[ad_1]

WASHINGTON – Een rapper van Fugees die beschuldigd werd van politieke samenzweringen van miljoenen dollars verspreid over twee presidentschappen, is woensdag veroordeeld na een proces met getuigenissen variërend van acteur Leonardo DiCaprio tot de voormalige Amerikaanse procureur-generaal Jeff Sessions.

Prakazrel “Pras” Michel werd beschuldigd van het doorsluizen van het geld van een nu voortvluchtige Maleisische financier via strodonoren voor de herverkiezingscampagne van Barack Obama in 2012, vervolgens proberen een onderzoek van het ministerie van Justitie te onderdrukken en een uitleveringszaak te beïnvloeden namens China onder de regering-Trump .

De verdediging voerde aan dat de Grammy-winnende rapper van de hiphopgroep The Fugees uit de jaren negentig gewoon geld wilde verdienen en slecht juridisch advies kreeg toen hij zichzelf opnieuw uitvond in de wereld van de politiek.

Michel ontmoette de Maleisische financier Low Taek Jho voor het eerst in 2006, toen de zakenman die algemeen bekend staat als Jho Low enorme sommen geld liet vallen en uitging met Paris Hilton. Low heeft Hollywood-films gefinancierd, waaronder ‘The Wolf of Wall Street’. DiCaprio getuigde dat Low hem overkwam als een legitieme zakenman en zei dat hij wilde doneren aan de Obama-campagne.

Michel getuigde ook in zijn eigen verdediging. Hij zei dat Low in 2012 op de foto wilde met Obama en bereid was miljoenen dollars te betalen om die te krijgen. Michel stemde ermee in om te helpen en gebruikte een deel van het geld dat hij kreeg om vrienden te betalen om fondsenwervende evenementen bij te wonen. Niemand had hem ooit verteld dat het illegaal was, zei hij.

Aanklagers zeiden dat Michel het geld in naam van Low schonk en probeerde vervolgens strodonoren te steunen met sms-berichten van brandende telefoons om te voorkomen dat ze met onderzoekers zouden praten.

Nadat Donald Trump was gekozen, zeggen openbare aanklagers dat Michel opnieuw miljoenen heeft genomen om een ​​onderzoek naar beschuldigingen te beëindigen. Low orkestreerde een witwas- en corruptieplan dat miljarden stal van het Maleisische openbare investeringsfonds dat bekend staat als 1MDB. Low is nu een internationale voortvluchtige en heeft zijn onschuld volgehouden.

Michel werd ook betaald om te proberen de Verenigde Staten over te halen een regeringscriticus die verdacht werd van misdaden daar, uit te leveren aan China zonder zich te registreren als buitenlandse agent, zeiden openbare aanklagers.

Wat die aanklacht betreft, wees de verdediging op de getuigenis van Sessions, die de hoogste wetshandhavingsfunctionaris van Trump was tot aan zijn ontslag in 2018. Sessions zei dat hij wist dat de Chinese regering uitlevering wilde, maar Michel niet kende. De uiteindelijk vergeefse pogingen van de rapper om een ​​bijeenkomst over de kwestie te organiseren, leken niet ongepast, zei de voormalige procureur-generaal.

Copyright © 2023 The Washington Times, LLC.[ad_2]