[ad_1]

“Het is voor niemand nieuws dat de Dome niet hoog op de speellijst staat”, zei Flames-verdediger Michael Stone.

Artikel inhoud

Michael Stone zal geen kwaad woord zeggen over de Saddledome.

Reclame 2

Artikel inhoud

Hier bracht hij zijn jeugdcarrière door bij de Calgary Hitmen en het is zijn thuis geweest voor het grootste deel van de tijd dat hij in de NHL zat.

Artikel inhoud

Maar zelfs Stone weet dat een nieuwe arena essentieel is voor de Calgary Flames.

“Het is voor niemand nieuws dat de Dome niet hoog op de speellijst staat”, zei Stone dinsdag. “Ik vind deze stad geweldig en er is een reden waarom ik hier nog steeds ben en ik denk dat een nieuwe arena naar mijn mening iedereen ten goede zal komen.

Artikel inhoud

“Ik bedoel, ik ben opgegroeid in de Dome. Ik ben dol op de Dome, maar ik herken ook de fouten en dat we wat upgrades nodig hebben.”

Stone sprak vlak nadat was aangekondigd dat er principeovereenkomsten waren gesloten tussen de stad Calgary, de provinciale overheid, Calgary Sports and Entertainment Corp. en de Calgary Stampede voor een nieuwe arena en een ‘cultuur- en uitgaansdistrict’.

Artikel inhoud

Reclame 3

Artikel inhoud

Het project omvat natuurlijk meer dan alleen de arena, en er zullen onvermijdelijke discussies zijn over het hoge prijskaartje, vooral in Edmonton, waar ze geen provinciale financiering ontvingen voor de bouw van Rogers Place.

Premier Danielle Smith, vertegenwoordigers van Calgary Flames, jongeren van de Calgary Flames Foundation, gemeenteraadsleden en andere functionarissen poseren voor een foto na de persconferentie voor een aankondiging over een toekomstig evenementencentrum in Calgary op dinsdag 25 april.
Premier Danielle Smith, vertegenwoordigers van Calgary Flames, jongeren van de Calgary Flames Foundation, gemeenteraadsleden en andere functionarissen poseren voor een foto na de persconferentie voor een aankondiging over een toekomstig evenementencentrum in Calgary op dinsdag 25 april. Foto door Azin Ghaffari /Postmedia

Maar vanuit het perspectief van de jongens die daadwerkelijk geschikt zijn voor de Flames, is het vervangen van de verouderde Saddledome van vitaal belang. Dat is iets wat verdediger MacKenzie Weegar ongevraagd naar voren bracht in zijn mediabeschikbaarheid aan het einde van het jaar, en zoals collega-blueliner Nikita Zadorov dinsdag duidelijk maakte, is Weegar niet de enige die zich zo voelt.

“Het zal de organisatie helpen nieuwe spelers aan te trekken, zeker vrije spelers”, zei Zadorov. “Er is waarschijnlijk wat gepraat in de competitie over de vraag of mensen hier willen spelen of niet vanwege het gebouw of de organisatie en hoe ze hun geld hebben uitgegeven, dus ze laten zeker zien dat ze bereid zijn alles te doen om te bouwen.” een geweldig team hier en een geweldige organisatie.”

Reclame 4

Artikel inhoud

Hoewel de uitsplitsing van wie waarvoor betaalt de komende weken en maanden zeker intensief zal worden besproken, kan er niet veel discussie zijn over de vraag of de Flames goed gediend zouden zijn om in een modernere arena te spelen. Zij zouden.

De Saddledome is een overblijfsel uit een andere tijd. De enige arena’s in de NHL die ouder zijn dan deze, hebben in de loop der jaren enorme facelifts ondergaan en hebben veel modernere voorzieningen, voor zowel spelers als fans.

Dat scheelt voor de spelers die dagelijks in de arena aan het werk gaan.

“De Dome was leuk, maar als je naar verschillende arena’s en verschillende steden gaat en ziet hoe mooi hun nieuwe zijn, word je een beetje jaloers”, zei Flames-aanvaller Andrew Mangiapane. “Het is spannend. Het is goed voor de Flames en het is goed voor heel Calgary.

Advertentie 5

Artikel inhoud

“De Saddledome is misschien niet het beste verkoopargument, maar het is duidelijk een nieuwe arena met alles nieuw, het is aantrekkelijk.”

Er zijn andere voordelen voor hockeyfans dan spelers die Calgary mogelijk aantrekkelijker vinden als bestemming voor vrije spelers. Flames-president en CEO John Bean zei dinsdag dat volgens NHL-commissaris Gary Bettman de nieuwe arena Calgary weer in de rotatie zal plaatsen voor het hosten van de draft en all-star game van de competitie.

Vermoedelijk zullen er meer shows en concerten komen, terwijl de wijk rond de nieuwe ijsbaan als buurtcentrum moet dienen.

En in de arena? The Flames zullen kijken wat het beste werkt in de competitie. Verwacht dat de faciliteiten in Detroit en Edmonton nauwkeurig worden onderzocht.

Als ze suggesties nodig hebben, heeft Stone er een paar.

“Je wilt, voor mij, dat het ruimte is in de hal als fan en als speler is het ruimte op evenementniveau”, zei Stone. “Ik denk ook dat bepaalde gebouwen uitbouwen in plaats van omhoog, maar als speler vind ik ze leuk, omdat je het gevoel hebt dat de fans meer betrokken zijn.”

daustin@postmedia.com

Twitteren: @DannyAustin_9

Opmerkingen

Postmedia zet zich in voor het behoud van een levendig maar beschaafd discussieforum en moedigt alle lezers aan om hun mening over onze artikelen te delen. Het kan tot een uur duren voordat reacties op de site verschijnen. We vragen u om uw opmerkingen relevant en respectvol te houden. We hebben e-mailmeldingen ingeschakeld: u ontvangt nu een e-mail als u een antwoord op uw opmerking ontvangt, als er een update is voor een reactiethread die u volgt of als een gebruiker die u volgt opmerkingen maakt. Bezoek onze Communityrichtlijnen voor meer informatie en details over het aanpassen van uw e-mailinstellingen.

Doe mee aan het gesprek

Advertentie 1[ad_2]