[ad_1]

Een publicatie gedeeld op Twitter Volgens James Quincey, CEO van Coca-Cola, “hebben een paar noten van rechts geen invloed op onze winst” als reactie op de boycots.

Vonnis: onjuist

Er is geen bewijs dat Quincey de vermeende opmerking heeft gemaakt. Een woordvoerder van Coca-Cola Company ontkende de authenticiteit van de claim in een e-mail aan Check Your Fact.

Feiten controleren:

Daniel Blake, die toezicht houdt op de merkmarketing voor Anheuser-Busch, is de tweede senior marketingmanager die verlof heeft gekregen na een terugslag over een recente campagne met TikTok-transgenderster Dylan Mulvaney, volgens THE New York Post. Een visrestaurant in Florida is een van degenen die Bud Light boycotten, vos bedrijf gemeld.

De post beweert dat Quincey het idee van boycots verwierp die hun inkomen diep zouden beïnvloeden. “Toen hem werd gevraagd naar de boycot, zei Coca-Cola-CEO James Quincey: ‘Een paar idioten aan de rechterkant zullen geen enkel effect hebben. [sic] onze basis”, beweert de Twitter-post, die meer dan 40.000 keer is bekeken. Hoewel het bericht geen specifiek merk vermeldt, is het veilig om aan te nemen dat de vermeende opmerking een reactie is op recente Bud Light-boycots.

De beschuldiging is vals. Controleer je gevonden feit geen geloofwaardig rapport waarin staat dat Quincey de vermeende opmerking heeft gemaakt. Evenzo heeft de Coca-Cola Company in geen van haar opmerkingen verwezen naar de vermeende opmerking recente persberichten noch in enige verklaring die ter verificatie is vrijgegeven sociaal media rekeningen.

Het vermeende citaat toegeschreven aan Quincey circuleerde voor het eerst online als reactie op diversiteitstrainingsmateriaal dat naar verluidt was gekoppeld aan Coca-Cola, meerdere twitterberichten van de show van 2021. Coca-Cola kreeg in 2021 te maken met een terugslag nadat een klokkenluider naar verluidt trainingsmateriaal had gelekt, waarin werknemers werden geïnstrueerd om “minder blank” te zijn, aldus Nieuwsweek. (GERELATEERD: Beëindigt Reese zijn relatie met Hershey vanwege “Awakening?”)

“Deze verklaring is verzonnen en is niet juist”, zei Coca-Cola Company-woordvoerder Scott Leith, die de authenticiteit van de verklaring ontkende in een e-mail aan Check Your Fact.

Dit is niet de eerste keer dat recente boycots het onderwerp zijn van verkeerde informatie op sociale media. Check Your Fact ontkrachtte onlangs een claim die suggereerde dat Ahneuser-Busch van plan was Bud Light stop te zetten en vervolgens een nieuwe naam te geven.[ad_2]