[ad_1]

Warrenpoint Town-manager Barry Gray
Warrenpoint Town staat tweede in het kampioenschap onder Barry Gray

De volgende play-off voor degradatie/promotie van de Ierse Premiership is in twijfel getrokken nadat Warrenpoint Town een licentie van de Ierse FA voor het seizoen 2023/24 werd geweigerd.

Warrenpoint zou dinsdag tegen Dungannon Swifts spelen om te zien wie er volgend seizoen in de hoogste klasse zal spelen.

Annagh United zou Warrenpoint nu kunnen vervangen in de play-off.

Warrenpoint zegt dat ze “volledig van plan” zijn om in beroep te gaan en de IFA zegt dat elke hoorzitting “voorlopig” is gepland voor 10 mei.

Een verklaring van Warrenpoint voegde eraan toe: “We hebben namens ons een wettelijke vertegenwoordiger aangesteld en zijn volledig van plan om in beroep te gaan tegen de beslissing van de Ierse voetbalbond.

“Als club zullen we in dit stadium geen verder commentaar geven op advies van ons juridische team.”

Na vorig seizoen te zijn gedegradeerd uit de hoogste klasse, stond Warrenpoint Town klaar voor een onmiddellijke terugkeer naar de Ierse Premiership door als tweede te eindigen in het kampioenschap achter Loughgall, die automatisch promoveerde.

Het team dat als tweede eindigt in het kampioenschap speelt tegen het team dat tweede is van onder in de Ierse Premiership, om te zien wie er het volgende seizoen in de hoogste klasse zal spelen.

Portadown eindigde onderaan de tafel en degradeerde naar het kampioenschap, wat betekende dat Dungannon Swifts op de 11e plaats het moest opnemen tegen Warrenpoint Town in een play-off voor twee man om de Premiership-status.

De weigering om Warrenpoint Town een Premiership- of Championship-licentie toe te kennen, heeft echter twijfel doen rijzen over de play-offs, en de als derde geplaatste Annagh United zou hiervan kunnen profiteren en door kunnen gaan naar de play-offs.

Dundela is slechts een punt verwijderd van Annagh met nog één wedstrijd te spelen en zou boven hen kunnen eindigen, maar de Duns hebben geen Premiership-licentie aangevraagd en kunnen dus de play-offs niet halen.

De beslissing was “unaniem”

De Ierse FA zei dat de licentiecommissie “unaniem was in haar beslissing” om licenties aan Warrenpoint te weigeren. De bond voegde eraan toe dat de club op de hoogte is gebracht van de specifieke redenen voor de licentieweigering.

Nu hun licentie is geweigerd, kan de kant van Warrenpoint Town van Barry Gray volgend seizoen de overstap maken naar intermediair voetbal.

“Het positieve nieuws over het recordaantal toegekende licenties wordt getemperd door een opkomende zorg dat een klein aantal clubs zeer aanzienlijke verliezen heeft geleden, voornamelijk als gevolg van salarisverplichtingen en verhogingen die niet worden ondersteund door inkomensniveaus”, aldus Stacey Moffett, licentie van de clubs van de Ierse FA. .beheerder.

“De aanzienlijke vooruitgang die het afgelopen decennium is geboekt bij het versterken van de financiële discipline in het binnenlandse voetbal en het belang van Noord-Ierse voetbalclubs op de lange termijn binnen gemeenschappen, betekent dat clubs niet uit het oog mogen verliezen dat ze op een duurzame manier moeten worden beheerd.”

Als Annagh binnenkomt en Dungannon verslaat in de play-off, zullen hun Premiership-thuiswedstrijden plaatsvinden op de Coleraine Showgrounds, ongeveer 115 kilometer van hun Tandragee Road-stadion in Portadown.

Kampioenschapswinnaars Loughgall hebben een Premiership-licentie gekregen, maar zullen hun thuiswedstrijden spelen in Mourneview Park in Glenavon in plaats van in hun eigen Lakeview Park-stadion.

[ad_2]