[ad_1]

Profvoetbal keert dit weekend terug naar Halifax wanneer de Halifax Wanderers zaterdagmiddag hun eerste thuiswedstrijd spelen tegen Vancouver FC.

The Wanderers begonnen op 15 april aan hun vijfde seizoen in de Canadese Premier League en hebben twee wedstrijden gelijk gespeeld in twee wedstrijden op de weg. Nu zijn alle spelers van de club verheugd om hun eerste thuiswedstrijd te spelen voor hun fanatieke fans op de Wanderers Grounds.

“Ik denk dat dit absoluut de beste sfeer is in de hele competitie”, zei Andre Rampersad, aanvoerder van Wanderers. “Ik heb het geluk dat ik de stad Halifax mag vertegenwoordigen.”

Een man in voetbaltenue staat roerloos op het veld.
Andre Rampersad is nu bezig aan zijn vijfde seizoen bij de Halifax Wanderers. (Paul Palmer/CBC)

Rampersad maakt sinds hun eerste game deel uit van de Wanderers-franchise. Oorspronkelijk afkomstig uit Trinidad en Tobago, is hij een van de zes geïmporteerde spelers in het team. Zeventien spelers op het roster zijn Canadees.

“Het is altijd heel spannend om het gras groener te zien worden en alle bedrijvigheid hier op het veld terwijl we ons erop voorbereiden”, zei Wanderers-voorzitter Derek Martin. “Het ziet ernaar uit dat het een mooie dag wordt en we hopen op veel publiek.”

Op de foto staat een voetbalcoach, gekleed in een teamjasje en met een fluitje om zijn nek.
Patrice Gheisar is de nieuwe coach van de Halifax Wanderers. (Paul Palmer/CBC)

Het team heeft dit seizoen een nieuwe coach. De oude Halifax-voetbalcoach Stephen Hart nam na vorig seizoen afscheid van het team. Hart werd in 2018 voorafgaand aan het eerste Canadese Premier League-seizoen uitgeroepen tot de eerste hoofdtrainer in de geschiedenis van Wanderers. In 2020 werd hij uitgeroepen tot LPC Coach of the Year nadat hij Halifax naar een competitiefinale had geleid. Het werk is nu in handen van Patrice Gheisar.

“Ik ken Coach Hart al heel lang, dus toen ik hier kwam, wist ik dat de basis die hij had gelegd al ongelooflijk was”, zei Gheisar. “Op dit moment proberen we gewoon een goede chemie tussen onze spelers te creëren.”

Twee voetballers vechten om de bal op een voetbalveld.
Dit jaar is het vijfde speelseizoen voor de Halifax Wanderers. (Paul Palmer/CBC)

Acht teams spelen een schema van 28 wedstrijden en de play-offs beginnen in oktober. Alle wedstrijden worden in het weekend gespeeld.

In het seizoen 2023 zullen ook buitenlandse voetbalfans extra aandacht krijgen. Alle competitiewedstrijden zijn beschikbaar voor fans via Fox Sports in de VS en via andere geselecteerde omroepen over de hele wereld via de OneSoccer-website en -app.

[ad_2]