[ad_1]

Max Verstappen lacht na de overwinning
Verstappen voert dit seizoen de ranglijst aan na overwinningen in Bahrein en Australië

Max Verstappen zegt dat hij dol is op racen en winnen en het geld dat daarmee gepaard gaat – maar hij zou zich toch kunnen afvragen of de Formule 1 “echt een goed leven is”.

De zorgen van de Red Bull-coureur komen voort uit het steeds groter wordende schema en F1-testen van verschillende formules, zoals de herziene ‘sprint’ in Bakoe dit weekend.

“Ik heb altijd gezegd dat zelfs als er geen sprintraces meer zouden zijn, als we de kalender blijven verlengen en het hele weekend zo lang duurt, je je op een gegeven moment afvraagt: is-wat is het waard?” zei Verstappen.

“Ik hou van racen. Ik hou van winnen. Ik weet natuurlijk dat er het salaris en alles is, en je hebt een goed leven. Maar is het echt een goed leven?

“Ik denk dat je soms op een punt in je carrière komt dat je misschien iets anders wilt gaan doen.

“Ik heb een contract tot eind 2028 en dan zien we elkaar weer, maar ik denk dat als het op een gegeven moment te veel wordt, het tijd is voor verandering.”

De tweevoudig kampioen heeft altijd duidelijk gemaakt dat hij niet erg houdt van ‘sprint’-weekenden, waarin naast de Grand Prix ook een kortere race op zaterdag wordt gehouden. Hij geeft de voorkeur aan de traditionele F1-aanpak.

Maar combineer dat met vierdaagse weekenden en een schema dit jaar dat dit jaar een recordaantal van 23 races zal zijn, met mogelijk nog langere schema’s in het verschiet, en Verstappen merkt dat hij nadenkt over zijn toekomst op de lange termijn in een tijd waarin velen die konden verwachten. hou gewoon van het leven.

Hij gaf toe dat het “een beetje moeilijk was om je voor te stellen wat er na 2028 zal gebeuren”. En hij gaf toe dat sommigen niet zouden begrijpen waarom hij zo ambivalent was over een toekomst op lange termijn in de F1.

“Het lijkt heel raar voor mensen van buitenaf, omdat ze zeggen: ‘Oh, je zit in de Formule 1, je bent aan het winnen!'”, zei Verstappen.

“En ik zou waarschijnlijk hetzelfde hebben gezegd toen ik in hun schoenen stond. Maar als je er eenmaal bent, is het niet altijd hoe het eruit ziet of hoe mensen denken dat je leven is.

“Ik bedoel, ja, het is geweldig, het is geweldig en ik kan veel dingen doen. Ik ben erg onafhankelijk. Maar er is altijd een grens aan sommige dingen.”

Verstappen won de afgelopen twee jaar de titel – controversieel tegen Lewis Hamilton in 2021 en vervolgens dominant vorig seizoen – en ligt al op koers voor een derde kampioenschap in 2023.

Red Bull lijkt de Formule 1 de komende jaren te domineren – in ieder geval totdat er in 2026 nieuwe regels worden ingevoerd.

Verstappen heeft naar verluidt een salaris van zo’n 40-50 miljoen euro en hij heeft duidelijk gemaakt dat hij in ieder geval tot het einde van zijn huidige contract verbonden is aan Red Bull.

Maar hij zei dat hij niet gemotiveerd was door Hamilton’s F1-records te breken.

“Nee, ik ben niet geïnteresseerd in het winnen van zeven of acht titels”, zei hij. “Als je de auto hebt om het te doen, is dat prima, maar ik ben al blij, dus dat is prima.”

Verstappen voegde eraan toe: “Ik wil andere dingen doen, andere wedstrijden. Een beetje zoals Fernando [Alonso] deed. Maar het moet ook de moeite waard zijn om naar terug te keren [to F1].

“Sommige mensen houden van hardlopen en het is het enige dat ze kennen en het enige dat ze willen doen. Ik zit waarschijnlijk een beetje meer in het midden. Ik bedoel, ik hou van hardlopen. Maar ik wil ook andere soorten racen doen. ” . . En dan kun je die twee niet combineren of andere dingen opzetten.”

Hij zei dat zijn andere ambities “enduranceracen” en “het bezitten van mijn eigen team” waren. Maar hij sloot racen in IndyCars uit.

“Ik kijk graag naar IndyCar”, zei Verstappen. “Ik denk dat er veel geweldige renners in zitten en ook mensen tegen wie ik heb gekoerst, dus ik heb een goede band met ze. En ik zie ze graag goed presteren.”

“Maar ik in de Indy 500 rijden? Absoluut niet. Ik zou daar naar binnen kunnen gaan om te kijken, maar niet om te racen.”

Luister op de Sounds-bannerLuister naar de geluiden footer

[ad_2]