[ad_1]

Brittney Griner werd al snel emotioneel.

De WNBA-ster sprak voor het eerst sinds hij bijna 10 maanden in Rusland werd vastgehouden met verslaggevers en moest even de tijd nemen om bij te komen nadat hem werd gevraagd naar zijn veerkracht tijdens de beproeving.

“Ik ben geen onbekende in moeilijke tijden”, zei Griner donderdag vanuit de lobby van het Footprint Center, de thuisbasis van de NBA’s Phoenix Mercury en Phoenix Suns. “Gewoon diep graven. Je zult tegenslagen in het leven tegenkomen. Het was behoorlijk groot. Ik vertrouwde gewoon op mijn harde werk om er doorheen te komen.”

Griner’s eerste persconferentie trok meer dan 100 mensen, onder wie de gouverneur van Arizona. Katie Hobbs, leden van de Mercury Organization en de vrouw van Griner, Cherelle.

Griner werd in februari 2022 op een luchthaven in Moskou gearresteerd nadat de Russische autoriteiten hadden gezegd dat bij het doorzoeken van haar bagage vape-cartridges met cannabisolie waren gevonden. Ze pleitte later schuldig en werd veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf.

Na bijna 10 maanden van gespannen onderhandelingen tussen Washington en Moskou, werd Griner op 12 december verhandeld naar de Verenigde Arabische Emiraten voor de Russische wapenhandelaar Viktor Bout. 8.

Griner heeft zich onopvallend gehouden na zijn terugkeer in de Verenigde Staten terwijl hij zich aanpaste aan het leven thuis, buiten de Super Bowl-optredens, de Phoenix Open van de PGA Tour en een MLK Day-evenement in Phoenix.

[ad_2]