[ad_1]

Een foto gedeeld op facebook zegt de Democratische vertegenwoordiger van New York. Alexandra Ocasio-Cortez zei: “De regering moet niet-goedgekeurde persbureaus sluiten om het fascisme te verslaan.”

Vonnis: onjuist

De claim is ongegrond en is ontstaan ​​in satire.

Feiten controleren:

Ocasio-Cortez zei onlangs dat de gouverneur van Florida. Ron DeSantis zou een ‘zwakkere’ kandidaat zijn voor het presidentiële bod van 2024 in vergelijking met voormalig president Donald Trump, volgens New York Post. Ze zei ook dat ze niet denkt dat er iemand in de GOP is die Trump met succes zou kunnen verslaan bij de verkiezingen. Fox nieuws gemeld.

Het Facebook-bericht beweert dat Ocasio-Cortez wil dat de regering zich richt op de media om het fascisme te bestrijden. De post deelt een afbeelding met de definitie van het woord “fascisme” boven een foto van Ocasio-Cortez uit een artikel. “AOC: ‘Overheid moet niet-goedgekeurde persbureaus sluiten om fascisme te verslaan'”, luidde de kop.

Controleer uw feit gevonden nee geloofwaardige berichtgeving om te bewijzen dat Ocasio-Cortez de verklaring heeft afgelegd. (GERELATEERD: Heeft Elon Musk AOC permanent van Twitter verbannen?)

De beschuldiging komt voort uit een artikel van De bij van Babylondie zich presenteert als een satirische website op haar “Over” bladzijde. “The Babylon Bee is de beste satire-site ter wereld, volledig onfeilbaar in al zijn beweringen van waarheid’, aldus de disclaimer.

De afbeelding die wordt gebruikt van Ocasio-Cortez is afkomstig uit een recent interview met wie ze deed MSNBC, die op YouTube kan worden bekeken. Ze legt echter niet de verklaring af die in de Facebook-post verschijnt.

Check Your Fact heeft contact opgenomen met het kantoor van Ocasio-Cortez voor commentaar en zal dit artikel dienovereenkomstig bijwerken als het er een ontvangt van een van beide bronnen.[ad_2]