[ad_1]

Conor Laverti
Laverty is de senior en U20-teammanager van Down

Down-baas Conor Laverty heeft een GAA-regel “beschamend” genoemd die spelers verbiedt om binnen zeven dagen voor teams onder de 20 en senioren te spelen.

Vier leden van zijn eerste selectie zullen nu niet beschikbaar zijn voor de halve finale van Ulster tegen Armagh op zondag.

“Ik vind het jammer dat jonge mensen niet kunnen spelen”, zegt Laverty, die ook de Down U20’s beheert, tegen TG4.

“Eerder in het jaar konden de jongens avond aan avond in verschillende competities spelen en komen trainen, en als het dan op de belangrijkste dagen van het jaar aankomt, waar ze hun hele leven hard hebben gewerkt, zijn deze jonge spelers privé. ”

Hij voegde eraan toe: “Ik denk dat de GAA een regel heeft opgesteld waar ze niet veel over hebben nagedacht en het is echt heel erg teleurstellend.”

De beslissing die spelers verbiedt om binnen zeven dagen voor de senioren- en U20-teams te spelen, die eerder dit jaar werd gewijzigd, is bekritiseerd door andere districtsmanagers.

Odhran Murdock, Ryan Magill, Paddy McCarthy en Oisin Savage maakten allemaal deel uit van het senior Down-team, maar zullen zondag niet worden opgenomen na hun indrukwekkende U20 2-11 0-9 finale overwinning op Derry op de Athletic Grounds.

Odhraan Murdock
Odhran Murdock scoorde 1-1 in Down’s U20 finale overwinning op Derry

Laverty legde uit hoe de regel betekende dat hij een moeilijke beslissing moest nemen om ze al dan niet in de U20-beslisser te laten spelen – een beslissing die hij naar eigen zeggen nam in overleg met de spelers.

“Het was een heel, heel moeilijke beslissing. We hebben de spelers zelf geïnterviewd en rekening gehouden met hun mening”, vervolgde hij.

“Waarschijnlijk zou slechts één van de jongens in de mix zijn geweest om mee te beginnen. [on Sunday]. Maar we vroegen naar hun mening en vonden dat als ze terugkwamen met dat antwoord, we ze trouw moesten zijn en ze misschien hun laatste keer als minderjarigen moesten laten spelen.”

“Ik heb er geen zin in”

Hoewel de beslissing van zeven dagen zal zijn bedoeld om de conditie van jonge spelers te beschermen, is Laverty er vast van overtuigd dat hij en zijn collega-managers zullen doen wat goed is voor hun spelers.

“Ik denk gewoon dat elke 19- of 20-jarige twee wedstrijden in een week kan spelen”, zei hij.

“Het gebeurt op universiteiten en bij de start van verschillende competities, dus waarom kunnen ze, als het om droog gras en zonnige avonden gaat, niet twee wedstrijden spelen? Ze trainen drie of vier keer per dag. week, maar ze kunnen geen twee games spelen?

“Ik weet zeker dat alle andere managers van de andere teams die hetzelfde conflict hebben, al het mogelijke zouden doen om deze spelers te beschermen, ze in katoen zouden wikkelen, ze zouden voor ze zorgen wat betreft herstel en hydratatie. .

“Ze zouden de best mogelijke behandeling voor hen krijgen, ze zouden niet trainen. De jongens zullen de komende dagen weer in de sportschool zijn, ze zullen in het weekend weer op het veld staan, maar ze kunnen niet spelen op het veld.” een spel – het klopt gewoon niet voor mij.”

Down’s senior en U20-manager voegde eraan toe dat hij hoopt dat het gebruik van “gezond verstand” kan betekenen dat de regel kan worden gewijzigd voor het kampioenschap van volgend jaar.

“Ik begrijp dit gesplitste seizoen en ik denk dat het een briljant idee is. Ik denk dat het echt werkt, maar ik denk dat er een venster is waar je misschien heen kunt. [with] een kampioenschap onder de 20 iets eerder en opgelucht wanneer de hoofdkampioenschappen plaatsvinden.

“Of heb gewoon een beetje gezond verstand. Ik denk dat managers tegenwoordig veel sportwetenschap achter zich hebben en de beste mensen om zich heen hebben, en ik denk dat we allemaal ons eigen gezond verstand zouden gebruiken om te bepalen wanneer jongens kunnen spelen en wanneer ze kunnen spelen.” .”T.”

[ad_2]