[ad_1]

“Het was niet het congres dat FISA in gevaar bracht. Het was uw organisatie”, zei Turner. “Deze misbruiken vonden nergens anders plaats. Ze vonden plaats op aanwijzing van de personen die voor ons aan tafel vertegenwoordigd zijn. “Getuigen waren onder meer hoofden van de Defense Intelligence Agency, CIA, FBI, National Security Agency en Office of the Director of National Intelligentie.

“Het klinkt misschien hard, maar de eerste stap om dat vertrouwen te herwinnen, is het vermogen om toe te geven dat er inderdaad een probleem is”, zei hij, eraan toevoegend dat FISA hervorming nodig had.

vertegenwoordiger Republikeins. Darin LaHood uit Illinois, een lid van de House Intelligence Committee, zei onlangs dat er ten onrechte naar zijn naam werd gezocht in surveillance-informatie. LaHood is aangetrokken om de sectie 702-taskforce te leiden en zegt dat hij veranderingen en waarborgen zal nastreven.

FBI-directeur Christopher Wray vertelde de wetgevers dat het bureau een nieuw intern controlebureau heeft opgericht dat zich richt op FISA-compliance.

“We zijn absoluut toegewijd om ervoor te zorgen dat we u, de rest van het Congres en het Amerikaanse volk laten zien dat we deze ongelooflijk waardevolle autoriteiten waardig zijn”, zei Wray tijdens de hoorzitting van het Huis over wereldwijde bedreigingen.

[ad_2]