[ad_1]

Grote zakelijke donoren begonnen zich rond president Joe Biden te scharen kort nadat hij dinsdag had aangekondigd dat hij zich volgend jaar herverkiesbaar zou stellen.

Leiders van technologie tot media tot financiën hebben publiekelijk en achter de schermen duidelijk gemaakt dat ze klaar zijn om Biden te helpen zijn lage goedkeuringsscores te overwinnen en een verhitte Republikeinse uitdaging af te weren – mogelijk in een rematch met voormalig president Donald Trump.

Ondertussen probeerden verschillende grote Republikeinse donoren een alternatief voor Trump te vinden, terwijl sommigen hun hoop vestigden op deze potentiële kandidaat voor het gouverneurschap van Florida. Ron DeSantis, die nog moet aankondigen of hij loopt. Sommige van diezelfde donoren zijn stilletjes begonnen te kijken naar andere opties dan DeSantis terwijl hij zijn strijd voortzet disney. Voormalig vice-president Mike Pence zou ook het primaire GOP-veld kunnen betreden.

Wie de Republikeinse kandidaat ook is, Biden zal waarschijnlijk een formidabele oorlogskas hebben voor de campagne van 2024.

Reid Hoffman, de miljardair mede-oprichter van LinkedIn, bood Biden-bondgenoten aan om fondsenwervende evenementen voor de president te organiseren zodra hij had aangekondigd dat hij zich kandidaat zou stellen voor herverkiezing, aldus een van de naaste adviseurs van de zakenman.

Hoffman is al jaren een bondgenoot van Biden. Hij was mede-gastheer van een virtuele inzamelingsactie in 2021 voor het Democratic National Committee, waarin de president ook aanwezig was. De adviseur merkte op dat Hoffman was uitgenodigd om een ​​bijeenkomst van Biden-donoren bij te wonen die in Washington zou plaatsvinden. deze week, hoewel hij om persoonlijke redenen niet kan gaan. Hoffman bezocht het Witte Huis een paar weken geleden, merkte die persoon op.

“Ze weten dat ze op ons kunnen rekenen”, aldus de adviseur.

Sommige van de mensen die in dit verhaal worden geciteerd, wilden niet bij naam genoemd worden om vrijuit te kunnen spreken over privé-beraadslagingen. Een woordvoerder van de Biden-campagne heeft voorafgaand aan publicatie geen verzoek om commentaar geretourneerd.

Haim Saban, de mediamagnaat achter eigendommen zoals de Power Rangers, vertelde CNBC in een e-mail dat hij “alles zal doen wat ik kan om ervoor te zorgen dat president Biden wordt herkozen voor een welverdiende tweede termijn.” Hij zei dat hij evenementen voor Biden zou organiseren. Saban heeft miljoenen opgehaald voor Biden in de campagne van 2020, en hij is van plan dat in 2024 “te verbeteren”.

Jeffrey Katzenberg, mede-oprichter van DreamWorks en ervaren democratische donor, is een van de medevoorzitters van de presidentiële campagne van Biden. Katzenberg was een van de inzamelingsacties van Biden in 2020 bijgestaan een staatsdiner in het Witte Huis vorig jaar.

Katzenberg vertelde dinsdagavond in een exclusief interview aan CNBC dat hij denkt dat de Biden-campagne deze keer meer zal opleveren dan in 2020. Toen haalde Biden iets meer dan $ 1 miljard op, terwijl Trump meer dan $ 740 miljoen binnenbracht, volgens documenten van de Federal Election Commission. .

Katzenberg heeft het afgelopen jaar contact gehad met Biden en zijn oude team van adviseurs over de presidentskandidaat in 2024.

“Ik heb benadrukt wat hij heeft bereikt en zijn leiderschap, en hoe essentieel het nu voor hem is om opnieuw in het zadel te stappen en het te gaan doen”, zei Katzenberg. “Ik ben zo actief en ambitieus mogelijk geweest om Biden aan te moedigen en te steunen om weer deel te nemen. Ik ben er het afgelopen jaar vrij regelmatig geweest.”

Hij voegde eraan toe dat hij verwacht dat zijn rol als medevoorzitter van de campagne zal groeien. Hij benadrukte ook hoe kleine dollardonoren een sleutelrol zullen spelen in de herverkiezingscampagne van Biden in 2024, net als in 2020.

De campagne van Biden heeft volgens OpenSecrets meer dan $ 400 miljoen opgehaald van donateurs die minder dan $ 200 gaven tijdens zijn laatste kandidaatstelling voor het presidentschap. Katzenberg zei dat grote en kleine donateurs al contact met hem hebben opgenomen om erachter te komen hoe ze kunnen helpen.

Katzenberg zei dinsdag na de aankondiging van Biden “overspoeld” te zijn met steunbetuigingen van donoren voor de president.

“Het zal me dagen kosten om onder de stroom van steun uit te komen die 12 uur na de lancering plaatsvond”, zei hij.

Charles Myers, voormalig vice-president van Evercore en oprichter van Signum Global Advisors, vertelde CNBC dat hij van plan is om in 2024 miljoenen dollars te doneren en in te zamelen voor de kandidatuur van Biden.

“Er staat meer op het spel dan ooit. Trump 2.0 zou verwoestend zijn voor het land en misschien wel de wereld”, zei hij, erop wijzend dat hij van plan is meer te verzamelen en bij te dragen dan ooit tevoren.

De ervaren hedgefondsmanager Donald Sussman vertelde CNBC nadat dit verhaal was gepubliceerd dat ook hij zich voorbereidde om Biden te steunen. “Niemand sinds FDR heeft meer bereikt voor Amerikanen. Ik ben verheugd dat zijn unieke leiderschap zal voortduren”, vertelde Sussman, een oude democratische financier, in een verklaring aan CNBC.

Sussman had zijn steun voor de campagne verminderd in de verkiezingscyclus van 2022. Sussman’s donaties gedurende die cyclus brachten hem niet eens op de OpenSecrets’ top 100 donorlijst. In 2020 schonk Sussman meer dan $ 20 miljoen, waarvan alles volgens OpenSecrets naar de Democraten ging. Hij was de 12e gerangschikte donor deze cyclus.

Een andere geldinzamelingsactie, Biden, zei dat er al twee geldinzamelingsevenementen in New York in de maak zijn. De evenementen worden, althans gedeeltelijk, georganiseerd door zakenman Dennis Mehiel, die volgens deze persoon Biden in 2020 steunde. De zakenman John Atkinson uit Chicago plant ook geldinzamelingsacties om de president te steunen, zei de persoon.

Trump is de koploper in de GOP-voorverkiezingen. Een opiniepeiling van NBC News show 46% van de Republikeinse primaire kiezers die aan de enquête hebben deelgenomen, steunt Trump boven andere kanshebbers en potentiële kandidaten, waaronder DeSantis. De meerderheid van de ondervraagden zei dat ze liever niet dat Biden of Trump zich kandidaat stelt voor het presidentschap.

Vierenvijftig procent van de ondervraagden zei het werk van Biden af ​​te keuren. Ander openbare onderzoeken laten zien dat Biden de voorkeur zou krijgen boven Trump, zij het in een krappe race.

De dominantie van Trump in de GOP-arena heeft andere grote democratische donoren ertoe aangezet om zich op te maken om Biden te steunen. Durfkapitalist Ron Conway vertelde vrienden dat hij de presidentiële campagne zou helpen, volgens een persoon die dicht bij hem stond.

Conway heeft geen herhaalde verzoeken om commentaar beantwoord.

Alexander Soros, de zoon van miljardair George Soros, zei in een tweet dat hij “aan het rollen was met Biden”. Zijn woordvoerder had geen verdere details over hoe de oudere Soros of zijn zoon van plan zijn de president te helpen.

Jonge Soros, die heeft openbaar bekritiseerde Trump, bezocht het Witte Huis minstens 14 keer sinds Biden president werd, volgens bij de New York Post. Volgens OpenSecrets schonk George Soros bij de tussentijdse verkiezingen van 2022 meer dan 178 miljoen dollar aan democraten die bij de stembus kwamen opdagen.

Tom Steyer, een miljardair die zich jarenlang tegen Trump uitsprak en Biden steunde nadat hij in 2020 zelf president was geworden, tweette zijn steun voor het standpunt van de president over klimaatverandering.

“We hebben een leider nodig die de urgentie van dit moment begrijpt en die met onze bondgenoten zal samenwerken om onze wereldwijde reactie te versterken – dat is @JoeBiden,” zei Steyer.

Het team van Steyer reageerde niet op verzoeken om commentaar.

[ad_2]