[ad_1]

Democraten in het Congres maken zich zorgen over een mogelijke wanbetaling van de staatsschuld, maar blijven bij president Biden in zijn weigering om met de Republikeinen van het Huis te onderhandelen over bezuinigingen in ruil voor een verhoging van het schuldplafond.

Een dag nadat de Republikeinen in het Huis een plan hadden aangenomen om de leningslimiet van het land te verhogen en de uitgaven te verlagen, zwegen de democratische wetgevers over een mogelijk compromis met de GOP. Democraten hebben gezegd dat het vooruitzicht dat de regering in gebreke blijft bij het betalen van rente op de staatsschuld van meer dan 31 biljoen dollar niet licht moet worden opgevat.

“Ik denk dat we ons moeten concentreren op het schuldenplafond”, zei Sen. Connecticut-democraat Richard Blumenthal. “Er is hier een noodsituatie die absoluut onmiddellijke aandacht vereist.”

Charles E. Schumer, de leider van de meerderheid in de senaat, Democraat van New York, verdubbelde zijn mening dat het GOP-voorstel “dood bij aankomst” in de Senaat is en twijfelde aan de oprechtheid van de voorzitter van het Huis, Kevin McCarthy, om te willen onderhandelen.

“De acties van het Huis hebben de kans op wanbetaling in ieder geval groter gemaakt”, zei Schumer. “Het zet de Tweede Kamer in een onaanvaardbare positie en vervreemdt ons nog verder.”

De heer Blumenthal zei dat het geen kwaad zou zijn als de heer Biden onderhandelingen zou aangaan met de Republikeinen van het Huis. Maar hij zei dat hij achter het standpunt van de heer Schumer stond dat er geen herziening van de House GOP-wet zou moeten zijn.

“Ik denk dat de president met Kevin McCarthy om de tafel moet zitten om over het schuldenplafond te praten”, zei Blumental. “En dan, later, praten over de begroting. Senator Schumer is de meester van de wetgevingskalender. Ik ben niet van plan hem te vertellen wanneer en hoe hij het moet doen. Maar hij is absoluut consistent geweest en ik ben het er helemaal mee eens. standpunt dat we het schuldplafond moeten verhogen.

sen. Mark Kelly zei dat het verontrustend was dat het land al zo dicht bij een faillissement zonder resolutie was.

“We kunnen onze schulden niet in gebreke blijven”, zei de heer Kelly, de democraat van Arizona. “Zo dichtbij komen is geen optie.”

Om de zaken nog ingewikkelder te maken, hebben wetgevers geen specifieke datum waarop het Congres het schuldplafond moet verhogen. Het Amerikaanse ministerie van Financiën begon in januari met het nemen van “buitengewone maatregelen” om wanbetaling te voorkomen toen de regering haar leencapaciteit van $ 31,4 biljoen bereikte.

Deze noodtactiek zou de regering tot in ieder geval eind juni voldoende speelruimte moeten geven om de dagelijkse uitgaven te dekken. De exacte timing is de afgelopen weken in twijfel getrokken omdat de binnenkomende belastinginkomsten lager uitvielen dan de aanvankelijke prognoses van economen.

“Niemand weet precies hoeveel [time we have]… het zal een paar draaiingen kosten, ‘zei Sen. John Hickenlooper, Democraat van Colorado.

Ondanks hun bezorgdheid over een allereerste wanbetaling, zeggen de meeste Democraten dat Biden gelijk heeft als hij weigert te onderhandelen met Huisrepublikeinen totdat ze een wetsvoorstel hebben aangenomen over de onvoorwaardelijke eigenschuldlimiet.

“Er is geen duidelijk antwoord, behalve om te zeggen, laten we dit gewoon nemen [default] van tafel en stropen onze mouwen op en gaan aan de slag met hoe een onderhandeld budget eruit zal zien, ‘zei Hickenlooper.

Sommige Democraten, zoals Sens. Amy Klobuchar uit Minnesota en Joe Manchin III uit West Virginia zeiden nog voordat het Huis zijn maatregel goedkeurde dat de heer Biden met de heer McCarthy moest gaan zitten. Maar mevrouw Klobuchar zei dat ze apart moesten onderhandelen over de begroting voor het fiscale jaar 2024, niet over het schuldenplafond.

sen. Tim Kaine zei dat zelfs als ze eerst het schuldplafond zouden verhogen, de Republikeinen in een goede positie zouden verkeren om te onderhandelen over bezuinigingen door de aard van hun controle over het Huis.

“Ik denk dat het juiste antwoord altijd is om het schuldplafond te verhogen en dan zeer harde begrotingsonderhandelingen te voeren, maar niet toe te staan ​​dat de Republikeinen dreigen in gebreke te blijven om hun begrotingsonderhandelingen af ​​te ronden”, zei de heer Kaine, een democraat uit Virginia die in de senaat zit. Begrotingscommissie. “Republikeinen hebben een enorme invloed bij begrotingsonderhandelingen.”

Republikeinen weigeren toe te geven aan verhoging van het schuldenplafond zonder adequate bezuinigingen.

McCarthy duwde woensdag wetgeving door om het schuldenplafond met $ 1,5 biljoen te verhogen tot mei 2024, terwijl de uitgaven met $ 4,8 biljoen werden verlaagd.

“Nu kan de president deze economie niet langer in gevaar brengen”, zei McCarthy. “We hebben het schuldenplafond opgeheven, we hebben ons werk gedaan, we zijn de enige instantie die iets heeft gehaald.”

De spreker zei over de heer Biden: “We hebben u niet alleen een plan laten zien, maar wij zijn de enigen die een plan aannemen – dus ik denk dat het nu aan u is. Republikeinen hebben het schuldenplafond verhoogd. Je hebt geen. Geen van beide [Senate Majority Leader] Schumer. »

De campagnecommissie van de Republikeinen van de Senaat heeft ook de beloften van de heer Biden voor 2020 nieuw leven ingeblazen dat hij tijdens zijn decennia in de Senaat een brein was bij de GOP.

“Ik weet hoe ik de overheid moet laten werken”, zei de heer Biden tijdens het campagnetraject in 2019. “Niet omdat ik erover sprak of erover tweette, maar omdat ik het deed. Ik heb door het gangpad gewerkt om consensus te bereiken, om in het verleden de overheid te helpen werken. Met jouw hulp kan ik het weer.

Over het algemeen zou de GOP-wet van het Huis het schuldplafond verhogen en de federale uitgaven voor het komende fiscale jaar met $ 130 miljard verlagen, en de begrotingsgroei beperken tot 1% per jaar in het volgende fiscale jaar. Het zou ook ten minste $ 90,5 miljard aan niet-bestede pandemische hulp ongedaan maken, het vergevingsprogramma van de heer Biden voor studieleningen ongedaan maken en de belastingverminderingen voor groene energie schrappen die de Democraten vorig jaar hebben goedgekeurd.

Naast bezuinigingen, herziet de wetgeving de energievergunningswetten van de staat, legt ze werkvereisten op aan sociale welzijnsprogramma’s en vereist ze goedkeuring van het Congres voor nieuwe regelgeving met een economische impact van meer dan $ 100 miljoen dollar per jaar.

“Als je naar dit pakket kijkt, vertegenwoordigt het de eenvoudigste en verstandigste benadering om het uitgavenprobleem op te lossen dat ons hier heeft gebracht terwijl we voor het schuldenplafond staan”, zei de meerderheidsleider tegen het Huis, Steve Scalise, Republikein van Louisiana.

Biden zei dat hij een veto zou uitspreken over het wetsvoorstel als het zijn kantoor zou bereiken. De president heeft maandenlang geweigerd te onderhandelen over het verhogen van het schuldplafond, omdat de Democraten en Republikeinen hebben bijgedragen aan de staatsschuld.

“Ze brengen onze economie in gevaar door te dreigen te weigeren Amerikaanse rekeningen te betalen die al 200 jaar opstapelen”, zei Biden. “Niet dit jaar, vorig jaar, [but] 200 jaar.[ad_2]