[ad_1]

(Bloomberg) – De New Yorkse auteur die Donald Trump aanklaagde omdat hij beweerde dat hij haar in de jaren negentig in een warenhuis had verkracht, heeft in detail getuigd over de vermeende aanval. beschuldiging

Bloombergs meest gelezen

E. Jean Carroll, een journalist en voormalig adviescolumnist van het tijdschrift Elle, vertelde woensdag aan een jury van zes mannen en drie vrouwen in de federale rechtbank van Manhattan dat ze had gezwegen over de vermeende aanval in een kleedkamer in Bergdorf. Trump zou haar vernietigen als ze sprak. Dat is precies wat hij probeerde te doen toen hij in 2019 naar de beurs ging, zei Carroll.

“Ik ben hier omdat Donald Trump me heeft verkracht, en toen ik erover schreef, zei hij dat het niet was gebeurd”, zei de 79-jarige Carroll toen ze werd ondervraagd door haar advocaat. Ze voegde eraan toe: “Hij heeft mijn reputatie vernietigd en ik probeer mijn leven terug te krijgen.”

De jury zal beslissen of de 76-jarige Trump verantwoordelijk is voor het seksueel misbruiken van Carroll en haar vervolgens belasteren door op sociale media te beweren dat ze de aanval had verzonnen om een ​​boek te verkopen. Als ze hem aansprakelijk stellen, beslissen de juryleden hoeveel hij Carroll moet betalen. De zaak heeft nieuwe aandacht getrokken voor eerdere beweringen over de behandeling van vrouwen door Trump die zijn presidentiële campagne van 2016 niet hebben laten ontsporen terwijl hij deelneemt aan de race van 2024.

Carroll gaat kapot

Carroll begon te snikken in de getuigenbank terwijl ze vertelde dat ze ‘eindelijk’ haar dag in de rechtbank had, maar ze weerhield haar advocaat ervan de rechter om een ​​pauze te vragen en herstelde zich snel.

“Dit is mijn tijd,” zei ze. “Ik ga hier niet zitten huilen en ieders tijd verspillen.”

Trump heeft elk wangedrag ontkend en stelt dat de zaak deel uitmaakt van een grotere politieke “heksenjacht”. Hij zegt dat dit zijn recente aanklacht omvat in een zaak die is aangespannen door de Manhattan District Attorney, evenals strafrechtelijk onderzoek naar zijn pogingen om de verkiezingen van 2020 ongedaan te maken. zwendel” en zijn aanklager belachelijk maken als “mevrouw Bergdorf Goodman. Hij zei dat de vermeende aanval duidelijk verzonnen was, gezien Carroll’s leeftijd en omdat ze niet zijn “type” is.

Trump-advocaat Joe Tacopina gaf dinsdag tijdens zijn openingsargument aan dat hij zou proberen het verhaal van Carroll te ondermijnen door bewijs te presenteren dat ze gemotiveerd is door vijandigheid jegens Trump en dat ze te lang heeft gewacht met het presenteren van zijn bewering als het waar was.

Lees meer: ​​Trump-advocaat Tacopina heeft veel gemeen met zijn cliënt

Trump moet nog zeggen of hij ter verdediging zal getuigen of een deel van het proces zal bijwonen.

Munitie aangeschaft

Carroll vertelde juryleden dat de terugslag die ze ondervond nadat ze haar beschuldigingen openbaar had gemaakt zo ernstig was dat ze nieuwe kogels kocht voor een pistool dat ze bezat. De grove e-mails werden gestuurd doordat Trump haar een leugenaar van het Witte Huis noemde, zei ze.

“Jongen, het raakte me en het sloeg me neer – ik verloor mijn reputatie”, zei ze. “Zelfs mensen die me kenden keken me met medelijden aan, en mensen die geen mening hadden, dachten nu dat ik een leugenaar was en haatten me.”

Ze zei tegen de jury: “Mijn God, de kracht van haat die me trof was onthutsend.”

Gevraagd om te beschrijven hoe de vermeende aanval zich ontvouwde, getuigde Carroll dat zij en Trump elkaar tijdens het winkelen passeerden bij het luxe warenhuis. Ze vertelde de jury dat ze ermee had ingestemd om te helpen bij het kiezen van een cadeau voor een vrouw.

grapje rond

Carroll zei dat Trump haar had gevraagd om naar de lingerieafdeling op de zesde verdieping te gaan, waar ze uiteindelijk een kanten bodysuit vonden waarvan hij gekscherend voorstelde dat ze het zou passen. Ze zei dat ze hem had gezegd dat hij het in plaats daarvan moest passen, in de veronderstelling dat hij de bodysuit over zijn broek zou trekken.

Carroll vertelde de juryleden dat ze ermee instemde om met hem naar een box te gaan, omdat ze dacht dat het een leuke tijd was, “een beetje zoals een Saturday Night Live- sketch.”

Ze zei dat Trump toen “de deur sloot en me tegen de muur duwde. Hij duwde me zo hard dat ik mijn hoofd stootte. Ik was enorm in de war en besefte plotseling dat wat ik dacht dat er gebeurde, niet gebeurde.”

Ze getuigde dat ze niet schreeuwde maar eerder vocht om weg te komen, ook al is Trump veel groter dan zij.

“Ik voel het nog steeds”

“Mijn enige reden om in die tijd te leven was om uit die kamer te komen”, zei ze. Ze zei dat ze “probeerde onder hem vandaan te komen, maar hij trok mijn panty naar beneden” en viel haar aan met zijn vingers, “wat buitengewoon pijnlijk was. Hij stak zijn hand in me en krulde zijn vinger. Terwijl ik hier vandaag zit, Ik voel het nog steeds.”

“Ik ben trots om te zeggen dat ik eruit ben”, zei Carroll tegen de rechtbank. “Ik tilde mijn knie op en duwde hem terug.”

Ze vocht tegen de tranen terwijl ze de schuld beschreef die ze voelde voor de reden waarom ze met Trump de kleedkamer binnenging.

“Ik schaamde me,” zei ze. ‘Ik dacht dat het mijn schuld was. Omdat ik met hem aan het flirten was.’

Reid Hofman is uit

Terwijl de jury met reces was, vaardigde de Amerikaanse districtsrechter Lewis Kaplan een uitspraak uit die het juridische team van Trump verbood het panel te vertellen dat een miljardair-donor van de Democratische Partij Carroll’s rechtszaak hielp financieren. Trump voerde aan dat financiering door mede-oprichter van LinkedIn, Reid Hoffman, de geloofwaardigheid van Carroll ondermijnde.

Lees meer: ​​Mede-oprichter van LinkedIn verdedigt financiering voor proces tegen Trump-beschuldiger van verkrachting

“Er staat bijna niets in over geloofwaardigheid, en zelfs als dat wel het geval zou zijn, zou het oneerlijke nadelige effect van het ter sprake brengen veel groter zijn dan enige bewijswaarde,” zei Kaplan. “Het onderwerp is gesloten.

De dag begon met de rechter die Tacopina waarschuwde voor de sociale media-gewoonten van zijn cliënt, de advocaat vertelde dat de post van Trump die de zaak oplichterij noemde en de advocaat van Carroll aanklaagde als een “politieke agent”. .”

Lees meer: ​​Trump Post over ‘ongepaste’ aanklager van verkrachting, zegt rechter

In zijn bericht verwees Trump ook naar de beruchte jurk die Witte Huis-stagiaire Monica Lewinsky droeg tijdens een opdracht met Bill Clinton. Hij suggereerde dat Carroll blufte over het mannelijke DNA dat op zijn eigen kleding was gevonden en dat zou hem alleen hebben vrijgesproken als ze zijn aanbod op het laatste moment om een ​​​​monster te geven, had geaccepteerd.

Dit leidde tot een geïrriteerde reactie van de rechter, aangezien Carroll uiteindelijk na talloze vertragingen afzag van het vragen van Trump om een ​​monster.

“Hij weigerde drie jaar lang een DNA-monster af te staan, en nu wil hij hem in de zaak?” Kaplan rookte.

De zaak is Carroll v. Trump, 22-cv-10016, Amerikaanse districtsrechtbank, zuidelijk district van New York (Manhattan).

(Updates met de getuigenis van Carroll over de terugslag in secties één, twee en drie en de reactie van de rechter op Trumps bericht op sociale media hieronder.)

Bloomberg Businessweek’s meest gelezen

©2023 Bloomberg LP

[ad_2]