolgd, veroorzaakt door synthetische opioïden zoals fentanyl.

De chemicaliën die worden gebruikt om populaire drugs te maken die de zuidelijke grens naar de Verenigde Staten oversteken, komen vaak uit China en worden illegaal geproduceerd, verzonden en verkocht. als gevolg bij de Drug Enforcement Agency.

Republikeinse vertegenwoordiger uit Texas. Dan Crenshaw stelde in januari een machtiging voor het gebruik van militair geweld (AUMF) voor tegen drugskartels, met het argument dat het behandelen van drugskartels als terroristen de enige manier is om de crisis op te lossen.

Ongeveer 2.708 troepen van de Nationale Garde werden naar de grens gestuurd toen het DHS het Pentagon vroeg om zijn eenjarige missie om de grens te patrouilleren in juli te verlengen, hoewel het aantal technisch gezien beperkt was tot 2.500. als gevolg in militaire tijden. Het contingent van de Nationale Garde blijft in ieder geval tot de zomer van 2023.

De regering-Biden bereidt zich op verschillende manieren voor op de verwachte golf van migranten die zou kunnen komen zodra titel 42 uit het pandemische tijdperk afloopt, waaronder het opzetten van verwerkingscentra ten zuiden van de grens, het uitbreiden van legale wegen en het opleggen van strengere gevolgen voor pogingen tot illegale binnenkomst. .

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Neem voor vragen over onze richtlijnen of samenwerking met ons contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.[ad_2]