[ad_1]

De video gedeeld op facebook beweert doodskisten te tonen die zijn voorbereid op “massale uitsterving”.

Vonnis: onjuist

Er is geen bewijs voor de bewering. De video toont eigenlijk grafkelders die zijn geproduceerd door een bedrijf dat begrafenisproducten produceert.

Feiten controleren:

Democratische vertegenwoordiger van het State House of Tennessee. Justin Jones droeg een doodskist ter grootte van een baby door het Capitool van Tennessee nadat demonstranten verboden waren om doodskisten mee naar binnen te nemen. De bijbehorende pers gemeld. Het was een week nadat Jones werd hersteld na een uitzetting wegens zijn betrokkenheid bij een wapenbeheersingsprotest bij het State Capitol, volgens De Huffingtonpost.

De Facebook-video toont een man die de beelden presenteert en zegt dat een man genaamd Dale Bohannon tijdens een zakenreis iets “heel interessants” heeft gevonden. De afbeeldingen lijken verschillende zwarte containers te tonen, en de spreker beweert ze te hebben gevonden in Madison, Georgia.

“Ze bereidden zich voor op massale uitsterving met deze doodskisten”, luidt de tekst die in de video wordt weergegeven.

De beschuldiging is echter ongegrond. De video is niet recent, maar circuleert al enkele jaren op internet en is op gepost YouTube september 2008.

De bewering werd in 2008 ontkracht door een krant genaamd Burger van Morgan County. In het artikel legde Michael Lacey, vice-president operaties van Vantage Products Corporation, uit dat de doodskisten niet in de video worden getoond. In plaats daarvan zijn ze “de buitenste container voor doodskisten”, gebruikt om de kist te beschermen en het grondniveau erboven te houden.

Lacey legde verder uit dat de grafkelders waren opgeslagen in Madison, Georgia, aangezien dit de meest winstgevende locatie was. (GERELATEERD: Heeft de NYT een foto van doodskisten van een Italiaans scheepswrak gebruikt voor een artikel over sterfgevallen door het coronavirus?)

Check Your Fact heeft contact opgenomen met de fabrikanten van Vantage Standard voor commentaar en zal dit onderdeel dienovereenkomstig bijwerken indien ontvangen.[ad_2]