[ad_1]

Matthew Tkachuk scoorde zes minuten in de verlenging om de Panthers woensdagavond te helpen de Boston Bruins met 4-3 te verslaan en hun eerste ronde playoff-serie terug te dwingen naar Florida voor Game 6.

Een wedstrijd nadat Bruins-doelverdediger Linus Ullmark Tkachuk probeerde af te weren, profiteerden de Panthers-aanvaller van Ullmark’s slordige puckspel achter het net en sneden ze de voorsprong van de Presidents’ Trophy-winnaars in de reeks in de beste van zeven op 3-2.

Sergei Bobrovsky maakte 44 reddingen voor Florida, dat back-to-back-wedstrijden won in Boston, maar thuis twee keer verloor. Anthony Duclair, Sam Bennett en Sam Reinhart scoorden ook en gaven de Panthers elk een voorsprong.

Patrice Bergeron scoorde bij zijn terugkeer van een blessure en Ullmark stopte 21 schoten voor de Bruins. Brad Marchand en Taylor Hall scoorden de andere doelpunten voor Boston, dat herstelde van 1-0, 2-1 en 3-2 achterstanden om verlengingen af ​​te dwingen.

Het was 2-1 in Florida toen Bergeron de wedstrijd vijf seconden na een powerplay in Boston in evenwicht bracht en het schot van Marchand in het net tikte. Enkele seconden later vuurde Tkachuk een hook-penalty af op Jakub Lauko, en Reinhart zette de Panthers snel weer vooraan.

Met nog ongeveer 10 minuten te gaan in de reguliere speeltijd, vocht Hall voor een puck in de plooi, draaide hem om en stopte hem in het net om de wedstrijd gelijk te trekken met 3-3. De Panthers kregen een face-off in de zone van Boston met nog 8 seconden te gaan, maar Marchand liet de puck los en achtervolgde hem en brak los op het ijs.

Bobrovsky duwde hem terug met 1 seconde op de klok.[ad_2]