[ad_1]

Het Huis van Afgevaardigden van Montana heeft woensdag met een tweederde meerderheid gestemd om een ​​transgenderwetgever te schorsen die eerder collega’s beschuldigde van “marteling” omdat ze probeerden genderbevestigende zorg in de staat te verbieden.

Democratische staatsvertegenwoordiger Zooey Zephyr van het 100th District, die transgender is, werd woensdag uit het Huis geschorst met 68 stemmen voor en 32 stemden tegen. Zephyr kan de kamer niet betreden of spreken op de vloer voor de rest van de huidige sessie, die in mei eindigt, maar kan alleen op afstand over rekeningen stemmen. (GERELATEERD: ‘Bloed aan je handen’: transgenderwetgever verliest het tijdens binnendebat, staatsrepublikeinen roepen op tot censuur)

Zephyr heeft zware kritiek gekregen van zijn collega’s vanwege zijn verzet tegen Senaatswet 0099 of de “Wet bescherming jeugdgezondheiddie alle transgender medische procedures in de staat voor minderjarigen zou verbieden en werd op 21 april door de wetgever aangenomen. Zephyr vertelde de Republikeinse leden die voor het wetsvoorstel waren dat ze “bloed aan hun handen” zouden hebben als ze ervoor stemden en vergeleek het karakter ervan met “marteling”, en weigerde zich te verontschuldigen na een berisping.

Montana Senate Bill 0099 zoals gewijzigd en aangenomen door Stichting Dagelijks Nieuws van de beller op Scribd

Vanwege zijn weigering werd Zephyr door de president niet erkend als commentaar op het wetsvoorstel in een algemeen debat. Demonstranten die tegen het wetsvoorstel waren, bestormden vervolgens de galerijen van het huis en riepen “Laat haar praten!” in verband met Zephyr, wat leidde tot verschillende arrestaties, met Zephyr een verklaring afgeven ter ondersteuning van de demonstranten.

Zephyr kreeg toen te horen dat er woensdag een disciplinaire stemming over zijn gedrag zou plaatsvinden Sectie V (10) van de Montana-grondwet, die de kamer machtigt om haar leden te straffen met een tweederde meerderheid van stemmen. Het bericht aan Zephyr, dat hij plaatste op Twitternoemde de vermeende schending van “collectieve rechten, veiligheid, waardigheid, integriteit [and] decorum van de Tweede Kamer.

Schorsing is de hoogste straf die het Huis kan opleggen behalve uitzetting, waarvoor ook een tweederde meerderheid van stemmen vereist is. Zephyr blijft lid van het Huis en dient het eerste jaar van een termijn van twee jaar.

Op 30 maart werden drie vertegenwoordigers van de staat Tennessee uitgezet door het Huis van Afgevaardigden met een meerderheid van de GOP wegens het aanmoedigen van een protest tegen wapenbeheersing in de galerijen van het huis, na een schietpartij op een school in Nashville.

Die vertegenwoordigers, later hersteld door lokale raden, zijn sindsdien verdedigd door Democraten vanwege hun progressieve belangenbehartiging. Maandag verwelkomde president Joe Biden wetgevers, bekend als de Tennessee Three, in het Witte Huis.

Er is contact opgenomen met Zephyr en de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden van Montana voor commentaar.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Als u vragen heeft over onze richtlijnen of onze samenwerking met ons, neem dan contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.[ad_2]