[ad_1]

DES MOINES, Iowa – Een federale rechter in Iowa heeft uitspraak gedaan tegen de voormalige Amerikaanse vertegenwoordiger. Devin Nunes, die een rechtszaak aanspande en beweerde dat hij was belasterd door artikelen gepubliceerd door het tijdschrift Esquire over de melkveehouderij van zijn familie in Iowa.

De Amerikaanse districtsrechter CJ Williams oordeelde dinsdag in het voordeel van journalist Ryan Lizza en Esquire-uitgever Hearst Magazines in een rechtszaak aangespannen door Nunes, volgens het Des Moines Register.

Nunes diende 19 jaar als vertegenwoordiger van Californië in het Amerikaanse Huis voordat hij het Congres verliet om het socialemediaplatform Truth Social te leiden, dat grotendeels eigendom is van voormalig president Donald Trump.

Nunes spande de rechtszaken aan in 2019 nadat Lizza’s verhaal over de melkveehouderij van de familie Nunes in het noordwesten van Iowa in 2018 werd gepubliceerd. melkveebedrijven.

In haar uitspraak zei Williams dat een redelijke jury de verklaringen in het artikel niet als lasterlijk kon beschouwen.

Het is de tweede keer dat de rechtbank Nunes in het ongelijk stelt. Williams ontkende in 2020 ook de beweringen van Nunes, maar hij ging in beroep, en in 2021 oordeelde het 8th Circuit Court of Appeals dat Lizza mogelijk nog meer laster had gepleegd toen hij in november 2019 een link naar het originele artikel tweette.

Williams merkte in haar tweede beslissing op dat het bewijs de berichtgeving in het artikel over de arbeidsmigranten van de familie Nunes ondersteunde. De rechter zei dat de familie geen fysiek bewijs had geleverd dat de beweringen in het verhaal niet waar waren.

Een e-mail die op haar website naar Nunes werd gestuurd, werd niet onmiddellijk beantwoord.

Lizza werkt nu voor persbureau Politico, en een e-mail die voor Lizza bij Politico was achtergelaten, werd niet onmiddellijk geretourneerd. Ook een e-mail achtergelaten bij Esquire magazine werd niet direct teruggestuurd.

Copyright © 2023 The Washington Times, LLC.[ad_2]