[ad_1]

De Senaat heeft woensdag wetgeving aangenomen die een regel van de Biden-regering terzijde zou schuiven die de uitstoot van zware vrachtwagens beperkt.

De door de Republikeinen opgestelde maatregel werd met 50 tegen 49 aangenomen, met de hulp van een democraat, de senator. Joe Manchin III van West-Virginia.

Het wetsvoorstel zou een in december uitgevaardigde regeringsregel van Biden terzijde schuiven die de uitstoot van stikstofoxide van nieuwe trekkers en opleggers en andere zware vrachtwagens zou beperken. De maatregel zal waarschijnlijk door het door de GOP geleide Huis worden aangenomen, maar president Biden heeft gedreigd er een veto over uit te spreken en er zijn niet genoeg stemmen in beide huizen om het ongedaan te maken.

De stemming diende als de zoveelste berisping aan de voorzitter van de door de Democraten geleide Senaat. In maart nam de Senaat een resolutie aan die zou voorkomen dat het nieuwe bewind van de heer Biden de federale regelgeving zou uitbreiden tot kleine watermassa’s.

De stemming van woensdag was gericht op het ongedaan maken van een regel van de Environmental Protection Agency die vorig jaar was aangekondigd als onderdeel van een “plan voor schone vrachtwagens”, gericht op het verminderen van de vervuiling door zware vrachtwagens.

Volgens de EPA is distikstofoxide een broeikasgas “dat een opwarming van de atmosfeer van de aarde veroorzaakt, wat leidt tot veranderingen in het klimaat die we vandaag al beginnen te zien”.

Thomas R. Carper, voorzitter van de Senaat voor Milieu en Openbare Werken, Democraat van Delaware, bekritiseerde de gezamenlijke resolutie en waarschuwde dat deze verdere onzekerheid voor vrachtwagenchauffeurs zou kunnen creëren en het vermogen van de EPA om haar werk te doen zou kunnen ondermijnen.

“Deze normen zijn haalbaar en bieden voorspelbaarheid voor de industrie”, betoogde de heer Carper. De EPA, voegde hij eraan toe, “luisterde naar een reeks belanghebbenden tijdens het regelgevingsproces en voltooide haalbare en kosteneffectieve normen voor fabrikanten en wagenparkbeheerders.”

Maar critici zeggen dat de regelgeving de vrachtwagenindustrie aanzienlijk zal belemmeren, de betrouwbaarheid van de toeleveringsketen zal bedreigen en de algehele economie zal schaden.

Degenen die tegen de regelgeving zijn, zeggen dat zware vrachtwagens hun uitstoot al aanzienlijk hebben verminderd zonder tussenkomst van de overheid.

“Duurdere vrachtwagens. Minder chauffeurs. Hogere kosten voor consumptiegoederen. Dit is een uitkomst die werkende gezinnen en toeleveringsketens zich simpelweg niet kunnen veroorloven”, zei de minderheidsleider in de Senaat, Mitch McConnell, een Republikein uit Kentucky, voor de stemming.

De maatregel werd overwogen in het kader van de Congressional Review Act, die wetgevers in staat stelt acties van de uitvoerende macht te blokkeren.

De sponsor van de wetgeving, de Republikeinse senator. Deb Fischer uit Nebraska, zei dat de EPA heeft bepaald dat de kosten van het voldoen aan de emissieregel tussen 2027 en 2045 kunnen oplopen tot 55 miljard dollar, wat ertoe zou kunnen leiden dat transportbedrijven die het zich niet kunnen veroorloven, moeten sluiten. De hogere kosten voor het verzenden van goederen zouden ook worden doorberekend aan de consumenten, zei ze.

“Het laatste wat dit land nodig heeft. Het zijn hogere vrachtkosten en minder vrachtwagenchauffeurs,’ zei ze.[ad_2]